PS Plus: ερωτήσεις, απαντήσεις

Όσα χρειάζεται να ξέρει κανείς για ν' αξιοποιήσει στο έπακρο τη συνδρομή του

Όντας κάτοχος PlayStation4, αν η συνδρομή μου λήξει δεν θα είμαι σε θέση να παίζω με τις Δικτυακές επιλογές των τίτλων του;
Όχι. Στο νεότερο οικιακό σύστημα της Sony η συνδρομή στο PlayStation Plus είναι προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή - ανταγωνιστική ή συνεργατική - στις Δικτυακές επιλογές παιχνιδιού που προσφέρουν πολλά games του. Εξαιρούνται εκείνα που προσφέρονται δωρεάν (free to play) και εκείνα που απαιτούν τα ίδια μία μορφή συνδρομής. Για όλα τα υπόλοιπα που ενσωματώνουν και τμήμα online multiplayer, στο εκάστοτε PS4 πρέπει να είναι ενεργή μία συνδρομή PS Plus, οποιασδήποτε διάρκειας.

Για πόσα συστήματα PlayStation4, PS Vita και PlayStation3 ισχύει μία συνδρομή PS Plus;
Για όλα τα ενεργοποιημένα. Με το κόστος μίας συνδρομής, δηλαδή, λαμβάνει κανείς όλα τα οφέλη - περιεχόμενο, υπηρεσίες, extra λειτουργίες - σε όλα του τα PlayStation. Τα ταυτόχρονα ενεργοποιημένα στο ίδιο user name μπορούν να είναι ένα PS4, ένα PS Vita και δύο PS3. Ιδιαιτερότητες: στο ίδιο PS4 μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερα του ενός προφίλ παικτών και όλα να αξιοποιούν τη συνδρομή PS Plus του αρχικού προφίλ. Στην περίπτωση του PS Vita, δε, δύο συστήματα μπορούν να μοιραστούν το ίδιο περιεχόμενο και τις ίδιες υπηρεσίες - άρα και το PS Plus - με το ίδιο username, αλλά όχι ταυτόχρονα.


Τί ισχύει αν συμβεί κάτι στο σύστημά μου ή το αναβαθμίσω; Χάνω όσα μου είχε προσφέρει η υπηρεσία PS Plus δωρεάν;
Όχι, δεν χάνεται απολύτως τίποτε που έχει συνδεθεί με το user name ενός χρήστη του PlayStation Network. Αυτός μπορεί να ξαναμεταφέρει από το PS Store χωρίς πρόσθετο κόστος π.χ. σε κάποιον καινούργιο σκληρό δίσκο στο ίδιο PS4/PS3 ή σε νέο PS4/PS3 ή σε νέα κάρτα μνήμης του PS Vita κλπ. ο,τιδήποτε τού έχει προσφερθεί δωρεάν (εννοείται πως η συνδρομή πρέπει να είναι ενεργή).

Αν ήμουν για κάποιο διάστημα συνδρομητής του PS Plus, για κάποιο λόγο διέκοψα και ξαναγίνω τώρα, θα αποκτήσω και όλα τα games που προσφέρθηκαν δωρεάν από τη Sony στο μεσοδιάστημα;
Όχι. Στη διάθεση του παίκτη παραμένουν όλα τα games που συνέδεσε με το username του όταν αυτά ήταν ενεργά και διαθέσιμα. Για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί να έχει χωρίς κόστος π.χ. και κάποιο από τα games που η Sony διέθεσε δωρεάν στους συνδρομητές PlayStation Plus πριν εγγραφεί και ο ίδιος στην υπηρεσία.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ