Nintendo Switch: επιτυχημένο ξεκίνημα

Κοντά στον αρχικό του εμπορικό στόχο το νέο σύστημα, παρά τα... ολισθήματα των Ιαπώνων

To νέο οικιακό σύστημα της Nintendo, το Switch, θα είχε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δύσκολο έργο - έχουμε παραθέσει τους σχετικούς λόγους - και είναι γεγονός ότι ο ιαπωνικός κολοσσός δεν απέφυγε μία σειρά από λάθη και αβλεψίες στην προώθησή του, βλάπτοντας σε κάποιο βαθμό την εικόνα του. Όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα τουλάχιστον, το Switch κατάφερε να έχει στην αγορά το είδος της εκκίνησης που δεν δημιουργεί απογοήτευση: σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Superdata την πρώτη εβδομάδα της εμπορικής του διάθεσης συγκέντρωσε πωλήσεις περίπου 1.500.000 συστημάτων, σημειώνοντας ουκ ολίγα ρεκόρ για πρωτοεμφανιζόμενο προϊόν της Nintendo (και αυτό λέει κάτι από μόνο του).

Από αυτόν τον αριθμό τα 500.000 έχουν πωληθεί, πάντοτε σύμφωνα με την Superdata, στις ΗΠΑ, τα 360.000 στην Ιαπωνία, τα 100.000 στη Γαλλία, τα 85.000 στην Βρετανία και τα υπόλοιπα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και την Αυστραλία. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες οι εμπορικές αυτές επιδόσεις του Switch βρίσκονται πολύ κοντά στους στόχους της ίδιας της Nintendo, η οποία επεδίωκε να έχει διοχετεύσει 2.000.000 από τα νέα της συστήματα στην αγορά έως το τέλος Μαρτίου. Αν και τα φαινόμενα μη διαθεσιμότητας του Switch ήταν περιορισμένα σε κλίμακα, όπως φαίνεται ο προαναφερθείς στόχος της Nintendo είναι επιτεύξιμος.

Βεβαίως είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα αναφορικά με την μακροπρόθεσμη πορεία του Switch: όπως γνωρίζει οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει αρκετές κυκλοφορίες νέων συστημάτων ψυχαγωγίας στην αγορά, η πώλησή τους σε κοινό που δεν... χρειαζόταν και πολύ για να "πειστεί", είναι σχετικά εύκολη. Η Nintendo έχει με τα χρόνια παγιώσει ένα κοινό που την ακολουθεί σε κάθε της προσπάθεια και αγοράζει τα προϊόντα της χωρίς δεύτερη σκέψη. Πολύ περισσότερα πράγματα κρίνονται όταν ξεπεραστεί ο αριθμός των πιστών της αυτών οπαδών και το Switch θα πρέπει να "πείσει" ευρύτερο κοινό, το οποίο έχει αυστηρότερα κριτήρια (και πιθανώς ήδη ένα PS4 ή Xbox One στο οποίο έχει επενδύσει). Δεν χωρά αμφιβολία πάντως στο γεγονός ότι... ένα καλό ξεκίνημα, είναι πάντοτε ένα καλό ξεκίνημα. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ