The National και Idles οι headliners του AthensRocks 2020

Το νεοσύστατο φεστιβάλ φέρνει δύο από τις σπουδαιότερες ροκ μπάντες της εποχής.

The National και Idles οι headliners του AthensRocks 2020

Το AthensRocks εμφανίστηκε μόλις φέτος το καλοκαίρι στα μουσικά τεκταινόμενα της πόλης, φέρνοντας την τελευταία συναυλία των Slayer στο γήπεδο της Αλεξάνδρας και ενθουσιάζοντας παλιούς και νεώτερους μεταλλάδες. Έθεσε έτσι τον πήχη ψηλά από την αρχή και η ανακοίνωσή του για τη διοργάνωση του 2020 ανταποκρίνεται στα μέχρι στιγμής στάνταρτς του, με δύο ονόματα που κυριαρχούν στη σύγχρονη ροκ σκηνή.

Στη σκηνή του ΟΑΚΑ αυτή τη φορά, τη βραδιά της 14 Ιουνίου, οι The National θα παρουσιάσουν τη μελαγχολική indie rock τους. Μπορεί να μετρούν είκοσι γεμάτα χρόνια πορείας, όμως βρίσκονται σε μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους. Η μπάντα των Matt Berninger (φωνητικά), Aaron Dessner (κιθάρες, πιάνο, πλήκτρα), Bryce Dessner (κιθάρες, πιάνο, πλήκτρα), Scott Devendorf (μπάσο) και Bryan Devendorf (ντραμς) κυκλοφόρησε φέτος ένα από τους καλύτερους δίσκους της, το συναισθηματικό “I’m easy to find”. Αισθαντικοί και καταλυτικοί, είναι το όνομα πίσω από ουκ ολίγες indie επιτυχίες.

The National και Idles οι headliners του AthensRocks 2020 - εικόνα 1

Μαζί τους θα έρθουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι Idles, το σημαντικότερο, ίσως, νέο post punk συγκρότημα (αν κι οι ίδιοι αρνούνται τον όρο). Οι Βρετανοί έσκασαν στα μουσικά πράγματα μόλις το 2017, με το ντεμπούτο τους “Brutalism” να γίνεται με μιας talk of the town, χάρη στην ασυγκράτητη δυναμική τους, την πολιτικοποιημένη ματιά τους και την εξαιρετική στιχουργική τους. Το “Joy as an act of resistance” του 2018 αναδείχτηκε ως ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της περσινής χρονιάς. Τώρα βρισκόμαστε στην αναμονή του νέου δίσκου τους, ο οποίος επιβεβαιώθηκε μόλις πριν μερικές ώρες, στην παραγωγή του οποίου θα συμμετέχει ο Kenny Beats, σημαντικός χιπ χοπ μουσικός παραγωγός με συνεργασίες με ονόματα όπως ο Vince Staples, οι JPEGMAFIA και ο Freddie Gibbs. Μένει να δούμε αν θα έχει κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος εγκαίρως για τη συναυλία του Ιουνίου.

Η προπώληση για το AthensRocks ξεκινά αμέσως. Στην πρώτη φάση προπώλησης τα εισιτήρια θα κοστίζουν €46, ενώ το VIP πακέτο €82.

iΚυριακή 14 Ιουνίου 2020 | ΟΑΚΑ | Σημεία Προπώλησης: www.highpriority.gr, www.ticketmaster.gr, τηλεφωνικό κέντρο Ticketmaster 210 893 8111, δίκτυο καταστημάτων Public, Reload Stores

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sivert Hoyem, θα γράψεις ποτέ τραγούδι στα Νορβηγικά;

Μιλήσαμε με τον frontman των Madrugada όσο βρισκόταν στη Δρέσδη με τη σόλο club show περιοδεία του, την οποία φέρνει στην Αθήνα, με αφορμή το νέο άλμπουμ του "On an Island".

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
25/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι μάς δίνει ραντεβού στην Τεχνόπολη

Η Μαρίνα υπόσχεται να μας μεταφέρει στο εθιστικό καλλιτεχνικό σύμπαν της.

Ο D3lta στο "Faust" με νέο υλικό

Μετά την επιτυχημένη πρώτη του headline περιοδεία στην Αγγλία, έρχεται για ένα συναρπαστικό live στην Αθήνα.

23o Athens Jazz: Δείτε το αναλυτικό line up της μεγάλης γιορτής της τζαζ

9 ημέρες απόλυτης μουσικής γιορτής στην Τεχνόπολη με 25 σχήματα και καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό.

Πάσχα με Μπαχ, "Stabat Mater" και τραγούδια της Άνοιξης

Συνεχίζεται και φέτος η παράδοση των ειδικών, πασχαλινών συναυλιών, με πρωταγωνιστή το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, αλλά και με μεμονωμένες βραδιές, οι οποίες αντλούν έμπνευση από το πνεύμα κατάνυξης των πιο άγιων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Μανώλης Φάμελλος έρχεται στο Άλσος με "Ελαφριά Καρδιά"

Μαζί του σκηνή θα είναι ο Δώρος Δημοσθένους, ο Γιάννης Κότσιρας, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Πάνος Μουζουράκης.

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Behemoth και τους Testament

Οι πρωτεργάτες του ακραίου ήχου στην Πολωνία και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του thrash metal των ΗΠΑ, αντίστοιχα, θα πλαισιωθούν από τους Ολλανδούς Pestilence, στο Release Athens 2024.