DiRT Rally 2.0

Όταν η δύσκολη οδήγηση γίνεται... απόλαυση

Είδος: Racing
Φορμά: PC,Playstation4,Xbox One
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Codemasters
Διανομή: Enarxis

Μπορεί οι νεότερες γενιές των gamers - αυτές π.χ. που ξεκίνησαν με το αρχικό PlayStation ή αργότερα - να μην... πρόλαβαν να την ζήσουν, όμως την συνεισφορά των θρυλικών CodeMasters στην κατηγορία των racing games είναι πιθανό να την γνωρίζουν ούτως ή άλλως: ελάχιστες άλλες εταιρείες ανάπτυξης έχουν συνδέσει το όνομά τους τόσο πολύ με αυτού του είδους τις παραγωγές. Η σειρά των DiRT, συνέχεια της πασίγνωστης των Colin McRae Rally, η αλήθεια είναι πως πειραματίστηκε έως... πελαγοδρόμησε για κάποιο καιρό μέχρι να βρει τον χαρακτήρα της, όμως με την ολοκαίνουργια έκδοση 2.0 δείχνει ν' αποκρυσταλλώνει πλέον την θέση της στην αγορά. Το ερώτημα: είναι και το είδος του racing game που μπορεί να ξεχωρίσει εν έτει 2019;

Αν κρίνει οποιοσδήποτε από τις πρώτες λίγες ώρες ενασχόλησης, η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία και καταφατική: το DiRT Rally 2.0 έχει αποφασίσει πως δεν το ενδιαφέρουν οι... εύκολες διαδρομές, γι' αυτό και καθιστά πολύ γρήγορα σαφές πως θα ζητήσει από τον εικονικό του οδηγό πάρα, πάρα πολλή προσοχή και προσπάθεια. Αυτό που έχει καταφέρει η CodeMasters αυτή τη φορά όμως - και κάτι που θα έπρεπε να επιδιώκουν όλα τα games αγώνων ταχύτητας με αυτοκίνητα - είναι να πείσει τον παίκτη πως είναι μεν δύσκολο, παραμένει ωστόσο δικό του ζήτημα το πόσο θα χρειαστεί για να επιβληθεί αυτός στην αγωνιστική πίστα ή/και το αυτοκίνητό του και... όχι το αντίστροφο.

Πείσμα και υπομονή όλα τα games δικαιούνται να ζητούν, φυσικά, αλλά το νέο DiRT... "ένα παραπάνω" επειδή είναι ακριβοδίκαιο. Το μοντέλο οδήγησής του είναι εξαιρετικό, ισορροπώντας την αληθοφάνεια και τον ρεαλισμό με μηχανισμούς που σκοπό έχουν να διασκεδάσουν, αλλά μόνο αν τούς αντιμετωπίσει κανείς σοβαρά. Την πρόσφυση στον δρόμο, στις επαρκώς διαφορετικές τοποθεσίες και τύπους επιφανειών, ο παίκτης την "νοιώθει" με μεγάλη σαφήνεια, όπως και τον όγκο, το βάρος και το "ζύγισμα" του αυτοκινήτου στα δύσκολα σημεία κάθε πίστας - πάντοτε με τρόπο ευθυγραμμισμένο με τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε οχήματος και των ελαστικών του.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ