Nintendo 3DS: Είναι πολλά τα €269;

Κάνουμε mini-έρευνα, μοιραζόμαστε τις απαντήσεις

Συμπέρασμα πρώτο: όσα έχει επιδείξει το 3DS μέχρι στιγμής είναι αρκετά, ώστε να πείσει τους... συνήθεις υπόπτους να το αποκτήσουν χωρίς να λάβουν στα υπόψιν το κόστος απόκτησής του. Σχεδόν το ένα τρίτο από τους ερωτηθέντες φίλους και γνωστούς θα το αγοράσει άμεσα: είτε γιατί ανήκουν στο πιστό και φανατικό κοινό της Nintendo (fanboys... ξέρετε ποιοί είστε... χε!), είτε γιατί όντως η εικόνα 3D χωρίς γυαλιά τούς έχει εξάψει το ενδιαφέρον. Αυτοί είναι οι άνθρωποι οι οποίοι αγοράζουν σχεδόν ανελλιπώς προϊόντα που επιδεικνύουν νέες τεχνολογίες, ακόμη κι αν δεν είναι βέβαιοι πως τελικά θα τους αρέσουν ή όχι. Και για τις δύο αυτές κατηγορίες ανθρώπων τα €269 είναι (δεδηλωμένα μάλιστα!) ποσό λογικό. Υποψιαζόμαστε πως το ίδιο θα ίσχυε ακόμη κι αν το ποσό ήταν σημαντικά υψηλότερο... αλλά καλύτερα να μην βάζουμε ιδέες στη Nintendo ή άλλες εταιρείες για το μέλλον!

Συμπέρασμα δεύτερο: τα 269 ευρώ δεν είναι πολλά "σε πρώτη φάση" και "σε απόλυτα νούμερα", ίσως όμως αποδειχθούν τέτοια αν το 3DS δεν φανεί αντάξιο των περιστάσεων. Για κάθε νέο προϊόν υπάρχει αβεβαιότητα - σχεδόν ποτέ δεν ξέρουμε τί θα μας προσφέρει ή όχι σε βάθος χρόνου - αλλά στους καιρούς που διανύουμε, ένα παραπάνω. Γι' αυτό και πολλοί από τους ερωτηθέντες, οριακά περισσότεροι από αυτούς του πρώτου group, ενδιαφέρονται για το 3DS, σκοπεύουν όμως να τηρήσουν στάση αναμονής για να το δουν από φίλους, να διαβάσουν παρουσιάσεις και αναλυτικές εντυπώσεις, να μάθουν λεπτομέρειες και γενικώς να είναι απόλυτα βέβαιοι ότι ξέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα, πριν αποφασίσουν την αγορά ενός 3DS ή όχι. Υποψιαζόμαστε ότι μεγάλο τμήμα του κοινού "εκεί έξω" θα κάνει το ίδιο, ενώ κάποιο ακόμη ποσοστό περιμένει και πιο πολλά games για 3DS πριν αποφασίσει - έστω κι αν τα πρώτα διαθέσιμα δεν είναι λίγα.

Συμπέρασμα τρίτο: η εικόνα 3D δεν έχει πείσει ακόμη ένα ποσοστό του κοινού. Δεν ήταν λίγες οι απαντήσεις που πήραμε τύπου "δεν με ενδιαφέρει καθόλου το 3D". Εδώ οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στην αντιπροσωπεία της Nintendo, τη Nortec: η εταιρεία έχει όντως καταβάλλει σωστή και σοβαρή προσπάθεια με τα event της και τα σημεία επίδειξης του 3DS σε πολλά σημεία της χώρας, ώστε ο κόσμος με τάσεις... άπιστου Θωμά να αποκτήσει τουλάχιστον μια ιδέα του τί προσφέρει η στερεοσκοπική εικόνα στο 3DS πριν αποφασίσει. Πολλοί απ' όσους εισπράξαμε την απάντηση αδιαφορίας για την εικόνα 3D, ομολογουμένως δεν το είχαν δει ακόμη από κοντά το 3DS. Αν το κάνουν η άποψή τους ίσως αλλάξει, ίσως όχι. Το γεγονός και μόνο, όμως, ότι κάποιοι την απορρίπτουν την εικόνα 3D συλλήβδην, υποψιαζόμαστε ότι δεν έχει να κάνει μόνο με... στενοκεφαλιά. Ίσως αξίζει άρθρο από μόνο του, το γιατί!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ