PlayStation Plus: τα δωρεάν του Δεκεμβρίου

Τρία αξιοπρόσεκτα games για PS4/PS5, τρία ακόμη για PlayStation VR

Νέος μήνας, νέο περιεχόμενο για τους συνδρομητές της υπηρεσίας PlayStation Plus της Sony, η οποία προσφέρει - ανάμεσα σε άλλες σημαντικές παροχές - τουλάχιστον τρία δωρεάν games για PlayStation4 και PlayStation5. Για τον Δεκέμβριο οι κάτοχοι των δύο οικιακών συστημάτων της ιαπωνικής εταιρείας θα λάβουν τα Godfall: Challenger Edition, Mortal Shell και Lego DC Super-Villains, αξιοπρόσεκτες επιλογές που καλύπτουν τις προτιμήσεις τόσο των αφοσιωμένων gamers, οι οποίοι αναζητούν τίτλους με υψηλό βαθμό δυσκολίας, όσο και του ευρύτερου κοινού (που θέλει να ψυχαγωγηθεί χωρίς να... ταλαιπωρηθεί περισσότερο απ' όσο είναι απαραίτητο!

Το Godfall: Challenger Edition είναι μία ειδική νέα έκδοση του εντυπωσιακού τίτλου που είχε συνοδεύσει πέρυσι το PS5 στην εμπορική του πρεμιέρα (παίζεται πλέον και σε PS4). Η έκδοση αυτή είναι προσανατολισμένη στους αρχάριους παίκτες και προσφέρει το τελικό τμήμα του τίτλου (endgame) με τρεις διαφορετικές επιλογές παιχνιδιού, τις Lightbringer, Dreamstones και Ascended Tower of Trials. Οι παίκτες ξεκινούν με το maximum επίπεδο εμπειρίας και όπλων για να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις αυτών των επιλογών, υποστηρίζεται δε και συμμετοχή πολλών παικτών συνεργατικά (τρεις ταυτόχρονα), είτε χρησιμοποιούν PS4, είτε PS5.

Το Mortal Shell είναι ένα από τα καλύτερα games έμπνευσης Dark Souls που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια: ένα ατμοσφαιρικό action RPG στο πλαίσιο του οποίου οι παίκτες αντιμετωπίζουν τρομακτικούς αντιπάλους σε μάχες σώμα με σώμα, ελέγχοντας πολεμιστές διαφορετικών τύπων και δυνατοτήτων. Η δυσκολία του, εμπνευσμένη... και αυτή από την διάσημη σειρά τίτλων της From Software προφανώς, είναι αυξημένη μα ο τίτλος σαφέστατα αξίζει ενασχόλησης βάσει του οπτικοακουστικού του τομέα, της ποικιλίας του περιεχομένου του και της συνολικής του ποιότητας. Είναι δημιουργημένος για PS4, λειτουργεί στο PS5 κανονικά, τον Μάρτιο όμως θα δεχθεί για το δεύτερο από την δημιουργό εταιρεία του μεγάλη αναβάθμιση που το καθιστά σημαντικά ανώτερο τεχνικά (δεν γνωρίζουμε ακόμη αν αυτή τη αναβάθμιση θα προσφερθεί χωρίς αντίτιμο στους κατόχους της έκδοσης PS Plus του Mortal Shell).

Το LEGO DC Super-Villains είναι μία από τις τελευταίες δημιουργίες της διάσημης πια Traveller's Tales, που ειδικεύεται σε αυτές τις παραγωγές games με αισθητική LEGO, και μία από τις πλέον πρωτότυπες: έτσι για... αλλαγή, ο παίκτης δεν επιδιώκει να σώσει τον κόσμο στον ρόλο του υπερήρωα, αλλά να καταστεί ο ίδιος... υπεραπειλή στον ρόλο του "κακού" για να ανακαλύψει τί πραγματικά έχει συμβεί στην Justice League και τί προθέσεις έχει η ομάδα Justice Syndicate που την αντικαθιστά. Ο τίτλος δείχνει "παιδικός" και είναι προσβάσιμος σε όλους, επιφυλάσσει ωστόσο πολλές εκπλήξεις και σίγουρα πολλές ώρες διασκέδασης για... μικρούς και μεγάλους!

Υπενθυμίζουμε, επίσης, δύο πράγματα. Πρώτον: τα τρία games για PlayStation VR που προσφέρει δωρεάν η Sony με την ευκαιρία των πέμπτων γενεθλίων του περιφερειακού της εικονικής πραγματικότητας, τα The Persistence, The Walking Dead: Saints & Sinners και Until You Fall, παραμένουν διαθέσιμα έως τις αρχές Ιανουαρίου. Δεύτερον: τα αξιόλογα δωρεάν games για PS4/PS5 του Νοεμβρίου, τα Knockout City, First Class Trouble και Kingdoms of Amalur: Reckoning, είναι επίσης διαθέσιμα για λίγες ακόμη ημέρες (έως και τις 6/12). Όσοι και όσες για κάποιο λόγο δεν θα έχουν ήδη προσθέσει στην βιβλιοθήκη τους, με άλλα λόγια, το φροντίζουν... άμεσα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ