Ε3 2019: όχι άλλα games των Xbox/Xbox 360 στα Xbox One

Η Microsoft ολοκληρώνει το πρόγραμμα υλοποίησης συμβατότητας τίτλων ανάμεσα στα τρία της συστήματα

Ένα από τα ελάχιστα... απολύτως συζητήσιμα ζητήματα που απέμειναν "μετέωρα" στον κόσμο του gaming σε αυτήν την γενιά οικιακών συστημάτων ψυχαγωγίας μετά την θεαματική επικράτηση του PlayStation4 επί του Xbox One ήταν αυτό: έπαιξε κανέναν ρόλο στην αγορά του δεύτερου από 40 εκατομμύρια καταναλωτές η προσφορά εκ μέρους της Microsoft της συμβατότητάς του με πάνω από 600 διαφορετικά games του Xbox 360 και του αρχικού Xbox; H δική μας εικόνα είναι πως ήταν πάντοτε ένα ευπρόσδεκτο bonus και τίποτε παραπάνω, κάτι που ορισμένοι κάτοχοι XO αξιοποίησαν αλλά και πάλι σε κλίμακα περιορισμένη, η Microsoft διαφωνεί έχοντας δηλώσει κατ' επανάληψη πως τα παλαιότερα αυτά games παίχθηκαν στα Xbox One πολύ περισσότερο.

Απάντηση σαφή κι αναμφισβήτητη μπορεί να μην πάρουμε ποτέ για το θέμα αυτό, όμως το μόνο βέβαιο είναι πως η Microsoft δεν θα μπορούσε... επ' άπειρον να επενδύει χρόνο και χρήμα στην συμβατότητα του Xbox One με τίτλους του Xbox 360 και του αρχικού Xbox (για να είμαστε ελικρινείς δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι με την τετράχρονη πλέον επιμονή της). Πριν από λίγες ώρες, λοιπόν, ο αμερικανικός κολοσσός επιβεβαίωσε πως το πρόγραμμα επίτευξης συμβατότητας ανάμεσα στο παρόν Xbox και τους προκατόχους του ολοκληρώνεται εδώ: από το τέλος Ιουνίου δεν θα προστεθούν άλλα games στα 600+ που συνθέτουν την λεγόμενη Backwards Compatibility List. Η Microsoft από δω και στο εξής - όπως είναι απολύτως λογικό από κάθε άποψη, επιχειρηματική και χρηστική - στρέφει τις προσπάθειές της στην εξασφάλιση συμβατότητας ανάμεσα στο παρόν Xbox One/S/X και τον διάδοχό του, το Xbox Scarlett που θα διατεθεί στα τέλη του 2020.

Σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές περιστάσεις μέχρι σήμερα o αμερικανικός κολοσσός έχει δηλώσει πως το Xbox Scarlett θα προσφέρει απόλυτη συμβατότητα με τους τίτλους του Xbox One, όπου είναι εφικτό μάλιστα βελτιώνοντάς τους όπως έκανε το Xbox One για τους τίτλους των Xbox/Xbox 360. Και για όσους... συνεχίζουν να έχουν την απορία, ναι: αυτοί οι τίτλοι περιλαμβάνουν και τους 600+ που υπολογίζονται "στην βιβλιοθήκη games του Xbox One" προερχόμενοι από τα Xbox/Xbox 360.

Αν και τρέφουμε όχι απλώς μεγάλη, αλλά... εξαιρετικά μεγάλη αμφιβολία για το αν και κατά πόσο οι άνθρωποι που θα καταβάλλουν π.χ. €499 τον Νοέμβριο του 2020 για ένα Xbox Scarlett, ενδιαφέρονται να παίξουν games... δεκαπενταετίας, ίσως κάποιοι από αυτούς προτιμούν να αισθάνονται πως έχουν την επιλογή. Εμείς, από την πλευρά μας, μόνο για καινούργια, φρέσκα, πρωτόγνωρα games θα αγοράζαμε τόσο ακριβά νέα συστήματα ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας και τέτοια ελπίζουμε να προσφέρει η Microsoft - όπως ομολογουμένως δεν το έκανε στην πρώτη φάση της πορείας του Xbox One. Καλά τα ευπρόσδεκτα bonus, αλλά υποκατάστατο μιας παραγωγής αληθινά "system seller" δεν είναι. Και δεν θα έπρεπε να είναι. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ