Marvel και Square/Enix: συνεργασία για νέα video games

Με αντικείμενο την υπερηρωϊκή ομάδα των Avengers και χρονικό ορίζοντα μακροπρόθεσμο

Η σχέση... πάθους δίχως αποτέλεσμα ανάμεσα στα video games και το σινεμά είναι επιβεβαιωμένη με πολλαπλά παραδείγματα τα τελευταία, εχμ, 30 χρόνια: οι εταιρείες ανάπτυξης τίτλων για συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης ή PC για κάποιο λόγο αδυνατούν να αξιοποιήσουν το υλικό μιας ταινίας με τρόπο προσεγμένο, ενώ οι εταιρείες παραγωγής φιλμ για πολλούς και διάφορους (γνωστούς) λόγους αδυνατούν να ενσωματώσουν σε αξιόλογη ταινία τα χαρακτηριστικά στοιχεία δημοφιλών games. Τα Assassin's Creed και Warcraft είναι τα δύο πλέον πρόσφατα παραδείγματα ταινιών βασισμένων σε games που απέσπασαν μετριότατες κριτικές, ενώ οι μεταφορές σε games π.χ. των Shrek, των Transformers ή των Spiderman είναι κάτι που... χρόνια μετά ακόμη προσπαθούμε να ξεχάσουμε. Εξαιρέσεις υπήρξαν, αλλά ήταν πανελάχιστες.

Χαρά στο κουράγιο, λοιπόν, της Marvel και της Square/Enix, οι οποίες θα προσπαθήσουν να αγνοήσουν αυτό το κακό προηγούμενο και να προσφέρουν στο κοινό ένα video game άξιο μιας μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας. Για την ακρίβεια όχι μίας, αλλά δύο και εν δυνάμει τεσσάρων: αυτών της Disney/Marvel όπου πρωταγωνιστεί η υπερηρωϊκή ομάδα των Avengers. Τα δύο πρώτα φιλμ ήταν από τα καλύτερα που υπάγονται στο σινε-σύμπαν των comics και τα επόμενα δύο (των οποίων τα γυρίσματα ξεκινούν back-to-back αυτές τις μέρες) θα προβληθούν το 2018 και το 2019. Στο υλικό αυτό - αλλά με πρωτότυπο σενάριο - θα βασιστεί όχι ένα, αλλά πολλαπλά games της Marvel, των οποίων την ανάπτυξη αναλαμβάνει η Square Enix με τις δύο πλέον ταλαντούχες ομάδες δημιουργίας της, την Crystal Dynamics (υπεύθυνη για τα Tomb Raider) με βοήθεια από την Eidos Montreal (υπεύθυνη για τα Deus Ex).

Η συνεργασία αυτή ανακοινώθηκε... "για να ανακοινωθεί" περισσότερο, υπό την έννοια πως δόθηκαν στην δημοσιότητα τόσα λίγα στοιχεία για το αντικείμενό της, που δεν έχει νόημα να κάνουμε καν τις συνήθεις "υποθέσεις του Web": ούτε για το είδος του πρώτου αυτό αυτά τα video games έγινε λόγος, ούτε για την ακριβή σχέση του με τις ταινίες, ούτε για ημερομηνίες κυκλοφορίας ούτε για κάτι άλλο συγκεκριμένο. Το μόνο που υποννοεί το σχετικό trailer είναι πως χρονικά ο πρώτος τίτλος τοποθετείται μετά από τα γεγονότα του Captain America: Civil War καθώς οι υπερήρωες δεν είναι πλέον αρεστοί στο κοινό (υποχρεούνται να γίνουν κρατικοί υπάλληλοι ή να χαρακτηριστούν ως εγκληματίες) και οι Avengers, ως εκ τούτου, με την μέχρι σήμερα γνωστή μορφή τους έχουν διαλυθεί. Το trailer υπόσχεται την επανασύστασή τους, πιθανότατα για να αντιμετωπίσουν κάποια παγκόσμια απειλή - που μπορεί να έχει ή να μην έχει σχέση με τα δύο επόμενα φιλμ της Marvel, τα Avengers: Infinity War 1 και 2 δηλαδή.

Κάτω από άλλες συνθήκες, και βάσει προϊστορίας, θα δηλώναμε απαισιόδοξοι για αυτήν την συνεργασία ανάμεσα στις Marvel και Square/Enix - όμως... ακριβώς επειδή αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε αυτές τις δύο, οι πιθανότητες από την συνεργασία τους να προκύψει είναι πολύ περισσότερες. Η Marvel αφενός δεν θα διακινδύνευε να σπιλώσει ένα από τα πλέον πολύτιμα "κινηματογραφικά" της ονόματα, συσχετίζοντάς το με μέτρια ή αδιάφορα video games, ενώ οι Crystal Dynamics και Eidos Montreal έχουν δώσει εξαιρετικά "δείγματα γραφής" τα τελευταία χρόνια με τα πιο πρόσφατα Tomb Raider και Deus Ex. H Square/Enix, άλλωστε, δεν θα ανέθετε στις κορυφαίες της δημιουργικές ομάδες αυτήν την σειρά των games - για μία σειρά από χρόνια - αν δεν ήταν βέβαιη πως κάτι τέτοιο έχει εμπορικό νόημα για την ίδια. Αναμένουμε, λοιπόν, περισσότερες λεπτομέρειες για τον πρώτο τίτλο της συνεργασίας αυτής κάποια στιγμή αργότερα μέσα στη χρονιά. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ