Monster Hunter: World

Άγρια ομορφιά, διασκέδαση εγγυημένη

Είδος: RPG
Φορμά: Playstation4,Xbox One
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Capcom
Διανομή: CD-Media

Είναι πραγματικά σπάνιο ένας τίτλος να αποπειράται να δημιουργήσει μέσω του περιεχομένου του, αλλά και του τρόπου με τον οποίο το παρουσιάζει αυτό, μια τόσο έντονη σύνδεση με τη φύση. Το Monster Hunter: World όμως κάνει ακριβώς αυτό, επιστρέφοντας τους παίκτες του σε μια εποχή όπου η ανθρωπότητα αποτελούσε μέρος της τροφικής αλυσίδας, μετατρέποντας τους έτσι ταυτόχρονα σε κυνηγούς και… φυσιοδίφες.

Σαν ένας άλλος Sir Richard Attenborough ο παίκτης καλείται να εξερευνήσει πανέμορφα και πλούσια σε πανίδα μέρη, άθικτα από κάθε είδους ανθρώπινη επιρροή, συγκεντρώνοντας δείγματα από την τοπική χλωρίδα για να μελετήσει τις θεραπευτικές (ή μη) ιδιότητές της, παρατηρώντας απίθανα πλάσματα και τις συνήθειες τους. Στη συνέχεια βέβαια - σε αντίθεση με τον Attenborough - θα πρέπει και να τα πολεμήσει μέχρι θανάτου.


Τα τέρατα του Monster Hunter κυμαίνονται από τεράστιους δεινοσαύρους που εκτοξεύουν φωτιές έως μεγάλους δράκους μεγέθους πολυόροφων κτιρίων και χνουδωτά πουλιά που μοιάζουν με διασταύρωση ανάμεσα σε χάμστερ και νυχτερίδα. Η απόδοσή τους επί της οθόνης, δε, είναι τόσο πειστική, και διακρίνεται από τόση προσωπικότητα, που είναι εύκολο να πιστέψει κανείς πως θα μπορούσαν να είναι πραγματικά πλάσματα παρά την φανταστική εμφάνισή τους. Κάθε ένα από αυτά δρα και επιβιώνει μέσα σε μια φυσική ιεραρχία. Τα μεγαλύτερα όντα τρέφονται με μικρότερα και φεύγουν όταν ακόμα μεγαλύτερα εμφανίζονται στο διάβα τους. Και - ω, ναι - ένα από αυτά τα... μικρότερα όντα είστε κι εσείς!

H ουσία του Monster Hunter βρίσκεται σε αυτές ακριβώς τις μάχες και στην αγωνία του κυνηγού να μη βρεθεί στο δρόμο των γιγαντιαίων σιαγόνων ή των δηλητηριωδών νυχιών του εκάστοτε "τέρατος"... όχι τουλάχιστον πριν καταφέρει και ο ίδιος μερικά χτυπήματα με το εξωπραγματικά τεράστιο σπαθί, δόρυ ή τσεκούρι του. Η κάθε τέτοια μάχη είναι ρευστή, μελετημένη στο ακέραιο μέσα από την 14χρονη ιστορία της σειράς ώστε να αγγίζει την τελειότητα. Παράλληλα κάθε όπλο δημιουργεί διαφορετική αίσθηση κατά την διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ η ποικιλία τους μοιάζει εξωπραγματική - από ένα δόρυ που επιτρέπει στον παίκτη να υπερπηδά κάθε εμπόδιο σαν άλτης του επί κοντώ με δολοφονικές τάσεις, μέχρι ένα σπαθί που μετατρέπεται σε τσεκούρι σαν να ανήκε σε ταινία... Transformer.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ