Days Gone

Στόχος η επιβίωση, οι συγκρίσεις... αναπόφευκτες

Είδος: Action Adventure
Φορμά: Playstation4
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Αν υπάρχει κάτι στην αγορά του video gaming που, κατά την άποψή μας, δεν ήταν ποτέ συζητήσιμο μα αποδείχθηκε περίτρανα στην γενιά οικιακών συστημάτων που διανύουμε, είναι αυτό: οι αποκλειστικές παραγωγές για το καθένα είναι τόσο σημαντικές, ώστε να καθορίζουν - έστω και εν μέρει - την εμπορική του πορεία. Η Sony με το PS4 θριάμβευσε επί του Xbox One (και) επειδή κυκλοφορίες όπως τα Horizon, Uncharted 4, GT Sport, God of War και Spider-man ανέδειξαν το σύστημα της Sony και πρακτικά επέβαλλαν την απόκτησή του. Το Days Gone ανήκει θεωρητικά στην ίδια κατηγορία τίτλων που ο ιαπωνικός κολοσσός ανέπτυξε ειδικά για το σύστημά του. Κινείται στο ίδιο επίπεδο ποιότητας με τα προαναφερθέντα αριστουργήματα, ωστόσο;

Το Days Gone ξεκινά με την φιλοδοξία να αποδώσει στην οθόνη το μεταποκαλυπτικό σκηνικό που έχουμε συναντήσει σε ταινίες και games του παρελθόντος, αλλά με τρόπο πειστικότερο από ποτέ: αναλαμβάνοντας τον ρόλο ενός επιζώντα επιδημίας που αφάνισε το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού και μετέτρεψε πολλούς από τους υπόλοιπους ανθρώπους σε Freakers (ο παραλληλισμός με τα ζόμπι δεν είναι άτοπος), ο παίκτης ελέγχει τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα Deacon όντως αντιμετωπίζοντας μία κατάσταση... κινηματογραφικής επιβίωσης. Με ό,τι αυτό σημαίνει για τις σεκάνς που έχουν ως αποτέλεσμα την αγωνία και τον τρόμο, αλλά και για την καταθλιπτική ατμόσφαιρα που η ερημιά κι η μοναξιά ορίζουν ως "τόνο" του Days Gone.


Η δημιουργός εταιρεία του τίτλου, η Bend Studios, έχει "χτίσει" έναν εικονικό κόσμο εντυπωσιακά μεγάλο σε έκταση, οπότε σχεδόν... συμπρωταγωνιστικό ρόλο στην πλοκή του Days Gone παίζει η μοτοσυκλέτα του Deacon. Αυτή δεν είναι μόνο απαραίτητο μέσο μετακίνησης κι εξερεύνησης των διαφόρων περιοχών, αλλά κι αληθινό εργαλείο επιβίωσης, καθώς ο παίκτης θα χρειαστεί να την τοποθετεί με έξυπνο τρόπο σε πολλές αποστολές ως τον ύστατο τρόπο διαφυγής από τα ζόμπι. H Bend έχει επιλέξει τον δρόμο της αληθοφάνειας όσον αφορά στην μοτοσυκλέτα, καθώς ο παίκτης αφενός θα πρέπει να φροντίζει ώστε αυτή να βρίσκεται πάντα σε καλή κατάσταση και με επαρκή καύσιμα, αφετέρου σταδιακά να την αναβαθμίζει όπως κάνει και με τα όπλα του.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ