Τα Lighthouse sessions επιστρέφουν στο "Νιάρχος" ζωντανά και με streaming

Η επιτυχημένη σειρά συναυλιών σε επιμέλεια και παρουσίαση του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη επιστρέφει για δεύτερη χρονιά.

Lighthouse Sessions

Η επιτυχημένη σειρά συναυλιών Lighthouse Sessions του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε επιμέλεια και παρουσίαση του  
Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά.

Με παρουσία κοινού στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ, αλλά και σε ζωντανή αναμετάδοση από τις ψηφιακές πλατφόρμες του, τα φετινά Lighthouse Sessions παρουσιάζουν τέσσερις διαφορετικές μουσικές συμπράξεις με στόχο να αναδείξουν τη δύναμη της μουσικής γλώσσας, συνδέοντας την ελληνική παράδοση και τα ρεμπέτικα με την τζαζ και την κλασική μουσική, σε ένα απρόσμενο αποτέλεσμα, ανοικτό στον αυτοσχεδιασμό και την πειραματική διάθεση. Σε κάθε συνάντηση, ο συνθέτης και ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης συνομιλεί με τους καλεσμένους του για τη ζωή και τις μουσικές αναζητήσεις τους, ενώ, παράλληλα, τους καλεί σε έναν μουσικό διάλογο.

Πρώτος καλεσμένος, την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 9μ.μ., είναι ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης Νίκος Ξυδάκης, ενώ τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν ο Ορφέας Περίδης και η Έλλη Πασπαλά.

Στην πρώτη μουσική συνάντηση για φέτος, δύο συνθέτες διαφορετικής γενιάς, με διαφορετικά σημεία εκκίνησης, αναζητούν κοινούς κώδικες ενώνοντας τη διαχρονική αξία της παράδοσης με τη δημιουργική ανησυχία του σήμερα σε μια πλούσια σε ήχους και ρυθμούς συναυλία που πραγματοποιείται, όπως άλλωστε και όλη η σειρά, χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Οι άλλοτε ιεροί και άλλοτε κοσμοπολίτικοι τόποι της κοντινής Ανατολής, συναντούν την ελληνική ταυτότητα μέσα από ενορχηστρώσεις με στοιχεία από τζαζ και κλασική μουσική, ρίχνοντας φρέσκιες πινελιές στον ούτως ή άλλως πολυσυλλεκτικό καμβά του γνωστού συνθέτη. 

Συντελεστές:


Σύνθεση και ενορχήστρωση εγχόρδων: Νίκος Ξυδάκης και Aλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης
Διασκευή: Νίκος Ξυδάκης και Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης

Ντίνος Μάνος – μπάσο
Γιάννης Παπαδόπουλος – πιάνο
Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης  - ντραμς 
Κώστας Παναγιωτίδης - βιολί 
Παναγιώτης Τζιώτης – βιολί 
Αγγέλα Γιαννάκη - βιόλα 
Δημήτρης Τραυλός – τσέλο

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ (www.snfcc.org), στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube. 
 
Εισιτήρια: Γενική είσοδος €10, μειωμένο €5 | Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της Ticket Services ή τηλεφωνικά στο 210 7234567.

 

Περισσότερες πληροφορίες

Lighthouse Sessions

  • Πειραματική

Ο συνθέτης και ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης συνομιλεί με το συνθέτη Νίκο Ξυδάκη για τη ζωή και τις μουσικές αναζητήσεις τους και αναζητούν κοινούς κώδικες, ενώνοντας τη διαχρονική αξία της παράδοσης με τη δημιουργική ανησυχία του σήμερα.

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το "Piaf! The Show" έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Όλα τα λατρεμένα τραγούδια της απόλυτης ντίβας θα μάς ταξιδέψουν στους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής της, υπό την ερμηνεία της Nathalie Lermitte.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Μία συναρπαστική μουσικά "Σταχτοπούτα" & μία σπουδαία τσελίστα (Εμμ. Μπερτράν) στο "Ολύμπια"

Οι δύο πολύ ωραίες βραδιές, που απόλαυσαν οι φιλόμουσοι σε διάστημα μόλις ενός μήνα στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας, έδωσαν τροφή για σκέψη όσον αφορά τις προοπτικές και τη θέση του θεσμού στα μουσικά μας πράγματα.

Release Athens 2024: Beak> και Mount Kimbie την ίδια μέρα με τους Massive Attack

Το συγκρότημα του Geoff Barrow, των μοναδικών Portishead, και το λονδρέζικο γκρουπ σε μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού.

"Φως! Ω, πού είναι το φως;": Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ

O ποιητικός κόσμος του μεγάλου Ινδού στοχαστή Ραμπιντρανάτ Ταγκόρ αποκαλύπτεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Piano City Athens 2024: Οι γειτονιές της Αθήνας πλημμυρίζουν ξανά με μουσική

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ που γεμίζει μελωδίες τις γειτονιές της πρωτεύουσας με 100 κοντσέρτα πιάνου.

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.