Gran Turismo 7: ξεκινούν οι προπαραγγελίες

Ποιές είναι και τί προσφέρουν οι διαφορετικές εκδόσεις του, τί οφείλουν να ξέρουν οι κάτοχοι PS5 και PS4

Η σχετική ανακοίνωση είχε γίνει πριν από λίγες ημέρες, στο πλαίσιο της πρόσφατης PlayStation Showcase της Sony, όμως τώρα... αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση: το Gran Turismo 7, ο πρώτος τίτλος της σειράς για το PlayStation5 και ο πρώτος "αριθμητικός" της μετά από το GT6 του 2013, κυκλοφορεί στις 4 Μαρτίου και οι προπαραγγελίες ξεκινούν σήμερα, τόσο μέσα από τους εμπορικούς συνεργάτες της Sony όσο και μέσα από το PlayStation Store. Είναι αλήθεια ότι ο Kazunori Yamauchi, ο δημιουργός της σειράς των GT, δεν... διακρινόταν ακριβώς στο παρελθόν για την ικανότητά του να τηρεί προθεσμίες, όμως όλα δείχνουν πως αυτήν την φορά η πιο πολλή δουλειά είχε γίνει "στο παρασκήνιο" ξεκινώντας από τους πρώτους μήνες μετά από την διάθεση του GT Sport, οπότε δεν προβλέπονται τίποτε... δυσάρεστες εκπλήξεις μέχρι τον Μάρτιο.

Όπως συνηθίζεται πλέον, διαθέσιμες για προπαραγγελία είναι διαφορετικές εκδοχές του GT7 και, καθώς αυτό θα κυκλοφορήσει τόσο για PS5, όσο και για PS4, αξίζει να αποσαφηνιστεί τί προσφέρει κάθε μία. Η "απλή" έκδοχη, που η Polyphony Digital ονομάζει "Launch Edition", θα κυκλοφορήσει ξεχωριστά για PS5 και PS4 προς €79.99 και €69.99 αντίστοιχα. Όπως είχε επιβεβαιώσει πρόσφατα η Sony, οι κάτοχοι της έκδοσης για PS4 θα είναι σε θέση να την αναβαθμίσουν μελλοντικά σε έκδοση για PS5 καταβάλλοντας το ποσό των €10 στο PlayStation Store.

Σημειώνεται πως οι κάτοχοι PS4 που θα αγοράσουν το GT7 σε μορφή οπτικού δίσκου αλλά έχουν αγοράσει αυτήν την αναβάθμιση για την έκδοση PS5 θα πρέπει να τον εισάγουν στο (προφανώς πλήρες μοντέλο) PS5 τον δίσκο αυτόν κάθε φορά που θέλουν να παίξουν τον τίτλο. Αν οι καταναλωτές αυτοί θέλουν να αποκτήσουν την αμιγώς ψηφιακή έκδοση του GT7 για PS5, έτσι ώστε να μην μπαίνουν σε αυτήν την διαδικασία, θα πρέπει να αγοράσουν νέο αντίτυπο του τίτλου. Οι κάτοχοι PS5 που θα αγοράσουν την "Launch Edition" για το σύστημά τους, πάντως, λαμβάνουν κωδικό και για να την έκδοση PS4 που μπορεί προφανώς να αξιοποιηθεί σε άλλο PlayStation.

Επειδή το 2022 η σειρά των Gran Turismo γιορτάζει τα 25 χρόνια πορείας της στην αγορά, δε, διαθέσιμη για προπαραγγελία είναι και η έκδοση "25th Anniversary Edition". Αυτή θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδοχές, μία υλική σε ειδική συσκευασία και την Digital Deluxe, προς €99.99 έκαστη. Και οι δύο θα προσφέρουν τον τίτλο για PS5 και PS4 (δεν θα κυκλοφορήσει "25th Anniversary Edition" μόνο για PS4) καθώς και τα εξής πρόσθετα: εικονικά χρήματα ύψους 1.500.000 για αγορές μέσα στο ίδιο το παιχνίδι (1.000.000 στην υλική έκδοση), το Toyota GR Yaris με ξεχωριστά διακριτικά για κάθε χώρα, 30 avatars για το PSN και το επίσημο soundtrack "Music of Gran Turismo".

Όλες οι προπαραγγελίες του Gran Turismo 7, ασχέτως έκδοσης, επιβραβεύονται με εικονικά χρήματα ύψους 100.000 για αγορές μέσα στο παιχνίδι και τρία συγκεκριμένα έξτρα αυτοκίνητα, τα Toyota Supra GT500 '97 (Castrol Tom’s), Porsche 917 Living Legend και Mazda RX-Vision GT3 Concept Stealth Model. Είναι πολύ πιθανό η Sony να διαθέσει τον Μάρτιο και ειδική έκδοση του ίδιου του PlayStation5, όπως κάνει συχνά για τις κορυφαίες της παραγωγές, με κάποιου είδους αλλαγή ή αλλαγές στο περίβλημα και το έξτρα υλικό της "25th Anniversary Edition". Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ