Πού θα βρεις τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα;

Φέτος τα Χριστούγεννα, αν θες να αποφύγεις τις ουρές στα μαγαζιά του κέντρου, μάθε πού κρύβονται τα πιο εντυπωσιακά δώρα για τις γιορτές.

Cycladic Shop

Στα μουσεία και της γκαλερί της πόλης, φυσικά, που πάντα προσφέρουν την ιδανική λύση για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια. Αντί να ασφυκτιείς στα μαγαζιά του κέντρου αναζητώντας απεγνωσμένα τι θα αγοράσεις για τους αγαπημένους σου, καλύτερα να επισκεφθείς ένα από τα πωλητήρια των μουσείων και χώρων τέχνης που έχουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές για χριστουγεννιάτικα δώρα.

Απαραίτητη στάση είναι το πωλητήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, που έχει εγκαινιάσει μια νέα σειρά αντικειμένων με πηγή έμπνευσης τη νέα έκθεση του μουσείου "Χαιρώνεια". Ασπίδες και χρυσά στεφάνια, αριστουργήματα της αρχαίας μεταλλοτεχνίας, δίνουν την έμπνευση για μία συλλογή ιδιαίτερων δώρων με δυνατούς συμβολισμούς. Ανάμεσα στις επιλογές για δώρα στο Cycladic Shop βρίσκει κανείς εμβληματικά αντίγραφα από τις συλλογές κυκλαδικής και αρχαίας ελληνικής τέχνης, μεγάλη γκάμα από στολίδια, ξεχωριστά διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι και το γραφείο αλλά και παιχνίδια και βιβλία για μικρούς και μεγάλους. Όπως κάθε χρόνο, σταθερή και αγαπημένη αξία του Cycladic Shop τα πολύχρωμα κεραμικά ρόδια, σύμβολα καλοτυχίας και ευημερίας.

Cycladic Shop
Cycladic Shop
Γούρι Μουσείου Ακρόπολης 2024
© Πάρις Ταβιτιάν
Γούρι Μουσείου Ακρόπολης 2024

Γούρια με άρωμα Αρχαίας Ελλάδας, καθώς και πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια, διακοσμητικά και ένα σωρό αναμνηστικά είδη έχει σχεδιάσει και το Μουσείο Ακρόπολης. Το γούρι του 2024 είναι εμπνευσμένο από μικρό χάλκινο τροχό, που αφιερώθηκε στο ιερό της Ακρόπολης γύρω στο 480–470 π.Χ. Ο τροχός θεωρείται σύμβολο της τύχης και των απρόβλεπτων γυρισμάτων της, της αστάθειας και του ευμετάβλητου στην ανθρώπινη ζωή. Το έκθεμα βρίσκεται στην αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης, στην προθήκη 19. 

Αν, πάλι, προτιμάς κάτι πιο μοντέρνο, το Μουσείο Μπενάκη προσφέρει περίτεχνες δημιουργίες για κάθε ηλικία: Χειροποίητα στολίδια και γούρια με έμπνευση τις συλλογές του μουσείου, μοναδικά κεραμικά και πολλές ακόμη προτάσεις δώρων περιμένουν να τις ανακαλύψουμε.

Μουσείο Μπενάκη δώρα 2023
Benaki Shop

Μοντέρνα σχέδια, που θα εκτιμήσουν οι λάτρεις της Μαρίας Κάλλας, παρουσιάζει και το Μέγαρο Μουσικής, με εντυπωσιακά, συλλεκτικά δώρα αφιερωμένα στη μυθική υψίφωνο. Το μεταξωτό μαντίλι που σχεδίασε η εικαστικός Χάρις Απέργη ειδικά για το γκαλά Μαρία Κάλλας στην Όπερα του Μονακό για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της σπουδαίας λυρικής ερμηνεύτριας του 20ού αιώνα, τη βεντάλια "Νόρμα" από παρτιτούρα της συλλογής σπάνιων αντικειμένων της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη" του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής και το συλλεκτικό νόμισμα "Μαρία Κάλλας" που κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό.

M Shop

Για πιο γιορτινές αγορές, το Κατάστημα του Μεγάρου προτείνει επιλεγμένα χειροποίητα αντικείμενα, ειδικά φτιαγμένα για το M Shop: πανέμορφα κεραμικά και plexi γούρια για την καινούργια χρονιά, χριστουγεννιάτικες μπάλες και στολίδια ζωγραφισμένα στο χέρι (Design the Day) και οικολογικά κεριά από βιώσιμα υλικά, με σχέδια εμπνευσμένα από χειροποίητους ελληνικούς θησαυρούς (Thygga Terra). Επίσης, φέτος, στο M Shop, τα παιδιά περιμένει μια… γιορτινή χορευτική έκπληξη: η χειροποίητη κούκλα-μπαλαρίνα "Ζιζέλ" της Αλεξάνδρας Ανδρέου, που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Μέγαρο.

Εθνικό Θέατρο δώρα 2023
Εθνικό Θέατρο

Οι θεατρόφιλοι μπορούν να περάσουν από το πωλητήριο του Εθνικού Θεάτρου και να ανακαλύψουν μοναδικές δημιουργίες εμπνευσμένες από φημισμένες παραστάσεις του. Τα σχέδια της Έλλης Σολομωνίδου - Μπαλάνου για ιστορικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου αποτυπώνονται σε διακοσμητικά πιάτα. Ο Μάριος Βουτσινάς περιπλανιέται στο ιστορικό βεστιάριο του Εθνικού και εμπνέεται από τις δημιουργίες του Αντώνη Φωκά. Σαν επιστέγασμα της συνεργασίας του με την Πρώτη Σκηνή της χώρας, ο Βουτσινάς σχεδιάζει φέτος και το γούρι του Εθνικού Θεάτρου, για το 2024, εμπνευσμένο από το λογότυπο του Οργανισμού, ένα σήμα που ακολουθεί τις δράσεις και της παραστάσεις του. Και φυσικά υπάρχει το ημερολόγιο του Εθνικού Θεάτρου σχεδιασμένο από τον Σάκη Στριτσίδη με έμπνευση από τα εικαστικά των φετινών παραστάσεων αλλά και τις αφίσες και τα σημειωματάριά του.

Πρωτότυπα είδη θα βρεις και στο Alekos Fassianos Boutique του Μουσείου Αλέκος Φασιανός. Πολλά από τα αντικείμενα της μπουτίκ είναι κατασκευασμένα από τον Αλέκο Φασιανό ή εμπνευσμένα από την τέχνη του. Όλα τα έσοδα διατίθενται για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Μουσείου Αλέκος Φασιανός.

Χρυσάνθη Κουμιανάκη Cosmic Fruits
Χρυσάνθη Κουμιανάκη, "Cosmic Fruits"

Στον χώρο του Παπιγιόν παρουσιάζεται μέχρι τις αρχές του νέου έτους η νέα σειρά κοσμημάτων της καλλιτέχνιδας Χρυσάνθης Κουμιανάκη, "Cosmic Fruits", που είναι εμπνευσμένη από τη φύση. Ακόμη, η γκαλερί The Breeder στο Μεταξουργείο προσφέρει μια μεγάλη γκάμα συλλεκτικών έργων από καταξιωμένους σύγχρονους καλλιτέχνες, όπως τους Αριστείδη Λάππα, Philippe Malouin, Όλγα Μηλιαρέση-Φωκά, Mamali Shafahi κ.α. Στην γκαλερί μπορείτε επίσης να βρείτε βιβλία τέχνης, συλλεκτικές αφίσες από εκθέσεις και merch της The Breeder.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Χαιρώνεια, 2 Αυγούστου 338 π.Χ.: Μια μέρα που άλλαξε τον κόσμο

  • Ιστορικές - Αρχαιολογικές

Μια έκθεση-σταθμός για την ιστορική μέρα που έφερε στην πολιτική σκηνή τον Μέγα Αλέξανδρο, έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της παγκόσμιας ιστορίας. Η έκθεση εντάσσεται στη νέα σειρά αρχαιολογικών εκθέσεων «Ιστορίες Ανθρώπων» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Η έκθεση τονίζει τη σημασία της μάχης της Χαιρώνειας για τη μετάβαση από την κλασική στην ελληνιστική περίοδο. Η μάχη έφερε τους Μακεδόνες οριστικά στη θέση της κυρίαρχης δύναμης στην Ελλάδα και την ανατολική Μεσόγειο υπό τη βασιλεία του Φιλίππου. Τη μέρα αυτή, ο δεκαοκτάχρονος τότε πρίγκιπας Αλέξανδρος κάνει δυναμικά την εμφάνισή του στην πολιτική και στρατιωτική σκηνή, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ήττα του Ιερού Λόχου των Θηβαίων. Η έκθεση επιτρέπει να «αγγίξουμε» αρχαιολογικά τον μεγάλο βασιλιά, όσο ποτέ και πουθενά αλλού στον τόπο και τον χρόνο. Μέσα από περίπου 260 αντικείμενα, τα οποία θα προέρχονται από 25 ελληνικά μουσεία, 2 μουσεία του εξωτερικού και 4 ιδιωτικές συλλογές, η έκθεση θα εξετάσει τους δύο κόσμους που συγκρούστηκαν, δημιουργώντας τη μαγιά για τον νέο ελληνιστικό κόσμο που γεννήθηκε την επαύριον της ιστορικής μάχης, αλλάζοντας τον ρου της ιστορίας.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

The Breeder

Ιάσονος 45, Μεταξουργείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Νεοφύτου Μεταξά 15, Μεταξουργείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".