Bella Vespa

13 ↑

Δυνατή πρόταση μπαρ- ρέστοραν off Broadway στη Γλυφάδα. Εντυπωσιακό σκηνικό, καλές γεύσεις, ωραίος κόσμος.

Bella Vespa

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€35 - €40

Δυνατή πρόταση μπαρ- ρέστοραν off Broadway στη Γλυφάδα. Εντυπωσιακό σκηνικό, καλές γεύσεις, ωραίος κόσμος.

Bella Vespa - εικόνα 1

Modern και post-modern: Έχει πολύ ωραία αύρα αυτό το κτίριο. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε κάποια εντυπωσιακά στοιχεία να εκπέμπουν δονήσεις χωρίς όμως να βγάζουν μάτι. Η είσοδος με τα φαρδιά της σκαλοπάτια, λ.χ., μοιάζει να αιωρείται, ενώ το σκέπαστρο από πάνω της, με τις αυστηρές γραμμές, δίνει στη διώροφη μονοκατοικία έξτρα δυναμισμό. Μονοκατοικία; Ναι, γιατί όσο κι αν ακούγεται παράξενο, όλα αυτά τα χρόνια που στο ισόγειο της οδού Κύπρου 11 εναλλάσσονται μαγαζιά, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου συνεχίζει να κατοικεί στον πρώτο όροφο προσδίδοντας στο «Bella Vespa» μια απρόσμενη οικειότητα.

Bella Vespa - εικόνα 2

Οι UnderTheSpell Design & Illustration Lab, το team που έχει σχεδιάσει και το «Tailor Made» στην πλατεία Αγ. Ειρήνης, έχει παίξει με αγαπημένα στοιχεία των ’70s, όπως οι φερ-φορζέ πολυθρόνες στη βεράντα, δημιουργώντας μια στιλάτη καλοκαιρινή αίσθηση χαλαρότητας. Έχει βάλει όμως την τολμηρή πινελιά του και στη διαμόρφωση του υπόλοιπου εξωτερικού χώρου: ένας κάνναβος από χοντρές σιδερένιες μπετόβεργες βαμμένες λευκές οριοθετεί αέρινα καθ’ ύψος το «Bella Vespa», χαρούμενα λαμπιόνια κρέμονται από πάνω του και η αψίδα της εισόδου διαμορφώνεται από δυο κολόνες με εμφανή τον οπλισμό του μπετόν.

Στη μια πλευρά της αυλής έχει στηθεί το μπαρ, το οποίο επιμελείται ο βραβευμένος bartender Τεό Σπυρόπουλος. εδώ, οι ζαρντινιέρες με τις πρασινάδες δίπλα στη μουριά δημιουργούν εφέ μικρού κρεμαστού κήπου. Καναπέδες, μαξιλάρια, ευχάριστη μουσική, ωραίος νεαρόκοσμος δίνουν στο μαγαζί πολύ θετικά vibes, για off Broadway βραδιές με ρυθμό στη Γλυφάδα. Η επίσης όμορφη σάλα, που τη βλέπεις από τον κήπο, αφήνει παρακαταθήκη για το χειμώνα.

Non solo Italia: Ο ιταλισμός διαχέεται στο μαγαζί, το οποίο με τη στιλιστική επιλογή του ονόματός του δίνει τις συντεταγμένες της κουζίνας. Ωστόσο, εκτός από πίτσα, ριζότι και ζυμαρικά, το «Bella Vespa» σερβίρει κι άλλες γεύσεις. Τυχαίνει μάλιστα ένα από τα καλύτερα πιάτα του να μην έχει καμία σχέση με την Ιταλία. Μιλάω για το ελαφροψημένο και χαραγμένο με τον τρόπο της Άπω Ανατολής καλαμάρι, συνδυασμένο πολύ ταιριαστά με κρέμα αβοκάντο, σαλάτα από μπαστουνάκια μάνγκο με εσπεριδοειδή, και πικάντικη μαρμελάδα τσίλι που πυροδοτεί την εκρηκτική έκφραση των υπόλοιπων γεύσεων. Είναι εμφανές ότι ο σεφ Βαγγέλης Λεούσης έχει ταλέντο. Το δείχνει και στο πολύ καλό καρπάτσιο από ποιοτικό κρέας, αρτυμένο πολύ εύστοχα με λαδολέμονο τρούφας που το δροσίζει και το ντύνει με umami νοστιμάδα, συνεπικουρούμενο από σέλινο, πίκλες κρεμμυδιού, αγγουράκι τουρσί και μοβ βασιλικό.

Bella Vespa - εικόνα 3

Επειδή λοιπόν το εστιατόριο φαίνεται να έχει βλέψεις ανώτερες του μέσου όρου, θεωρώ ανεπίτρεπτο να φέρνουν μπαγιάτικα, ξαναζεσταμένα ψωμάκια. Η δε ξινούτσικη κοτοσαλάτα με μαγιονέζα, κόλιανδρο και σιρόπι σόγιας θεωρώ ότι θέλει κάτι άλλο από τις ουδέτερες κροκέτες πατάτας για να ξεχωρίσει. Το κεφάλαιο πίτσα από την άλλη το χειρίζονται πολύ καλά. Οι επτά προτάσεις εφαρμόζονται σε μια εξαιρετική, λεπτή και τραγανή ζύμη, νόστιμη σαν χωριάτικο ψωμί. Διαλέξαμε μια ασυνήθιστη πρόταση με γκοργκοντζόλα, ντομάτα, σύκα και κουκουνάρι, που έδεναν πολύ ωραία μεταξύ τους. Η ιταλιάνικη αύρα φαίνεται και σε άλλες σπεσιαλιτέ, όπως λ.χ. στην καρμπονάρα.

Bella Vespa - εικόνα 4

Ενώ όμως η αναλογία των υλικών είναι σωστή, το ποσέ αβγό και το καπνιστό μπέικον πέφτουν πάνω σε παραβρασμένα λινγκουίνι και το πιάτο χάνει όλο το δυναμισμό του. η δικαιολογία ότι το κοινό δεν θέλει τα μακαρόνια του al dente δεν στέκει, καθώς η κουζίνα μπορεί κάλλιστα να ρωτάει προηγουμένως. Στη fregola, το κους-κους της Σαρδηνίας, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα: το ζυμαρικό κρατάει περισσότερο και είναι δεμένο με κρέμα κολοκυθιού και παρμεζάνα και αρωματισμένο με δυόσμο. Τα κυρίως βάζουν το κρέας στο επίκεντρο, ενώ στο ψάρι παίζουν με fusion ιδέες. Χτυπήσαμε ένα outside skirt –άλλως διάφραγμα– και χαρήκαμε ένα κρέας με αισθησιακή υφή και γευστική ένταση. Οι γαρνιτούρες –μακαρόνια με τυρί, σπανάκι-γκοργκοντζόλα, πουρές πατάτας– ήταν μάλλον άνευρες. το κρέας διψάει για τραγανές τηγανητές πατάτες. Συμπαθητική βρήκα τη μεστή εκδοχή της pavlova με κρέμα βανίλιας και φράουλες.

Bella Vespa - εικόνα 5

Εν κατακλείδι, το «Bella Vespa» δείχνει να έχει γαστρονομικές δυνατότητες και θα ήταν κρίμα να μην τις εκμεταλλευτεί καθώς με μικρή προσπάθεια μπορεί να πατήσει στο επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 21/6

BELLA VESPA Κύπρου 11, Γλυφάδα, 2108982880. Ωράριο λειτουργίας: Σάβ., Κυρ. και μεσημ. Τιμή: € 35-45 το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ. Πρόσβαση ΑμεΑ: Όχι. Πάρκινγκ: Στους γύρω δρόμους.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Bella Vespa

Κύπρου 11, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

19/04/2024