PS VR 2018: πολλοί νέοι τίτλοι, κάτι για όλους

Ποιοί από αυτούς μάς κίνησαν περισσότερο το ενδιαφέρον στο Λονδίνο;

Καθώς το PlayStation VR διανύει πια τον δεύτερο χρόνο της διαδρομής του στην αγορά - και η μείωση τιμής του από την Sony το φέρνει σε θέση περισσότερο προσιτή από ποτέ για τα εκατομμύρια των κατόχων PS4 - πού... βρισκόμαστε στο καθοριστικής σημασίας θέμα των τίτλων γι' αυτό; Ο επικεφαλής της Sony για την Ευρώπη στον τομέα του software για PS4/PS VR, ο Michael Denny, αναφέρει πως στόχος της είναι να εμπλουτίσει με ακόμη 180 νέες παραγωγές τον ήδη μεγάλο κατάλογο των περίπου 300 τέτοιων. Στην σχετική εκδήλωση, δε, που διοργάνωσε η Sony στο Λονδίνο γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό, είχαμε την ευκαιρία να δούμε 12 διαφορετικές τέτοιες νέες παραγωγές. Οι εντυπώσεις μας ακολουθούν.

Πρώτος τίτλος που μάς επέδειξε η Sony ήταν το Firewall: Zerop Hour και... καθόλου τυχαία: για να παίξουμε έπρεπε να συμμετάσχουμε και οι τέσσερις Έλληνες δημοσιογράφοι που παρέστησαν, αντίπαλοι με ισάριθμα μέλη της First Contant, της εταιρείας ανάπτυξης του τίτλου. Ναι - στο Firewall βρίσκονται αντιμέτωποι δύο ομάδες των τεσσάρων στο σύνηθες πλαίσιο αποστολών που η μία προσπαθεί να φέρει σε πέρας και η άλλη να εμποδίσει. Στο demo όπου συμμετείχαμε η μία ομάδα έπρεπε μέσα σε μία μεγάλη έπαυλη να παρακάμψει ορισμένα σημεία Δικτυακής προστασίας, να βρει ένα laptop και με αυτό να κάνει hack σε κάποιο κεντρικό σύστημα, ενώ η άλλη να αποτρέψει κάτι τέτοιο με... κάθε μέσο.


Σε εικονικό περιβάλλον η αίσθηση είναι σημαντικά διαφορετική από την αντίστοιχη π.χ. ενός Rainbow Six (το κοντινότερο συγκρίσιμο γνωστό παράδειγμα) γιατί η "παρουσία στον χώρο" είναι πειστικότερη και φυσικά οι αντίπαλοι εξυπνότεροι. Στο Firewall, δε, σημασία δεν έχει μόνο η τακτική που θ' ακολουθηθεί σε κάθε αποστολή αλλά και η ομαδική δουλειά που απαιτείται - κάτι που μπορεί να "κάνει την διαφορά" όταν διαφορετικού στυλ ομάδες παικτών αντιμετωπίζουν η μία την άλλη Δικτυακά. Η First Contact υπόσχεται πολλά διαφορετικά είδη μαχητών και οπλισμού, σύστημα προοδευτικής ανάπτυξης των χαρακτήρων που ελέγχει ο παίκτης, καθώς και μεγάλη ποικιλία στις αποστολές και τις τοποθεσίες της τελικής έκδοσης. Το Firewall θα κυκλοφορήσει μέσα στο τρέχον έτος.

Αμέσως μετά ακολούθησε η επίδειξη του... ενός τίτλου που φοβόμασταν πως θα μάς ζαλίσει σε σημείο ναυτίας αν παίζαμε ποτέ σε PS VR: του Wipeout Omega, της ειδικής "συλλογής" των ιστορικών τίτλων της Sony για PS4. Παραδόξως στην πράξη αποδείχθηκε το ακριβώς αντίθετο: όχι μόνο στις "εύκολες" πίστες, αλλά και σε επίτηδες... "ζαλιστικές" που δοκιμάσαμε (με μεγάλες κάθετες "ανηφόρες" και "πτώσεις στο κενό" επίσης από ψηλά) η αίσθηση της οδήγησης των αντιβαρυτικών ήταν απροβλημάτιστη και απίθανα διασκεδαστική (βοηθά και η νέα προοπτική "μέσα από το cockpit"). Η αναβάθμιση του Wipeout Omega για το PS VR προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους κατόχους του τίτλου για PS4, οπότε... να αμέσως-αμέσως ένα πλήρες και πλούσιο σε περιεχόμενο "δωράκι" από την Sony σε όσους από αυτούς έχουν ήδη ή σκοπεύουν να αποκτήσουν PS VR σύντομα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ