Days Gone

Στόχος η επιβίωση, οι συγκρίσεις... αναπόφευκτες

Την πλοκή του Days Gone ακολουθεί, σε έναν βαθμό, και η δομή του τίτλου: ενώ μόνος σκοπός των αρχικών αποστολών είναι η επιβίωση, η εξερεύνηση και η εξοικείωση με τις διάφορες μεθόδους αντιμετώπισης των Freakers, στην συνέχεια - και ενώ "ανοίγονται" στον παίκτη όλο και πιο πολλές νέες περιοχές - πολλές αποστολές φέρνουν στο προσκήνιο και άλλα στοιχεία του σεναρίου, περισσότερο ενδιαφέροντα. Οι Freakers φυσικά γίνονται αντίστοιχα απειλητικότεροι, καθώς φανερώνονται δυνατότερες μορφές τους... μέχρις ότου ο παίκτης να έλθει αντιμέτωπος με την πλέον τρομακτική από αυτές: μία πραγματική "ορδή" (horde) από εκατοντάδες ζόμπι μαζί, που κυνηγούν τον παίκτη έξυπνα και ομαδικά απαιτώντας από αυτόν άλλες μεθόδους μάχης και τακτικές.

Οι "ορδές" αυτών των ζόμπι είναι από τα πλέον εντυπωσιακά οπτικά στοιχεία έχουμε δει ποτέ στο PS4 και, σε συνδυασμό με τα προσεγμένα γραφικά και την "δυναμική" αναπαράσταση των εικονικών περιοχών του Days Gone, συνιστούν το ισχυρότερο στοιχείο του τίτλου. Ο κόσμος που έχει συνθέσει η Bend Studios έχει συνολικά μία άγρια, απόκοσμη ομορφιά, πειστική για τα δεδομένα των παραγωγών "ανοιχτού περιβάλλοντος". O ήχος είναι επίσης ποιοτικός - υπάρχει και η απόδοση των διαλόγων στα ελλληνικά που έχει καθιερώσει η Sony στα games της - ενώ ο έλεγχος θα μπορούσε να είναι καλύτερος, αλλά μετά από τις πρώτες ώρες παιχνιδιού συνηθίζεται. Στις επιλογές και ρυθμίσεις δεν υπάρχει κάτι άξιο ειδικής αναφοράς, το δημοφιλές Photo Mode ωστόσο προσφέρεται από την πρώτη μέρα και αξιοποιείται ήδη από τους κατόχους PS4 εκτενώς.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί το Days Gone... "λυγίζει κάτω από το βάρος των προσδοκιών" του κοινού των οικιακών PlayStation: ήταν ούτως ή άλλως πολύ δύσκολο να αναδειχθεί στο επόμενο Horizon ή God of War, ακολουθεί και "την πεπατημένη" όσον αφορά στους βασικούς του μηχανισμούς παιχνιδιού, οπότε εκ των πραγμάτων περιορίζει τον εαυτό του και κατά συνέπεια αδικείται. Αν δεν το υπέγραφε η εταιρεία που μάς προσέφερε το The Last of Us, τον τίτλο επιβίωσης βάσει του οποίου οποίου κρίνεται κάθε άλλη τέτοια παραγωγή, θα απέδιδε θετικότερη εντύπωση συνολική. Ως έχει... οι συγκρίσεις είναι αδύνατο ν' αποφευχθούν. Οι κάτοχοι PS4 που αγαπούν τις περιπέτειες με μεγάλη διάρκεια, ωστόσο, και τις κινηματογραφικές σεκάνς μάχης με αμέτρητα ζόμπι και την αγωνία στο κατακόρυφο, αξίζει να επενδύσουν στο Days Gone. Είναι η καλή αρχή μιας πιθανής νέας σειράς από games της Sony και, κατά συνέπεια, αξιοπρόσεκτη και μόνο γι' αυτό. Τίμιο!

Βαθμολογία: 7 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ