Cyberpunk 2077: παρά τα προβλήματα, απίθανες πωλήσεις

Ο τίτλος της CD Projekt RED ήδη μεγάλη εμπορική επιτυχία, προοπτικές για ακόμη μεγαλύτερη μελλοντικά

Ίσως απόδειξη του περίφημου γνωμικού "There is no such thing as bad publicity" αλλά κατά πάσα πιθανότητα αποτέλεσμα πολύ περισσότερο της προσμονής αμέτρητων gamers επί 7 ολόκληρα χρόνια να το παίξουν, το Cyberpunk 2077 έχει αναδειχθεί ήδη σε μεγάλη εμπορική επιτυχία 10 μόλις ημέρες μετά την κυκλοφορία του. Η CD Projekt RED είχε ανακοινώσει στις αρχές Δεκεμβρίου πως ο τίτλος είχε καλύψει τα έξοδα ανάπτυξής του από την πρώτη μέρα διάθεσής του στην αγορά (!) λόγω πολύ υψηλών παραγγελιών - άνω των 8 εκατομμυρίων αντιτύπων σε όλα τα φορμά συνολικά - αλλά πριν από λίγες ώρες επιβεβαίωσε και τις πωλήσεις του πρώτου δεκαημέρου: αυτές ανέρχονται, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε 13 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως!

Ο αριθμός αυτός θα ήταν εντυπωσιακός με οποιαδήποτε μέτρα και σταθμά, είναι ωστόσο ακόμη περισσότερο αν σκεφτεί κανείς πως (α) δεν περιλαμβάνει τις ακυρωμένες πωλήσεις που έχουν σημειωθεί στο μεσοδιάστημα, αλλά και (β) πως η Sony έχει αποσύρει μέχρι νεωτέρας την έκδοση για PlayStation4 από το PS Store εδώ και μια βδομάδα. Τα αρνητικά δημοσιεύματα όσον αφορά στα προβλήματα και τις ατέλειες που χαρακτηρίζουν το Cyberpunk 2077 σε όλες του τις εκδόσεις, με άλλα λόγια, δεν επηρέασαν στον βαθμό που θα περίμενε κανείς την εμπορική του πορεία. Και πάλι, απόδειξη του γεγονότος ότι ναι μεν ήταν πάρα πολλοί οι gamers που το περίμεναν με ανυπομονησία, αλλά και του γεγονότος ότι ένα προϊόν που "ακούγεται πολύ", ακόμη και για όχι κολακευτικούς λόγους, εν τέλει ωφελείται από την δημοσιότητα.

Το τί σημαίνει αυτό για την μελλοντική πορεία του Cyberpunk 2077 σε μακροπρόθεσμο πλαίσιο, βεβαίως, απομένει ν' αποδειχθεί - όμως είναι σίγουρα ένα ξεκίνημα αρκετά δυνατό ώστε να κρατήσει τον τίτλο στο προσκήνιο για πολύ καιρό. Αν η CD Projekt RED διορθώσει γρήγορα τα σημαντικότερα προβλήματα (επιτρέποντας στην Sony να επαναφέρει τον τίτλο στο PlayStation Store) και φανεί συνεπής στην πρόθεσή της να προσφέρει ειδικές βελτιστοποιημένες εκδόσεις για το PlayStation5 και το Xbox Series X μέσα στο 2021 όπως έχει υποσχεθεί (και μάλιστα ως δωρεάν αναβαθμίσεις από εκδόσεις PS4/XO), τότε το Cyberpunk 2077 είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει σε πωλήσεις συνολικά τον "πρωταθλητή" μέχρι σήμερα της πολωνικής εταιρείας, το Witcher 3 (σχεδόν 30 εκ. αντίτυπα ως τώρα). Για να δούμε... τί θα δούμε, λοιπόν, CDPR!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ