Gran Turismo 5: η εκδήλωση

Η Sony υποδέχεται το νέο τίτλο με στυλ... super car!

Στην εκδήλωση - που άνοιξε με ομιλία του ο δήμαρχος της Μαδρίτης - ο Kazunori Yamauchi υπενθύμισε στο παρευρισκόμενο κοινό όχι μόνο την εξαιρετική μέχρι σήμερα πορεία των GT, αλλά και την αλληλεπιδραστική σχέση που έχει αποκτήσει με την αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτή ξεκινά με την άψογη συνεργασία όλων των κατασκευαστών πια ώστε τα μοντέλα τους να απεικονίζονται στο GT5 με όσο το δυνατόν περισσότερη αληθοφάνεια, έως τη συνεργασία τους σε άλλα, παράπλευρα project για αληθινά αυτοκίνητα. Ως παράδειγμα ο Kazunori έθεσε όχι μόνο τη φημισμένη συνεργασία του με τη Nissan για το... cockpit του GT-R, αλλά και αυτήν της Citroen για το GT Concept και άλλες εταιρείες, που αξιοποιούν πια την απίστευτη τεχνογνωσία κι εμπειρία της Polyphony Digital στην έρευνά τους και σε πραγματικά προϊόντα.

Στην ίδια εκδήλωση αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά live και το X1 της Red Bull και της Polyphony Digital: ένα πειραματικό έως... διαστημικό αυτοκίνητο που η δεύτερη σχεδίασε για τον εικονικό κόσμο του Gran Turismo αλλά η πρώτη αποφάσισε να κατασκευάσει βάσει των ίδιων μηχανολογικών σχεδίων! Την παρουσίαση έκανε από κοινού με τον Kazunori Yamauchi ο Jaime Alguersari, o μικρότερος σε ηλικία και πολλά υποσχόμενος οδηγός της Scuderia Toro Rosso F1 με τη βοήθεια του οποίου έγιναν οι δοκιμές του X1.

Στο χώρο της εκδήλωσης, άλλωστε, υπήρχε ένας αριθμός από άλλα super cars που δεν... βγήκαν στο δρόμο προς τέρψη των δημοσιογράφων μεν, αλλά υπενθύμισαν σε όλους πόσο καλή σχέση έχει η Polyphony Digital και η Sony με τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο. Παρόντα ήταν μοντέλα από τις "βασίλισσες", δηλαδή τη Ferrari και τη Lamborghini, τη Jaguar και τη Mercedes, αλλά και ειδικά μοντέλα από τις Audi, Lexus, Citroen, Nissan, Hyundai, ακόμη και την Tesla. Εννοείται πως ο ίδιος ο τίτλος της Sony ήταν προς επίδειξη εγκατεστημένος σε ειδικές κατασκευές, με τηλεοράσεις Bravia που το προέβαλλαν με εικόνα 3D και τιμονιέρες της Logitech.

Στο πλαίσιο της κάλυψης του event της Sony για το Gran Turismo 5 στη Μαδρίτη, οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορούν ακόμη να διαβάσουν για τις νυχτερινές βόλτες με αυτοκίνητα του GT5 στην ισπανική πρωτεύσουσα εδώ, για την πληθώρα των σημείων στην Μαδρίτη όπου μπορούσε να παίξει κανείς το GT5 εδώ, αλλά και για τα super cars που... παρέστησαν αυτοπροσώπως, εδώ. Τη Δευτέρα, 29/11, δημοσιεύεται επίσης η συνέντευξη του Kazunori Yamauchi και η αναλυτική μας παρουσίαση για το Gran Turismo 5. Μείνετε συντονισμένοι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ