Tetris 99: πρωτότυπο... Battle Royale στο Switch!

Η Nintendo προσφέρει δωρεάν μία από τις πλέον πρωτότυπες προσεγγίσεις σε ένα από τα πλέον δημοφιλή games όλων των εποχών

Τα video games που στηρίζονται στον "βασικό μηχανισμό" των Battle Royale (100 αντίπαλοι μέσα σε περιορισμένο γεωγραφικό χώρο και "ο καθένας για τον εαυτό του μέχρι να μείνει μόνο ένας") ήταν μέχρι σήμερα τίτλοι προοπτικής πρώτου ή τρίτου προσώπου στους οποίους η χρήση όπλων και gadgets είναι απαραίτητη για την επιβίωση και την νίκη. Με αρκετή φαντασία και ουκ ολίγη... τόλμη, ωστόσο, θα μπορούσε κανείς θεωρητικά να εφαρμόσει παρόμοιο ανταγωνιστικό μοντέλο και σε άλλα είδη games - και αυτό ακριβώς έκανε η Nintendo ξαφνιάζοντας τους πάντες πριν από λίγες μέρες, καθώς παρουσίασε έναν video game "λογικής" Battle Royale για το Switch, βασισμένο στο... Tetris!

Πράγματι: το Tetris 99 είναι μία παραγωγή η οποία θέτει 100 ανθρώπους ταυτόχρονα ως αντιπάλους Δικτυακά ενώ ο καθένας από αυτούς παίζει το πασίγνωστο, ιστορικό δημοφιλές Tetris στο δικό του κεντρικό τμήμα της οθόνης. Η αντιπαλότητα έγκειται στο γεγονός ότι ο κάθε παίκτης δεν πρέπει μόνο να συμπληρώνει γραμμές, αλλά και να προσπαθεί να το κάνουν ενώ οι άλλοι παίκτες... προσθέτουν τυχαίες "γραμμές-σαμποτάζ" στις δικές του, δυσκολεύοντάς τον πάρα πολύ. Ο στόχος είναι, φυσικά, ο εκάστοτε παίκτης να αντέξει στις "επιθέσεις" των άλλων παικτών όσο το δυνατόν περισσότερο και να παραμείνει στους όσο το δυνατόν λιγότερους "επιζώντες", ει δυνατόν ο τελευταίος και νικητής.

Είναι μία πολύ έξυπνη προσέγγιση που ναι μεν είχαμε δει σε κλώνους του Tetris που παίζονταν με δύο παίκτες αντιπάλους στο παρελθόν, στο πλαίσιο... 100 παικτών ενός Battle Royale όμως η ίδια ιδέα αποκτά άλλη διάσταση. Η Nintendo έχει φροντίσει ώστε να υπάρχουν ορισμένες παράμετροι στον βασικό μηχανισμό παιχνιδιού που προσθέτουν ποικιλία και το στοιχείο του απρόβλεπτου, ενώ διαρροές ήδη θέλουν τον ιαπωνικό κολοσσό να προσθέτει στον τίτλο της ακόμη περισσότερες διαθέσιμες επιλογές παιχνιδιού (όπως π.χ. ομάδες εναντίον ομάδων παικτών) με σχετικές Δικτυακές ενημερώσεις στο μέλλον.

Το καλύτερο απ' όλα; Το Tetris 99 προσφέρεται εντελώς δωρεάν στους κατόχους Switch που είναι συνδρομητές της υπηρεσίας Nintendo Switch Online του ιαπωνικού κολοσσού (την οποία θα χρειαζόταν ούτως ή άλλως κανείς για να παίξει τον συγκεκριμένο τίτλο). Το πρώτο... killer-app των Ιαπώνων για την ομολογουμένως όχι κορυφαία στο είδος της υπηρεσία τους, λοιπόν; Αν κρίνουμε από την ήδη μεγάλη δημοτικότητα του Tetris 99 στα σχόλια του Web, κάλλιστα θα μπορούσε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ