PS4: 6 χρόνια, επιλεγμένα games του PSN

Μπορούν ν' αγοραστούν μόνο στο PlayStation Store και ξεχωρίζουν ανάμεσα σε εκατοντάδες - ποιά είναι;

Έχουμε εξηγήσει κι άλλοτε για ποιούς λόγους το PlayStation Store είναι αληθινή... "σπηλιά με θησαυρούς" για τους κατόχους PlayStation4/PlayStation4 Pro: εκεί μπορούν να αγοράσουν σε πολύ καλές (έως απίθανες ενίοτε) τιμές πραγματικά games "διαμάντια" που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στα παραδοσιακά καταστήματα σε υλική μορφή. Είναι πάρα, μα πάρα πολλά τα αξιοπρόσεκτα τέτοια games που εμφανίστηκαν στα εικονικά ράφια του PS Store τα τελευταία έξι χρόνια και θα προτείνουμε πολλά από αυτά - ξεκινάμε, ωστόσο, από τα... εύκολα: τα προσωπικά μας αγαπημένα. Τα παρακάτω!


Wipeout Omega Collection


To πρώτο αγαπημένο μας "διαμάντι" του PSN δεν είναι άλλο από την έκδοση της θρυλικής σειράς φουτουριστικών αγώνων ταχύτητας για το PS4. H Omega Collection των Wipeout είναι remake και remix μαζί, καθώς συνδυάζει όλα τα αεροσκάφη και πίστες από τους τίτλους του PS3, αλλά με τεχνικό τομέα τόσο εντυπωσιακά αναβαθμισμένο ώστε να είναι πρακτικά καινούργια παραγωγή. Παρούσες φυσικά όλες οι επιλογές συμμετοχής πολλών παικτών μέσω PlayStation Network, παρούσες και εννέα διαφορετικές επιλογές παιχνιδιού για τους "μοναχικούς" παίκτες, παρόν και το ποιοτικό soundtrack μουσικής electronica που πάντα χαρακτήριζε τη σειρά. Υπερηχητικό!



Little Nightmares


Μερικές φορές τα πλέον γευστικά γεύματα είναι μικρά, μεστά και απέριττα - κι αυτός ο τίτλος μετουσιώνει αυτήν την διαπίστωση εξαιρετικά, προσφέροντας μέσα σε έξι ώρες συγκινήσεις που άλλα games δεν προσφέρουν σε... τριπλάσιες! Η επίλυση γρίφων και η επιβίωση ενός αγνώστων στοιχείων κοριτσιού μέσα σε εχθρικό, σχεδόν γοτθικού τρόμου περιβάλλον αποδίδεται έξοχα με την αίσθηση της κλίμακας, των ρεαλιστικών χώρων και του εξωπραγματικά αληθοφανούς φωτισμού που χαρακτηρίζει το Little Nightmares. Προσθέτοντας κανείς σε αυτά τα λεπτομερή, πειστικά γραφικά και τον προσεγμένο ήχο έχει στα χέρια του ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα games του PS Store. Χρειαζόμαστε περισσότερα τέτοια παραδείγματα.



Journey


Ένα από τα πλέον πρωτότυπα games του PS3 που, από τα πρώτα κιόλας λεπτά παιχνιδιού, δείχνει σαν να... είχε σχεδιαστεί στην πραγματικότητα για τον διάδοχό του! Η αρχικά μοναχική περιπλάνηση (για άγνωστη αιτία και με μόνο απροσδιόριστο σκοπό) σε έναν όμορφα πλασμένο κόσμο εξελίσσεται μέσω του PlayStation Network σε περιπλάνηση συντροφική με άλλους παίκτες - και με τρόπο γλαφυρό κι ειλικρινή που θα ζήλευαν πολλά είδη επαφής "εκεί έξω, στον πραγματικό κόσμο". Ο οπτικοακουστικός τομέας του Journey στο PS4 είναι φυσικά σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με την πρώτη έκδοση, υπάρχει ωστόσο λόγος για τον οποίο ένας τίτλος οκταετίας σχεδόν συνεχίζει να είναι εμβληματικός: εμπλέκει συναισθηματικά τον παίκτη όσο ελάχιστοι άλλοι και τον ανταμοίβει με μια αλληλεποδραστική εμπειρία αξέχαστη. Απλώς must.



NBA 2K Playgrounds 2


Τα... "μπασκετάκια" των coin-op και των συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας της δεκαετίας του '90 - εκείνα τα "δύο εναντίον δύο" με έμφαση στον εύκολο χειρισμό - δεν έχουν αρκετούς σύγχρονους εκπροσώπους δυστυχώς, αυτός ωστόσο εν μέρει αποζημιώνει για την έλλειψη. Προσφέρει τους παίκτες-καρικατούρες, τις θεαματικές κινήσεις και φιγούρες, τα όμορφα γηπεδάκια και την... Harlemική μουσική που περιμένει κανείς, μαζί με τεχνικό τομέα ποιοτικό και πολλαπλές επιλογές παιχνιδιού είτε στον ίδιο καναπέ είτε μέσω PSN. Οι διάσημοι παίκτες του NBA, από το παρόν και το παρελθόν, που συμμετέχουν με τις χαρακτηριστικές τους κινήσεις και στυλ κάνουν ακόμη περισσότερο... προσωπικά τα ματς μεταξύ φίλων. Οι "μπασκετικοί" καταλαβαίνουν!



Ultimate Marvel vs Capcom 3


Από τους αγαπημένους μας τίτλους του PS Store δεν θα μπορούσε να λείπει και ένας μάχης σώμα με σώμα... και αυτός δεν είναι μόνο από τους φθηγνότερους ποιοτικούς, είναι και αληθινά απολαυστικός! Το remake αυτό του PS4 στο ομώνυμο all-time classic προσφέρει τον εντυπωσιακό τεχνικό τομέα που περιμένει κανείς, αλλά είναι η χαοτική και συναρπαστική δράση των συγκρούσεων ανάμεσα σε ομάδες των τριών χαρακτήρων, καθώς και οι εξωπραγματικές ειδικές ή συνδυαστικές τους κινήσεις φυσικά, αυτά που προσφέρουν την περισσότερη ψυχαγωγία. Δεν είναι fighting game με την τυπική έννοια του όρου, είναι σχεδόν... party game όταν παίζεται σε οικιακό περιβάλλον. Χωρίς αυτό να σημαίνει, φυσικά, πως στα party games δεν κερδίζει ο καλύτερος!


...και ακόμη

Πέρα από τα παραπάνω games που μπορεί να αποκτήσει κανείς μόνο PlayStation Store, σαφέστατα άξια αναφοράς είναι τα Tetris Effect (εκμοντερνισμένη εκδοχή του δημοφιλέστερου video game όλων των εποχών), Zen Pinball 2 (απίθανα διασκεδαστικό "φλιπεράκι" με ένα δωρεάν "τραπέζι" και περισσότερα διαθέσιμα προς αγορά φθηνά), Disc Jam (φουτουριστικός συνδυασμός air hockey και τένις για έως και 4 παίκτες), Avicii InVector (ο μουσικός τίτλος που έχει αναπτυχθεί με την συμμετοχή του διάσημου εκλιπόντα DJ), Sine Mora EX (ριζικά αναβαθμισμένη έκδοση του έξοχου old school shoot' em up της Grasshopper Manufacture), Patapon Remastered (φροντισμένο remake του cult classic στο PSP) και Raiden V Director's Cut (εμπλουτισμένη έκδοση του "κάθετου" shoot' em up για Xbox One). Όρεξη και χρόνο να έχει κανείς, και από επιλογές...!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ