Resogun

Εθιστικό, φαντασμαγορικό, συναρπαστικό

Επειδή βρισκόμαστε πρακτικά ήδη στο 2014 και ένας απλός μηχανισμός... "πίου-πίου" θα καταντούσε από μόνος του βαρετός - ακόμη και με την πλέον φαντασμαγορική παρουσίαση - το Resogun έχει ευτυχώς να επιδείξει στοιχεία που εμπλουτίζουν τη δράση σε ικανοποιητικό βαθμό. Ο τίτλος προσφέρει στον παίκτη τρία διαφορετικά αστρόπλοια, τα οποία ποικίλλουν σε ευελιξία και δύναμη πυρός. Προσφέρει, επίσης, τη δυνατότητα ο παίκτης να χρησιμοποιήσει μετρημένες, αλλά ισχυρές βόμβες, καθώς και συγκεντρωμένη υπερδύναμη πυρός για μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να ξεφύγει από τις δυσκολότερες καταστάσεις. Σώζοντας από τα εξωγήινα αστρόπλοια ανθρώπους, άλλωστε, ο παίκτης μπορεί να κερδίσει σχετικά bonus που θα διευκολύνουν το έργο του ή θα χαρίσουν extra πόντους στο σκορ του. Αποφασιστικό ρόλο, άλλωστε, στην κατάκτηση μιας αξιοπρεπούς θέσης στην παγκόσμια κατάταξη των καλύτερων παικτών, έχει η συνεχόμενη καταστροφή αντιπάλων η οποία αυξάνει τον "πολλαπλασιαστή" πόντων (multiplier) για υψηλά σκορ.

Αλλά... κακά τα ψέματα: για δύο άλλους λόγους θα συνεχίσει κανείς να παίζει το Resogun πέρα από τις 5-10 πρώτες ώρες κατά τις οποίες θα εμπεδώνει τους μηχανισμούς του τίτλου - και θα αποδέχεται πως στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης θα μπει μόνο αν παρατήσει δουλειά, σχέση/γάμο, φίλους και ζωή γενικώς, ώστε να οξύνει τ' αντανακλαστικά του σε ρομποτικά επίπεδα. Πρώτος λόγος: αυτό το στοιχείο του "μπορώ και καλύτερα, μπορώ και στο επόμενο επίπεδο" που αναφέραμε στην αρχή. Δεύτερος λόγος: ο οπτικοακουστικός τομέας, ο οποίος έχει κάτι το... καθαρτικά απολαυστικό με τις εκρήξεις, τις λάμψεις, τη retro μουσική και το ψυχολογικά καταπιεστικό, αλλά συναρπαστικό tempo που περιγράφει τα πάντα στην οθόνη. Είναι η σπάνια "μεγάλη παγίδα": ενεργοποιείς το PlayStation4 και είσαι στην κεντρική οθόνη του Resogun μέσα σε δευτερόλεπτα, λες "έλα, ένα-δυο γρήγορα πριν πάω για ύπνο" και... την επόμενη φορά που κοιτάς το ρολόι έχουν περάσει τέσσερις ώρες και το ξυπνητήρι θα χτυπήσει σε τρεις. Τόσο απλά!

Αν σκεφτεί κανείς πως όλα αυτά τα προσφέρει ένα video game μεγέθους 480 ΜΒ, δεν μπορεί να μη δικαιώσει τη Sony για την επιλογή της να υποστηρίξει τόσο τα μικρά studio παραγωγής, όσο και τα μη συνήθη games. Τίτλοι τύπου Resogun είναι αυτοί που "κρατούν πιστό" και ενθουσιασμένο με την επιλογή του ένα ποσοστό του κοινού που απέκτησε το PlayStation4 από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του. Πολλοί τέτοιοι τίτλοι, αντιστοίχως... πολλά και τα ποσοστά στο κοινό του PS4 που θα αγαπήσουν το φορμά που τους προσφέρει. Με άλλα λόγια: το Resogun μπορεί να μην είναι από μόνος του λόγος για να αποκτήσουν όλοι ένα PlayStation4, καθώς δεν ανήκει κάθε ένας καταναλωτής από το τεράστιο πια κοινό του gaming στους νοσταλγούς των "γρήγορων", έντονων shoot' em up δύο διαστάσεων από άλλες δεκαετίες. Όμως είναι με μεγάλη πιθανότητα ο τίτλος που θα παίξουν περισσότερες ώρες συνολικά οι άνθρωποι που θα έχουν PS4 - και συνδρομή PlayStation Plus, με την οποία λαμβάνουν το Resogun δωρεάν! - τα φετινά Χριστούγεννα. Το Killzone και το Call of Duty αυτού του κόσμου, καλώς ή κακώς, κάποια στιγμή θα τα "χορτάσεις". Το... "δύο γρήγορα Resogun πριν πάω για ύπνο"; Απείρως δυσκολότερα!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ