Συναυλίες

Dave Holland Trio

  • Jazz-Blues-Ethnic

O θρυλικός Βρετανός μπασίστας και συνθέτης έρχεται στα St Paul's Sessions 6, συστήνοντάς μας το νέο του τρίο, αποτελούμενο από τοv Jaleel Shaw στο σαξόφωνο και τον Eric Harland στα ντραμς. Υπήρξε βασικό μέλος του αξεπέραστου κουαρτέτου του Miles Davis με τον Chick Corea, τον Wayne Shorter και τον Tony Williams στα τέλη των 60's, λαμβάνοντας μέρος στο περίφημο άλμπουμ "Filles de Kilimanjaro", ενώ σημαδιακή επίσης υπήρξε η συμβολή του στις ηχογραφήσεις των οριακών "In a Silent Way" και "Bitches' Brew" της "ηλεκτρικής" περιόδου του Miles στις αρχές των 70's. Παράλληλα, όντας ένας χαρισματικός band leader, έχει κατά καιρούς στήσει μια πλειάδα από αξεπέραστα ensembles, αποτελούμενα από καινοτόμους συνεργάτες, όπως οι Steve Coleman, Robin και Kevin Eubanks, Jason Moran, Chris Potter, Eric Harland κ.ά.

25/04 Πέμ. 9 μ.μ.

Χρίστος Θεοδώρου

  • Σύγχρονη

Το ιδιαίτερο συνθετικό και εκτελεστικό ύφος του θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, καθώς ο συνθέτης και πιανίστας παρουσιάζει το solo piano project του με τίτλο «Isidora». Το ομώνυμο άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2022 σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Μουσικά, πρόκειται για ένα κράμα μελωδικής minimal με ελληνικά στοιχεία. Στη συναυλία, εκτός από το «Isidora», θα ακουστούν και κομμάτια από την προηγούμενη solo piano δουλειά του συνθέτη, με τίτλο «Spring», καθώς και νέα, ακυκλοφόρητα κομμάτια για πιάνο. Ο Χρίστος Θεοδώρου έχει μια σημαντική καριέρα ως πιανίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής που ήδη απλώνεται σε 25 χρόνια, έχοντας σε αυτό το διάστημα αφήσει το δικό του, χαρακτηριστικά μελωδικό αποτύπωμα, κάτι που θα διαπιστώσουμε και στην ανοιξιάτικη αυτή συναυλία. Εκτός από τις δυο solo piano δουλειές του , ο Χρίστος Θεοδώρου έχει κυκλοφορήσει 5 προσωπικά άλμπουμ με τραγούδια του, σε στίχους σημαντικών στιχουργών, όπως ο Παρασκευάς Καρασούλος και ο Θοδωρής Γκόνης, αλλά και στιχουργών της νεώτερης γενιάς όπως ο Μιχάλης Γελασάκης και ο Διαμαντής Γκιζιώτης.

26/04 Παρ. 9 μ.μ.

Buy ticket from viva

Jlin

  • Electronica-Industrial

Η experimental ηλεκτρονική παραγωγός, μία από τις πιο χαρακτηριστικές συνθέτριες της Αμερικής και από τις καλλιτέχνιδες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ηλεκτρονική μουσική, έρχεται στην Αθήνα. Η Jlin (Jerrilynn Patton), μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, από την έναρξη της καριέρας της, έχει κατορθώσει να ξεχωρίσει ως μία από τις πιο χαρακτηριστικές συνθέτριες στην Αμερική και από τις καλλιτέχνιδες με μεγάλη επιρροή στην ηλεκτρονική μουσική. Οι συναρπαστικές, συναισθηματικές και πολυδιάστατες συνθέσεις της έχουν αποσπάσει θετικές κριτικές από το κοινό αλλά και επαινέθηκαν από τα διεθνή μέσα ως «μία από τις forward-thinking σύγχρονες συνθέτριες σε οποιοδήποτε είδος» (Pitchfork) και με το βραβείο United States Artist 2023. Ήταν υποψήφια για το Βραβείο Πούλιτζερ 2023 για το μίνι άλμπουμ της «Perspectives» που κυκλοφόρησε με επιτυχία από την Planet Mu. Τα πολυσυζητημένα άλμπουμ της «Dark Energy» (2015) και «Black Origami» (2017) έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες «Best of» των New York Times, The Wire, LA Times, Rolling Stone, The Guardian και Vogue.

22/04 Δευτ. 8.30 μ.μ.

Buy ticket from viva