GRID

Εικονικοί τέσσερις τροχοί, σπαρτιάτικα απολαυστικοί

Είδος: Racing
Φορμά: PC,Playstation4,Xbox One
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Codemasters
Διανομή: Enarxis

Τα video games αγώνων ταχύτητας με αυτοκίνητα έχουν ίσως... παρασοβαρέψει τελευταία, δίνοντας σημαντική έμφαση στον ρεαλισμό αλλά στερώντας σε μεγάλο ποσοστό του κοινού την αγνή, ανόθευτη διασκέδαση που προσφέρει η πολύ γρήγορη οδήγηση με εντυπωσιακά αυτοκίνητα σε όμορφα σχεδιασμένα περιβάλλοντα. Το νέο GRID των Codemasters προσφέρει απλόχερα αυτού ακριβώς του είδους την ψυχαγωγία - και η ποιότητα με την οποία το κάνει είναι αξίζει της προσοχής κάθε θιασώτη των... εικονικών τεσσάρων τροχών, θέτοντας παράλληλα ήδη αξιολογότατη υποψηφιότητα για τον τίτλο της καλύτερης παραγωγής στην κατηγορία της το 2019.

Το GRID δεν... ταλαιπωρεί τον παίκτη με ρυθμίσεις αναρτήσεων κι επιλογές ανταλλακτικών στο γκαράζ - η σωστή επιλογή οχήματος για κάθε ένα από τα (ουκ ολίγα) διαφορετικά στυλ αγώνων ταχύτητας που προσφέρονται, και φυσικά βασικού επιπέδου οδηγικές ικανότητες, είναι αρκετές για να βγει κανείς "έξω στην άσφαλτο" και να διεκδικήσει την πρώτη θέση. Οι αντίπαλοι οδηγοί χαρακτηρίζονται από επίπεδο τεχνητής νοημοσύνης αρκετά υψηλό ώστε να προσφέρουν ισχυρό ανταγωνισμό, χωρίς να καταφεύγουν σε... αντιρεαλιστικές πρακτικές όπως σε άλλα games του είδους.

Το πρωτότυπο σύστημα των "οδηγών-Νέμεση" μάλιστα, αυτών δηλαδή ανάμεσα στους εικονικούς που... "το παίρνουν προσωπικά το θέμα" με τον παίκτη και οδηγούν επιθετικά εις βάρος του σε όλη την διάρκεια ενός αγώνα, λειτουργεί απρόσμενα καλά και φέρνει ένα πρόσθετο στοιχείο δυσκολίας στο προσκήνιο. Για τους πλέον απαιτητικούς εικονικούς οδηγούς, άλλωστε, υπάρχουν πάντοτε και οι Δικτυακές επιλογές συμμετοχής, έστω κι αν περιορίζονται στις τυπικές.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ