Gran Turismo 7: αναβάθμιση δωρεάν με... VR και AI

O τίτλος της Sony υποστηρίζει εγγενώς το PlayStation VR2 και για πρώτη φορά την Sophy GT στο PS5

Το PlayStation VR2 - το δεύτερο περιφερειακό εικονικής πραγματικότητας της Sony και το πρώτο για το PS5 - κυκλοφορεί σήμερα και το Gran Turismo 7 το υποστηρίζει από την πρώτη μέρα με σχετική αναβάθμιση λογισμικού. Αυτή η αναβάθμιση τυγχάνει να είναι μία από τις περισσότερο ενδιαφέρουσες που έχουμε δει ποτέ: η έκδοση v1.29 του GT7 όχι μόνο επιτρέπει στους κατόχους του PS5 να παίξουν το σύνολο σχεδόν του Gran Turismo 7 σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, αλλά σηματοδοτεί και την άφιξη της GT Sophy, του πειράματος τεχνητής νοημοσύνης της Sony για το νεότερο οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας της. Πρόκειται για μία εξέλιξη με μεγάλες εν δυνάμει προεκτάσεις και, ακριβώς γι' αυτό, η συγκεκριμένη αναβάθμιση λογισμικού ενδέχεται να καταγραφεί ως μία από τις πιο σημαντικές στην ιστορία των Gran Turismo.

Πρώτον κι αρχή, λοιπόν: όπως είχε υποσχεθεί η Sony, με τη νέα αυτή αναβάθμιση λογισμικού του το GT7 μπορεί να παιχθεί... απ' άκρη σ' άκρη σε περιβάλλον VR - μόνη εξαίρεση η επιλογή συμμετοχής δύο παικτών με διαχωρισμό οθόνης (two-player split-screen), κάτι προφανώς λογικό. Όλο το υπόλοιπο περιεχόμενο του τίτλου παίζεται σε εικονική πραγματικότητα κανονικά, υπάρχει δε για το PS VR2 και μία αποκλειστική επιλογή ονόματι "VR Showroom" με την οποία "μπορεί να θαυμάσει κανείς την λεπτομέρεια στα αυτοκίνητα του GT7 σε ποικιλία σκηνικών και φωτισμού", όπως αναφέρει σχετική δημοσίευση στο επίσημο PlayStation blog.

Ακόμη σημαντικότερη ίσως είναι η προσθήκη της GT Sophy. Η οδηγός τεχνητής νοημοσύνης της Sony, που έχει συζητηθεί πολύ από την ημέρα της αποκάλυψής της, εμφανίζεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό του GT7 (έως 30/3) με ένα ειδικό in-game event ονόματι "Gran Turismo Sophy Race Together". Οι παίκτες μπορούν είτε να αντιμετωπίσουν την GT Sophy "ένας με έναν" (οδηγώντας τα ίδια αυτοκίνητα στις ίδιες ρυθμίσεις) είτε να συμμετάσχουν σε τέσσερις κούρσες προοδευτικά δυσκολότερες αντιμέτωποι με τέσσερις οδηγούς με διαφορετικών δυνατοτήτων αυτοκίνητα που ελέγχει η GT Sophy. Αυτό το ειδικό event σκοπό έχει "να επιδείξει τις δυνατότητες οδήγησης της GT Sophy που ξεπερνούν τις ανθρώπινες", όπως το θέτει, και για να συμμετάσχουν οι παίκτες η πρόοδός τους θα πρέπει να έχει φτάσει στο Collector Level 6. Για όποιον αποφασίσει ν' αντιμετωπίσει την GT Sophy, φυσικά, αυτό είναι... το λιγότερο!

Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πλήρης υλοποίηση της GT Sophy στο Gran Turismo 7. Θα αποκαλυφθεί εν καιρώ πώς και σε ποιές επιλογές παιχνιδιού θα συμμετέχει η οδηγός τεχνητής νοημοσύνης της Sony - αυτή που γίνεται διαθέσιμη σήμερα είναι μία πρόγευση, καθώς και ένας τρόπος να συλλέξει η Polyphony Digital περισσότερα δεδομένα αγώνων βάσει των οποίων θα συνεχίσει να εκπαιδεύεται η GT Sophy. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αυτό το ειδικό event αφορά μόνο στην έκδοση του τίτλου για PS5, παρά το γεγονός ότι η GT Sophy ξεκίνησε ως project στο PS4. Ελπίζουμε η Sony να μην σκοπεύει να καταργήσει την πρότερη εκδοχή της και να προσφέρει στους κατόχους PS4 την τελική μορφή της GT Sophy κάποια στιγμή μελλοντικά.

Καθώς τα δύο κύρια νέα στοιχεία της αναβάθμισης αυτής λογισμικού του GT7 αφορούν στους κατόχους PS5, η Polyphony Digital φρόντισε να προσφέρει με αυτήν και πρόσθετο περιεχόμενο που μπορούν να απολαύσουν και οι κάτοχοι PS4. Αυτό περιλαμβάνει πέντε νέα αυτοκίνητα - τα Citroen DS21 Pallas, Honda RA272 και Porsche 911 Carrera RS 2.7 καθώς και εκδόσεις Offroad/Street του... διαστημικού Italdesign Exeneo Vision GT - μία νέα αγωνιστική πίστα (την κλασική Grand Valley με τέσσερις διαφορετικές διαδρομές) αλλά και έξι νέους αγώνες, δύο νέα Extra Menu Books και νέες λειτουργίες για την επιλογή Scapes. Η αναβάθμιση υπ' αριθμόν v1.27 για το GT7 έχει μέγεθος περίπου 8 GB για τις εκδόσεις του τίτλου σε PS4 και PS5 και είναι τώρα διαθέσιμη σε όλους.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ