Alice Cooper: "Τώρα βρίσκομαι στο top of my game και νιώθω καλύτερα απ’ ό,τι 30 χρόνια πριν"

Ο «νονός» του “shock rock” μιλάει με τον Βασίλη Μάζαρη με αφορμή τη μεγάλη συναυλία με τους Scorpions στις 6 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Alice Cooper © Jenny Risher

Έχει τη φήμη του "the kindest guy in rock” και μετά από αυτήν την επικοινωνίας μας, η φήμη αυτή επιβεβαιώθηκε. Ο Alice Cooper κατάφερε να ξεκλέψει περίπου μισή ώρα πριν από το soundcheck του στο Birmingham ώστε να μιλήσει μαζί μας με αφορμή τη μεγάλη συναυλία παρέα με τους Scorpions στις 6 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο και με την ευκαιρία τον ρωτήσαμε πολλά, όπως το αν έχει σκοπό κάποια στιγμή να αποσυρθεί, πόσο πολύ ασχολείται με το αγαπημένο του golf, αν υπάρχει κάτι που μπορεί να σοκάρει το κοινό σήμερα μιας που είναι ο "νονός" του λεγόμενου "shock rock”, αν θα ξαναπερνούσε από τον εθισμό στα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό σε περίπτωση που ξαναζούσε από την αρχή, μας είπε τι πιστεύει για τον Johnny Depp και πολλά άλλα. Πέρα από όλα αυτά όμως, το σημαντικότερο είναι πως αν όλοι οι rockstars ήταν σαν αυτόν, ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος.

Από τον Βασίλη Μάζαρη

Διαβάστε ακόμα: Ο βίος και η πολιτεία του Alice Cooper

Μιλάω με τον κύριο Alice Cooper τον τρομερό;
Δεν ξέρω αν είμαι τρομερός αλλά είμαι σίγουρα ο Alice Cooper! (γέλια)

Χαχαχα! Τέλεια. Πώς πάνε τα πράγματα;
Όλα υπέροχα. Είμαι στο Birmingham σήμερα για μία συναυλία, μετά μένει άλλο ένα show στην Αγγλία και φεύγουμε για Ευρώπη. Έχουμε πολλές συναυλίες να κάνουμε ακόμα!

Πώς είναι να παίζεις στην πρωτεύουσα του heavy metal, το Birmingham;
Ε, ξέρεις, είναι rock ‘n’ roll. Το metal είναι απλά rock ‘n’ roll με διαφορετικό attitude. Θα κάνουμε ένα hard rock show απόψε, το ίδιο και οι The Cult, οπότε θα είναι δύο πραγματικά καλές συναυλίες.

Λοιπόν, φέτος θα επισκεφθείς την Ελλάδα δύο φορές μέσα σε μερικές μέρες, με την πρώτη ως guest του Desmond Child στη συναυλία που θα γίνει στο Ηρώδειο για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.
Ναι, δουλεύω με τον Desmond για πολλά χρόνια και είναι εξαιρετικός "song doctor”. Έχει κάνει την παραγωγή του δίσκου "Trash”. Όταν μου είπε πως θα κάνει κάτι πολύ ιδιαίτερο για την Ελλάδα, του είπα πως θα είμαι ήδη στην Ευρώπη οπότε μπορώ να έρθω και να τραγουδήσω μερικά τραγούδια. Έγιναν όλα με έναν πολύ φυσικό τρόπο. Θα είναι υπέροχα.

Είναι γνωστό πως είσαι εθισμένος στο να παίζεις golf! Σκοπεύεις να παίξεις καθόλου μεταξύ των δύο αυτών εμφανίσεων στην Ελλάδα;
Χαχαχα, ξέρεις, όταν είμαι στην Ευρώπη είμαι τόσο πολύ απασχολημένος που δεν προλαβαίνω να παίξω πολύ. Αν έχω κάποιο day off μερικές φορές καταφέρνω να παίξω λίγο αλλά όταν είμαι στις ΗΠΑ πηγαίνω για golf 6 μέρες τη βδομάδα! Δηλαδή, παίζω κάθε μέρα. Στην Ευρώπη είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα… Κατάφερα να παίξω ένα παιχνίδι στην Κύπρο, στο Aphrodite Hills Golf, και ήταν τέλεια. Δεν έχω πάει για golf όμως ποτέ στην Αθήνα και αν βρω λίγο χρόνο σκοπεύω να το κάνω. Θα είμαστε εκεί με τη γυναίκα μου βέβαια και σκοπεύουμε να βγούμε από το ξενοδοχείο και να κάνουμε βόλτες στην πόλη ή να δούμε τα αξιοθέατα.

Φαντάζομαι πως σε αυτές τις βόλτες σας θα σε αναγνωρίσει πολύς κόσμος στον δρόμο!
Ναι, με αναγνωρίζουν κάθε μέρα αφού πηγαίνω σε εμπορικά κέντρα και άλλα τέτοια μέρη. Οι άνθρωποι θέλουν αυτόγραφα ή να βγάλουν φωτογραφία μαζί μου αλλά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό. Πάντα λέω πως θα έχω θέμα αν ο κόσμος δεν θέλει αυτόγραφο από εμένα ή να βγάλει μία φωτογραφία μαζί μου!

Χαίρομαι που το ακούω αυτό. Τέτοιους rockstars θέλουμε! Λοιπόν, η έκτη Ιουλίου είναι η ημέρα που θα εμφανιστείς με τους Scorpions στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ελλάδας, το Ολυμπιακό Στάδιο. Υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία που θέλουμε να ξέρουμε από κάποια παλαιότερη συναυλία ή περιοδεία μαζί τους;
Περιοδεύσαμε με τους Scorpions 10 χρόνια πριν, μπορεί και λίγο παραπάνω, σε ολόκληρη τη Ρωσία. Αν δεν κάνω λάθος, κάναμε περίπου 15 διαφορετικά shows. Ξέρουμε λοιπόν τους Scorpions πάρα πολύ καλά και είναι καλοί μας φίλοι. Αυτό είναι το καλό με το hard rock. Όλες οι μπάντες γνωρίζονται μεταξύ τους. Όλοι γνωριζόμαστε και είμαστε φίλοι και δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ανταγωνισμός μεταξύ μας. Εμείς ξέρουμε τι κάνουν οι Scorpions όπως επίσης και αυτοί ξέρουν τι κάνουμε εμείς. Ο καθένας λοιπόν ασχολείται με το να δώσει το καλύτερο show που μπορεί. Κατάλαβα πριν από πάρα πολύ καιρό πως δεν πρέπει να ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλον. Ποτέ δεν ανταγωνίστηκα τον David Bowie ή ποτέ δεν ανταγωνίστηκα τους Kiss! Είναι όλοι φίλοι μου και δεν κάνουμε διαγωνισμό. Μία από τις αστείες ιστορίες μαζί τους, ήταν όταν παίζαμε στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας και στο τέλος κάθε συναυλίας τους, οι Scorpions συνήθιζαν να ανεβάζουν πάνω στη σκηνή όλα αυτά τα τοπικά κορίτσια που ήταν κάτι σαν μαζορέτες. Πολύ όμορφα κορίτσια! Αυτό λοιπόν ήταν το τελευταίο show της περιοδείας και αποφασίσαμε να είμαστε εμείς οι μαζορέτες! Ολόκληρη η μπάντα μου! Πίστεψέ με, ήμασταν τα πιο άσχημα κορίτσια που έχεις δει ποτέ! Νομίζω πως ακόμα θα το θυμούνται και οι ίδιοι. (γέλια)

Το show που θα δούμε στο Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι ένα best-of show ή θα πρέπει να περιμένουμε και μερικές εκπλήξεις;
Οι συναυλίες μου είναι πάντα γεμάτες εκπλήξεις. Φυσικά θα παίξουμε όλα τα γνωστά hits και η μπάντα που με πλαισιώνει τώρα είναι το καλύτερο line-up που είχα ποτέ. Είναι απίστευτα καλοί. Δεν θα άλλαζα κανέναν τους και επιπλέον είναι όλοι καλοί μου φίλοι. Πρέπει να διαβάσεις τις ανταποκρίσεις των συναυλιών εδώ στην Αγγλία οι οποίες αναφέρουν πως η μπάντα είναι κάτι παραπάνω από υπέροχη. Έχω λοιπόν τους καλύτερους παίκτες μαζί μου, οπότε μουσικά θα είναι απίστευτα και επιπλέον πρόκειται για ένα Alice Cooper show οπότε όλων των ειδών τα πράγματα θα συμβούν πάνω στη σκηνή.

Στο παρελθόν έχεις επισκεφθεί την Αθήνα τρεις φορές για συναυλίες και μία τη Θεσσαλονίκη. Τι αναμνήσεις έχεις από τότε; Θυμάσαι ίσως και κάποιο καλό φαγητό που δοκίμασες;
Ξέρεις, σε κάθε μέρος που πηγαίνουμε προσπαθούμε να δοκιμάσουμε τα τοπικά φαγητά και η ελληνική κουζίνα είναι πολύ δημοφιλής ακόμα και στην Αμερική. Έτσι, πηγαίνουμε σε ελληνικά εστιατόρια και στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχώς. Την πρώτη φορά που βρεθήκαμε στην Αθήνα (σ.σ.: Στάδιο Απόστολος Νικολαΐδης, Ιούλιος 1990) όλοι ήθελαν να πάνε να δουν τα αξιοθέατα, τα αρχαία, την Ακρόπολη και όλα αυτά. Η ελληνική Ιστορία είναι γνωστή παγκοσμίως οπότε…

ΟΚ, κάτι τελείως διαφορετικό τώρα. Πρόσφατα ο Klaus Meine των Scorpions είπε πως η λέξη "συνταξιοδότηση" είναι εκτός του λεξιλογίου τους. Εσύ πώς το βλέπεις αυτό;
Δεν έχω καν σκεφτεί να συζητήσω ποτέ για τη συνταξιοδότηση. Δεν έχω κανένα απολύτως ενδιαφέρον στο να τα παρατήσω. Τώρα βρίσκομαι στο "top of my game” (σ.σ.: καλύτερα να μείνει αμετάφραστο) και νιώθω καλύτερα απ’ ό,τι 30 χρόνια πριν. Το show μου τώρα πρέπει να είναι καλύτερο συγκριτικά με τότε. Οπότε, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να σταματήσω. Ξέρεις, όταν ανεβαίνω στη σκηνή νιώθω πως είμαι 25 χρονών.

Και ποια είναι η κινητήριος δύναμη που σε ωθεί να ανεβαίνεις ακόμα στις σκηνές του κόσμου μετά από τόσα χρόνια; Πέρα από τη σύνταξη, μπορείς να φανταστείς τη ζωή χωρίς συναυλίες;
Νομίζω πως η κινητήριος δύναμη είναι το ότι δεν κουράστηκα ποτέ κάνοντας ένα Alice Cooper show. Ποτέ! Ποτέ δεν βαρέθηκα τον ενθουσιασμό που μου προσφέρει. Όταν παίζουμε ζωντανά δεν είναι ότι απλά ανεβαίνουμε στη σκηνή και παρουσιάζουμε μερικά τραγούδια. Ναι, παρουσιάζουμε τα τραγούδια, αλλά ασχολούμαστε με την όλη παραγωγή και φέρνουμε στη ζωή το κάθε κομμάτι μουσικά αλλά και πάνω στη σκηνή. Είναι λοιπόν αδύνατο το να βαρεθείς με το να παίζεις σε αυτήν την μπάντα!

Χαίρομαι πάρα πολύ που το ακούω αυτό. Μοιάζει ειλικρινές. Ξέρεις, κάποιος μπορεί να πει πολύ εύκολα πως ο Alice Cooper είναι ένας τεράστιος rockstar και πλέον μπορεί να απολαύσει τα χρήματα που έχει βγάλει, στο μεγάλο του σπίτι, αράζοντας όλη μέρα χωρίς να κάνει τίποτα. Τι θα του έλεγες;
Θα του έλεγα πως αυτή θα ήταν η πιο βαρετή ζωή που θα μπορούσα να φανταστώ. Η γυναίκα μου βρίσκεται επίσης σε κάθε show μαζί μου. Παίζει τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες σε κάθε συναυλία. Ταξιδεύουμε μαζί για τις συναυλίες μου από το 1976 και δεν έχουμε βαρεθεί ποτέ. Το να είμαστε στον δρόμο είναι μέρος της ζωής μας. Νομίζω πως περνάμε περισσότερο χρόνο στον δρόμο παρά στο σπίτι μας. Έτσι λοιπόν δεν μπορώ να μας φανταστώ να παίρνουμε σύνταξη και να αράζουμε. Ποτέ. Ζούμε για να βρισκόμαστε στον δρόμο.

Και, ξέρεις, νομίζω πως είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι εσείς ή κάποιες άλλες τεράστιες μπάντες όπως είναι για παράδειγμα οι Scorpions, οι Iron Maiden κτλ., παίζετε ακόμα μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους, κάτι που τα νεότερα groups, στην πλειοψηφία τους, αδυνατούν να κάνουν. Πώς το βλέπεις αυτό;
Ελπίζω πως όλο αυτό δεν πεθαίνει απλά είναι διαφορετικό το να βλέπεις πάνω στη σκηνή ακόμα όλους αυτούς τους "μυθικούς θρύλους". Οι Rolling Stones, ας πούμε, είναι ακόμα θρύλοι, ή ο Paul McCartney… όταν πήγαινα σχολείο ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών. Και ακόμα υπάρχουν! Έτσι λοιπόν, μετά από 55 χρόνια που κάνουμε αυτό που κάνουμε, πιστεύω πως θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε για άλλα 10 χρόνια τουλάχιστον. 

Το τελευταίο σου album, το "Detroit Stories”, περιέχει στον τίτλο του το όνομα της πόλης όπου όλα ξεκίνησαν για εσένα. Μπορεί αυτό να σημαίνει πως ένας κύκλος κλείνει;
Είναι λίγο αστείο αυτό που συνέβη με το συγκεκριμένο album διότι όταν αποφασίσαμε να το γράψουμε στο Detroit, δεν είχαμε καν συνειδητοποιήσει πως ήταν η 50η επέτειος του δίσκου "Love It to Death”, δηλαδή του πρώτου album που κάναμε στο Detroit! To Detroit λοιπόν είναι το σπίτι του hard rock. Δηλαδή, θέλω να πω πως το Los Angeles είχε τους The Doors, το San Francisco τους Grateful Dead, η Νέα Υόρκη είχε τις δικές της μπάντες αλλά το Detroit είχε τον Alice Cooper, τους The Stooges, τους MC5, τη Suzi Quatro, τον Bob Seger, τον Ted Nugent. Όλες οι μπάντες που βγήκαν από το Detroit ήταν hard rock μπάντες. Όταν λοιπόν κάναμε αυτόν τον δίσκο εκεί, είχαμε σκοπό να τιμήσουμε το Detroit. Σίγουρα δεν έχει να κάνει με το ότι κλείνει ένας κύκλος, όπως είπες. Απλά τιμώ την πόλη μου!

Και τι γίνεται σχετικά με επόμενο δίσκο; Υπάρχει κάτι που ετοιμάζεται;
Ο νέος δίσκος είναι σχεδόν έτοιμος. Έχει σχεδόν τελειώσει και απλά μένουν μερικά φωνητικά που πρέπει να ηχογραφήσω. Αλλά, ναι, είναι όλα ηχογραφημένα και είμαστε έτοιμοι. Πιστεύω πως θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά. Και επιπλέον, το album μετά από αυτό είναι επίσης ηχογραφημένο κατά το ήμισυ. 

Ω, τέλεια, οπότε έχουμε να περιμένουμε πολλή μουσική από τον Alice Cooper!  
Ναι, ναι, έρχεται πολλή μουσική!

Θα ήθελα να ρωτήσω τώρα κάτι άλλο και λίγο επίκαιρο. Ως ο "νονός" του shock rock, είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να απαντήσει. Υπάρχει κάτι στις μέρες μας που πραγματικά μπορεί να σοκάρει το κοινό; Φυσικά μιλάω πάντα καλλιτεχνικά γιατί, ειδικά τα τελευταία χρόνια, κάθε νέα μέρα είναι και από ένα μικρό σοκ!
Έχεις δίκιο, ναι… Κάθε μέρα και ένα σοκ. Ξέρεις, στα ‘70s ο κόσμος δεν είχε το internet και ήταν πολύ εύκολο να σοκάρεις το κοινό. Ποτέ κανείς δεν είχε κάνει τίποτα από όλα αυτά που κάναμε εμείς. Τώρα όμως δεν πιστεύω πως οι ακροατές μπορεί να τρομάξουν ή να σοκαριστούν. Ακόμα εξακολουθούμε να είμαστε τα ίδια άτομα και να κάνουμε τα ίδια πράγματα αλλά δεν πιστεύω πως οι άνθρωποι σοκάρονται από αυτά. Είναι κάτι σαν παράδοση πλέον. Ο κόσμος έρχεται να δει όλα αυτά που κάνουμε πάνω στη σκηνή επειδή είναι απλά μέρος του show του Alice Cooper. Νομίζω πως το "σοκαριστικό" μέρος με τα shock rock συγκροτήματα, είναι πως αυτά υπάρχουν ακόμα! Είναι απίστευτο το ότι συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Επίσης, δεν πιστεύω πως το rock έχει πεθάνει. Οι νέες μπάντες θα κυνηγήσουν το όνειρό τους και θα βρίσκονται συνεχώς εκεί έξω. Οι Foo Fighters είναι μία εξαιρετική rock ‘n’ roll μπάντα, οι Green Day επίσης. (σ.σ.: μαζί σου, αλλά δεν τις λες και νέες μπάντες) Υπάρχουν πάρα πολλές εκεί έξω. Η μουσική δεν θα πεθάνει ποτέ!

Σχετικά με τους Hollywood Vampires; Υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ των τότε Vampires στα ‘70s με τους σημερινούς; Και το λέω αυτό διότι πλέον το ποτό είναι κάτι που έχεις αφήσει πίσω.
Στην μπάντα Hollywood Vampires, ήταν σαν να "γιορτάζουμε" βασικά τα μέλη των αυθεντικών Vampires. (σ.σ.: για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε πως η The Hollywood Vampires ήταν μία λέσχη, ή πιο σωστά "drinking club” διασημοτήτων, η οποία δημιουργήθηκε από τον Alice Cooper το 1970. Για να καταφέρει κάποιος να μπει σε αυτήν τη λέσχη, έπρεπε να πιει περισσότερο από όλα τα άλλα μέλη) Εγώ είμαι ένας από τους originals. Ο John Lennon έχει πεθάνει, ο Harry Nilsson έχει πεθάνει, ο Keith Moon έχει πεθάνει… Οπότε, ξέρεις, αποφάσισα να κάνω μία μπάντα όπου θα τιμάει όλους αυτούς τους τύπους. Στην αρχή ξεκίνησε σαν cover band, όπως έτσι κι αλλιώς είχε γίνει και με τους Beatles, τους Rolling Stones, όλους. Ήμουν λοιπόν πολύ χαρούμενος που συμμετείχα σε ένα συγκρότημα διασκευών αλλά δεν περίμενα ποτέ πως θα γίνει τόσο μεγάλο! Στις κιθάρες βρίσκονται οι Johnny Depp και Joe Perry, ενώ είχαμε και τον Duff McKagan στο μπάσο. Μια πολύ καλή μπάντα που όμως ποτέ δεν περιμέναμε πως θα γίνει τόσο μεγάλη όσο είναι σήμερα! Όταν βγήκαμε σε περιοδεία γεμίσαμε όλες τις αρένες! Και ο κόσμος εκπλήσσεται όταν ακούει πως ο Johnny Depp παίζει κιθάρα! Είναι πολύ καλός κιθαρίστας!

Και μιας που μιλάμε για τον Johnny Depp, είναι πολύ ευχάριστο το ότι αποδεικνύεται αθώος… (σ.σ.: η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου, δηλαδή πριν από την απόφαση του δικαστηρίου) Τι ιστορία κι αυτή, ε;
Ναι, όλος ο κόσμος… (σ.σ.: εδώ πέφτει η γραμμή αλλά ο Alice Cooper είναι τόσο ωραίος τύπος που ξαναπαίρνει τηλέφωνο) Heeeello, it’s me! (σ.σ.: και αμέσως σκάνε οι στίχοι it’s me, it’s me, when you need something more, something you’re dying for, it’s me, it’s me)

Ω, ευχαριστώ που ξαναπήρες, δεν ξέρω τι έγινε αλλά έπεσε η γραμμή.
Ναι, δώσε μου μισό λεπτό να φτιάξω κάτι εδώ με το τηλέφωνο… Λοιπόν, αυτό που έλεγα για τον Johnny… Είχαμε διασκευάσει ένα τραγούδι του David Bowie που λέγεται "Heroes”, το οποίο έχει κυκλοφορήσει εδώ και τρία ή τέσσερα χρόνια, και λόγω της δίκης, αυτό το κομμάτι σκαρφάλωσε στο Νο. 1 στην Αγγλία, την Αμερική, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, μόνο και μόνο επειδή πιστεύω πως το κοινό υποστηρίζει τον Johnny. Δηλαδή, αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που μπορώ να φανταστώ για το οποίο συνέβη κάτι τέτοιο. Είναι υπέροχο που επιτέλους ο κόσμος τον πιστεύει, κάτι που κάνω κι εγώ από την αρχή. Από την αρχή πίστευα πως είναι αθώος. 

Ωραία. Λοιπόν, αν είχες την ευκαιρία να ξαναζήσεις τη ζωή σου από την αρχή, θα το έκανες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ή υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα άλλαζες;
Νομίζω πως το ένα και μοναδικό πράγμα που μπορεί να σκεφτεί κανείς, είναι το θέμα με τον αλκοολισμό και τον εθισμό στα ναρκωτικά. Όλα αυτά που πέρασα στα ‘70s και τα ‘80s. Οι περισσότεροι θα έλεγαν πως θα ήθελαν να τα αποφύγουν αυτά, αλλά από την άλλη, εγώ δεν θα τα άλλαζα, μόνο και μόνο γιατί με έκαναν τον άνθρωπο που είμαι σήμερα. Είμαι ήδη σχεδόν στα 40 χρόνια χωρίς κανέναν εθισμό, χωρίς αλκοόλ ή ναρκωτικά και πιστεύω πως για να είμαι ικανός να μιλάω στον κόσμο για το πόσο κακός είναι αυτός ο εθισμός, θα έπρεπε να το ζήσω. Επίσης πολλοί με είδαν να βγαίνω νικητής από αυτήν την κατάσταση και είπαν πως αφού μπορεί να το κάνει ο Alice Cooper, μπορώ κι εγώ. Το γεγονός λοιπόν πως θεραπεύτηκα από όλες αυτές τις καταχρήσεις, ήταν κάτι πολύ καλό.

Χαιρόμαστε πάρα πολύ που μετά από τόσα χρόνια είσαι καλά και έχουν ξεπεραστεί τα πάντα, όπως επίσης χαιρόμαστε που είσαι παράδειγμα προς μίμηση για άλλους ανθρώπους! Και αφού αναφέραμε ότι είσαι παράδειγμα για άλλους, πώς πάνε τα κέντρα νεότητας με την ονομασία Solid Rock που έχεις ιδρύσει;
Πηγαίνουν πάρα πολύ καλά! Έχουμε δύο μέχρι στιγμής και έρχονται παιδιά σε αυτά τα οποία δεν ήξεραν καν πως μπορούν να παίξουν κιθάρα. Όταν έρχονται για πρώτη φορά είναι λίγο περίεργα με το τι θα συναντήσουν αλλά μετά πιάνουν μία κιθάρα, ξεκινούν να παίζουν και πριν το καταλάβουν καλά-καλά εθίζονται στο να παίζουν κιθάρα. Αυτά τα κέντρα νεότητας έχουν αλλάξει τις ζωές πολλών ανθρώπων γιατί πολλά παιδιά είχαν πάρει τον λάθος δρόμο και θα κατέληγαν σε κάποια συμμορία, στη φυλακή ή ακόμα και νεκρά. Έχουμε λοιπόν περίπου 100 παιδιά σήμερα και αυτά τα δύο κέντρα νεότητας βρίσκονται στην Αριζόνα. Θα ήθελα όμως να ανοίξουμε σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα ήθελα να ανοίξω και ένα στην Αθήνα ώστε τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν για το τι είναι πραγματικά ικανά!

Χρειαζόμαστε πράγματα που εμπνέουν τους ανθρώπους όπως αυτά, οπότε εύχομαι πως μία μέρα θα εξαπλωθούν παντού.
Θα το ήθελα πάρα πολύ. Θα ήθελα αυτή να είναι η κληρονομιά μου!

Λοιπόν, φτάσαμε στο τέλος της κουβέντας και σε αποδεσμεύω ώστε να κάνεις το soundcheck σου με την ησυχία σου! Πριν όμως, θα ήθελα να στείλεις ένα μήνυμα στους ανθρώπους εδώ στην Ελλάδα!
Θα σας πω! Φέρνω την καλύτερη μπάντα που είχα ποτέ και το καλύτερο show που έχω κάνει ποτέ στην Ελλάδα! Συνεργαζόμαστε με τους Scorpions, οι οποίοι όπως είπαμε πριν είναι πολύ καλοί μας φίλοι και αυτό το show θα είναι το show της χρονιάς! Θα σας δούμε εκεί!

Περισσότερες πληροφορίες

Scorpions - Alice Cooper

  • Rock-pop-folk

Tο θρυλικό συγκρότημα παρουσιάζει το «Rock Believe». Τη βραδιά ανοίγει ο νονός της Shock Rock στη ροκ συνάντηση της χρονιάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.