Χριστούγεννα... κατόπιν εορτών!

Περισσότερα ΑΑΑ games μέχρι το Μάρτη; Ναι, και... έτσι πρέπει

Πόσες χρονιές. Πόσες φορές. Σε πόσες περιπτώσεις. Αληθινά είχαμε... σταματήσει να μετράμε τα άρθρα που είχαμε γράψει στο παρελθόν, σχετικά με τον παραλογισμό της βιομηχανίας του gaming να εμμένει στην κυκλοφορία το 60%-65% όλων της των παραγωγών - και σχεδόν όλων των ΑΑΑ τίτλων όλων των φορμά - μέσα στους τελευταίους δύο μήνες. Τα αποτελέσματα αυτής της συνήθειας ήταν άκρως αρνητικά: οι gamers δεν αγόραζαν ούτε τις μισές από τις παραγωγές που άξιζαν, πολλές από αυτές που άξιζαν "πνίγονταν" μέσα στο θόρυβο των games με την πιο δυναμική υποστήριξη σε διαφήμιση, οι παίκτες δεν απολάμβαναν πραγματικά όλα τα games που αγόραζαν γιατί ήθελαν να τα δουν όλα μέσα στο σύντομο χρόνο που κυκλοφορούσαν. Και μετά, φυσικά, η παραδοσιακή... ξηρασία τριών ή τεσσάρων μηνών, μέχρι τα πρώτα ΑΑΑ games της άνοιξης να κάνουν την εμφάνισή τους.

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια αυτό είχε αρχίσει να αλλάζει. Οι εταιρείες φαίνονται να έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να διασπείρουν τα έσοδά τους σε όλη τη διάρκεια ενός οικονομικού έτους και όχι να τα περιμένουν όλα από το τελευταίο τρίμηνο μόνο. Έχουν επίσης αντιληφθεί ότι μια ποιοτική, αληθινά ποιοτική παραγωγή θα σημειώσει υψηλές πωλήσεις σε όποια φάση του χρόνου κι αν κυκλοφορήσει - για την ακρίβεια, ενδέχεται να σημειώσει περισσότερες πωλήσεις αν δεν κυκλοφορήσει ανάμεσα σε τόσες άλλες τα Χριστούγεννα. Και το Internet έχει αλλάξει επίσης τον τρόπο με τον οποίο προωθούνται τα games, τα οποία δεν περιμένουν πια τα περιοδικά και τις ειδικές Χριστουγεννιάτικες εκδόσεις για να διεκδικήσουν τα χρήματα των gamers.

Αυτό που συμβαίνει φέτος, ωστόσο, έφερε... ανατροπές ισορροπιών από την άλλη πλευρά. Οδεύουμε προς μία εορταστική περίοδο με 8 ή 10 αληθινά blockbuster games - τα πιο πολλά αποκλειστικοί τίτλοι σε ένα φορμά - και σε ένα πρώτο τρίμηνο με... περισσότερες ΑΑΑ παραγωγές απ' όσες των Χριστουγέννων! Καταμετρούμε. Mass Effect 2, Army of Two: The 40th Day, Bayonetta, Dark Void, MAG, No More Heroes 2, BioShock 2, Lost Planet 2, Dante's Inferno, Splinter Cell: Conviction, Napoleon: Total War, God of War III, Final Fantasy XIII, Command & Conquer 4, Battlefield: Bad Company 2. Όλα θα κυκλοφορήσουν πριν από τις 30 Μαρτίου και όλα θα ήταν, σε άλλες εποχές, αυτό που λέμε "Christmas material" για την αγορά του gaming. Άλλα θα κυκλοφορήσουν τότε επειδή καθυστέρησε η ανάπτυξή τους, άλλα επειδή οι εκδότες τους τα κρατούν για αργότερα. Χαιρόμαστε όμως που ήλθαν έτσι τα πράγματα; Ω, ναι... και ελπίζουμε να συνεχίσουν έτσι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ