Gran Turismo 5: η εκδήλωση

Η Sony υποδέχεται το νέο τίτλο με στυλ... super car!

Κακά τα ψέματα: δεν είναι πολλά τα video games των οποίων η κυκλοφορία αποτελεί σημαντικό γεγονός όχι μόνο στην αγορά της ηλεκτρονικής διασκέδασης, μα και για άλλες. Αυτού του είδους την επιρροή ελάχιστες παραγωγές μπορούν ν' ασκήσουν, παρ' εκτός κι αν είναι αληθινά ξεχωριστές - αν υπάρχει κάτι που τις διακρίνει ολοφάνερα από παρόμοιες προσπάθειες. Και τα Gran Turismo είναι ακριβώς αυτό: games που έχουν μεν ως αντικείμενό τους τ' αυτοκίνητα και την ανταγωνιστική οδήγηση, αλλά έχουν αποκτήσει τέτοια περίοπτη θέση λόγω ποιότητας, ώστε να... επηρεάζουν με τη σειρά τους την αυτοκινητοβιομηχανία και τον τρόπο με τον οποίο αυτή σκέπτεται. Είναι κάτι που τα GT κατέκτησαν με την πάροδο ετών τόσο λόγω της απίθανης εμπορικής τους επιτυχίας (πωλήσεις άνω των 60 εκατομμυρίων αντιτύπων με τα 4 πρώτα), όσο και της παθολογικής αγάπης του διευθυντή ανάπτυξής τους, του Kazunori Yamauchi, για τους τέσσερις τροχούς.

Το Gran Turismo 5 είναι το νέο μέλος στην οικογένεια αυτή τίτλων και, μετά από ανάπτυξη 6 (!) ετών, είναι επιτέλους διαθέσιμο σε όλους. Το κοινό που περίμενε αγωνιωδώς τη διάθεσή του πρώτου υψηλής ευκρίνειας Gran Turismo είναι πάρα πολύ μεγάλο και το εμπορικό ξεκίνημα της συγκεκριμένης έκδοσης σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα του PS3 προς την ωριμότητα και την εξέλιξή του ως φορμά συνολικά. Για όλους αυτούς τους λόγους, η Sony διοργάνωσε στη Μαδρίτη της Ισπανίας την Τετάρτη 24/11 και Πέμπτη 25/11 και το Αθηνόραμα Digital ήταν προσκεκλημένο για να μοιραστεί με τα στελέχη της και συναδέλφους δημοσιογράφους την εμπειρία της κυκλοφορίας αυτού που, καθερωμένα πια, αποκαλούμε "the real driving simulator".

Δεν είναι υπερβολή να δηλώσει κανείς πως το κέντρο της Μαδρίτης μεταμορφώθηκε στην... ακριβότερη έκθεση αυτοκινήτου μέσα στο διήμερο αυτό. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Sony συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό από πανάκριβα, σπάνια super cars που οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αλλά και να... βγουν βόλτα μαζί τους, στη διαδρομή εκείνη της Μαδρίτης που συμπεριλαμβάνεται ως εικονική αγωνιστική πίστα στο ίδιο το Gran Turismo 5 (!). Στα αυτοκίνητα αυτά συμπεριλαμβάνονταν όχι μόνο το αγαπημένο του Yamauchi, το Nissan GT-R που κοσμούσε το εξώφυλλο του Gran Turismo 5 Prologue, αλλά και η Mercedes SLS AMG που κοσμεί το εξώφυλλο του GT5, καθώς και οι Aston Martin Vantage και Lotus Evora, μαζί με περισσότερο... γήινα αυτοκίνητα σε ειδικές εκδόσεις, όπως τα Nissan 370Z και ΒMW M3 Coupe.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ