News Snacks: 19/01/10

Τί αξίζει να γνωρίζει κανείς σήμερα, στα... γρήγορα!

Καλώς ήλθατε στα News Snacks: τη στήλη του αθηνόραμαdigital.gr που συγκεντρώνει επιγραμματικά ενδιαφέρουσες μικρές ειδήσεις της ημέρας οι οποίες αξίζουν αναφοράς, αλλά όχι πλήρους άρθρου. Οι περισσότερες, πάντως, χρίζουν σχολιασμού. Πάμε!

H Αpple έστειλε σε έναν αριθμό από Αμερικανούς δημοσιογράφους, από τεχνολογικά αλλά και gaming μέσα ενημέρωσης, προσκλήσεις για μία συνέντευξη Τύπου που θα λάβει χώρα - μαντέψτε - στις 27 Ιανουαρίου. Ω, ναι. Κάτι θα ανακοινωθεί, πολλοί πιστεύουν από τον ίδιο το Steve Jobs. Θα είναι το iTablet/iSlate; Το iPhone νέας γενιάς, με διπύρηνο επεξεργαστή και καινούργια οθόνη; Κάτι άλλο; Οκτώ ημέρες υπομονή!

Αν και δεν ταλανίζονται από κανένα πρόβλημα, όντας το καλύτερο λειτουργικό που δημιούργησε ποτέ η Microsoft, τα Windows 7 θα δεχθούν το πρώτο τους Service Pack στις αρχές ή τα μέσα του καλοκαιριού, σύμφωνα με πηγές μέσα από το Redmond. Η κίνηση δεν αφορά τόσο εμάς, τους τελικούς καταναλωτές, αλλά τις επιχειρήσεις, των οποίων οι υπεύθυνοι μηχανογράφησης... παραδοσιακά περιμένουν το SP1 ενός λειτουργικού της αμερικανικής εταιρείας για να κάνουν τη μετάβαση σε αυτό. Ελπίζουμε σε εγγενή υποστήριξη των προτύπων USB3, SATA3... ίσως και των Blu-ray. Λέμε τώρα!

Χρειάζεστε απόδειξη σχετικά με το πόσο επιτυχημένο προϊόν συνολικά είναι το World of Warcraft; Να μία απλή: η δημιουργός εταιρεία του, η Blizzard, το 1995 αγοράστηκε από την Davidson & Associates για 7 εκατομμύρια δολάρια. Δώδεκα χρόνια μετά, το 2007, αγοράστηκε από την Activision για 7... δισεκατομμύρια δολάρια, τιμή μάλιστα που θεωρήθηκε λογική (αν σκεφτεί κανείς ότι το World of Warcraft έχει έσοδα 100 εκ. δολαρίων το μήνα). Αυτά βλέπουν οι επενδυτές και ακούν τους αναλυτές... ενίοτε.

Και μιλώντας για την Activision: το DJ Hero μας άρεσε, αλλά ενδέχεται να μην προωθήθηκε όπως ή όσο θα έπρεπε, καθώς δεν απέφερε τις πωλήσεις που η αμερικανική εταιρεία περίμενε. Ίσως έφταιξε και το γεγονός ότι, λόγω του ειδικού περιφερειακού, κόστιζε σημαντικά περισσότερο από τα κανονικά games. Η Activision δεν απογοητεύεται, ωστόσο, αφού διά στόματος του προέδρου της επιβεβαίωσε πως ήδη αναπτύσσεται ο διάδοχός του. Tο DJ Hero II, τρόπον τινά. Εμείς; We still like. Περιμένουμε το sequel μ' ενδιαφέρον, είτε σημειώσει υψηλές πωλήσεις, είτε όχι.

Κι ενώ το Blu-ray των 1080 γραμμών μόλις έχει αρχίσει να απογειώνεται και σε τηλεοπτικό πρόγραμμα υψηλής ευκρίνειας η μετάβαση δεν έχει ούτε κατά διάνοια ολοκληρωθεί, η JVC έδειξε στη CES 2010 για δεύτερη φορά πίσω από κλειστές πόρτες τον DLA-RS4000. Πρόκειται για τον προβολέα ανάλυσης... 4096x2160 pixel που ετοιμάζει για κυκλοφορία στην ιαπωνική αγορά μέσα στην άνοιξη. Στην περυσινή έκθεση Cedia είχαν χρησιμοποιήσει demo υλικό που δεν ήταν κι ό,τι καλύτερο, αυτή τη φορά όμως δεν έκαναν το ίδιο λάθος. Εννοείται πως όσοι τον είδαν ακόμη... σηκώνουν τα σαγόνια τους από το πάτωμα. Εμείς; Περιμένουμε τον DLA-RS8000, ανάλυσης 8192x4320. Ε, τι. Αν είναι να πάρουμε δάνειο για προβολέα, ας είναι ο καρα-top!

Υποχρεωτική κατέστησε η Sony την αναβάθμιση firmware 3.15 για το PlayStation3: μόλις συνδεθεί στο Internet το σύστημα θα εμφανίσει μήνυμα που επιβάλλει στο χρήστη να το εγκαταστήσει (και θα το εμφανίζει μέχρι να εγκατασταθεί). Δεν ξέρουμε αν συνέβη επειδή π.χ. το επόμενο firmware θα χρειάζεται απαραιτήτως το 3.15 ή αν το 3.15 εμπεριείχε κάποιο άγνωστο χαρακτηριστικό, σχετικό με μελλοντικά σχέδια της εταιρείας για το PS3. Αφού όμως δεν έχει αναφερθεί κανένα απολύτως πρόβλημα με το 3.15, τί σημασία έχει; Το εγκαθιστούμε και αυτό είναι όλο. Απλώς, να. Μας κίνησε την περιέργεια σχετικά με το τί μπορεί να φέρει το... 3.30; 3.40; 3.50; Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ