Οι Tindersticks επιστρέφουν στην Ελλάδα με νέο δίσκο

Το φθινόπωρο οι Βρετανοί επιστρέφουν στην Αθήνα, για μια μοναδική συναυλία στο City Theater.

Tindersticks © Malthe Ivarsson

Τελευταία φορά που μας επισκέφτηκαν οι Tindersticks ήταν το 2022, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων στη δισκογραφία. Το φθινόπωρο και συγκεκριμένα στις 2 Νοεμβρίου, οι αγαπημένοι Βρετανοί επιστρέφουν στην Αθήνα, για μια μοναδική συναυλία στο City Theater.

Διαβάστε Επίσης

Οι Tindersticks είναι μια μοναδική μπάντα που ξέρει να δημιουργεί μια εσωτερική σύνδεση με το κοινό της. Μία σύνδεση που οφείλεται στην αλήθεια που εκπέμπει η μουσική τους. Αφήνουν πίσω τους ένα ξεκάθαρο στίγμα: αξεπέραστη μουσική και εκπληκτικές συναυλίες. Μέσα από κάθε νότα, κάθε λέξη και κάθε στροφή, αφηγούνται ιστορίες που αγγίζουν τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής. Και κάθε φορά που αποχωρούν από τη σκηνή, μας αφήνουν με την αίσθηση ότι αυτή η στιγμή ήταν μοναδική, σπάνια, καταλυτική.
 

Η Αθήνα το φθινόπωρο είναι στα καλύτερά της. Ένα ιδανικό σκηνικό για τους αγαπημένους Tindersticks και τη μουσική τους, που έρχονται για μια φθινοπωρινή συναυλία στις 2 Νοεμβρίου στο City Theater στη γνώριμη γι' αυτούς Αθήνα, με καινούργιο υλικό από τον τελευταίο τους δίσκο που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Από την πρώτη συναυλία τους στην Ελλάδα, οι Tindersticks έχουν κατακτήσει μια υψηλή θέση στην καρδιά του ελληνικού μουσικόφιλου κοινού. Και το φθινόπωρο τους ταιριάζει απόλυτα, όπως γνωρίζουν όσοι τους είχαν δει στην τελευταία τους επίσκεψή το 2022, και όπως χαρακτηριστικά μας υπενθυμίζει ο Stuart Staples: "Ανυπομονούμε τόσο πολύ να επιστρέψουμε στην Αθήνα. Η σύνδεση που νιώσαμε με όλους στο Μέγαρο Μουσικής το φθινόπωρο του '22 είναι ακόμα δυνατή και ζωντανή στη μνήμη μας. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους ξανά τον Νοέμβριο."

Το ελληνικό κοινό αναγνώρισε το εκλεπτυσμένο γούστο, την πολυχρωμία και τον συναισθηματικό πλούτο των Tindersticks, μίας μπάντας που ξέρει να συνδυάζει τον ροκ ήχο με τα έγχορδα, το πιάνο, τα αρμονικά φωνητικά και πλήθος άλλα στοιχεία από την ορχηστρική jazz, τη soul και τη lounge ποπ της δεκαετίας του 1960. Οι Tindersticks – με ιστορία πάνω από τριάντα χρόνια - χαράσσουν τη δική τους πορεία και αποθεώνουν τη μελωδία με ένα μοναδικά δικό τους τρόπο.

Σαν τους τροβαδούρους του παρελθόντος, οι Tindersticks, ποιητές και μουσικοί μαζί, μιλάνε τη γλώσσα του σύγχρονου κόσμου με τραγούδια για την αγάπη, για τους ανεκπλήρωτους έρωτες, τους περιπλανώμενους ανθρώπους, για πάθη που δεν έσβησαν ποτέ, για το βάθος των ανθρώπινων συναισθημάτων. Περιπλανώμενοι και οι ίδιοι, μας ταξιδεύουν σε διαφορετικούς μουσικούς τόπους και σύμπαντα. 

Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 15 Μαρτίου μέσω more.com 

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Οι Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno

Oι Matteo και Amadeo Giovanelli στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

26/04/2024

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".