Call of Duty: τα... δράματα

Ανατροπές και παρασκήνιο για τις Activision και Infinity Ward

Η σειρά των Call of Duty είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες εμπορικά τα τελευταία χρόνια - ειδικά οι τίτλοι Modern Warfare που έχει αναπτύξει για λογαριασμό της Activision η Infinity Ward. Οι δύο εταιρείες, εκδότρια και δημιουργός αντίστοιχα του πρόσφατου εξαιρετικού Modern Warfare 2, φαίνεται πως είχαν ουκ ολίγες διαφορές να επιλύσουν... και αυτό ακριβώς συνέβη το τελευταίο 24ωρο. Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα αργά το βράδυ, όταν γνωστοποιήθηκε μέσω... Internet ουσιαστικά (από το Web site του LinkedIn!) ότι εξέχον στέλεχος της Infinity Ward απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Στη συνέχεια μετέβη στα γραφεία της IW ο ίδιος ο πρόεδρος της Activision, ο οποίος συναντήθηκε εν συντομία με τους δύο επικεφαλείς της IW, τους Vince Zampella και Jack West. Μερικές ώρες αργότερα είχαν απολυθεί ή παραιτηθεί και αυτοί - έφυγαν μάλιστα από τα γραφεία τους... συνοδεία προσωπικού ασφαλείας, προκειμένου να μην έλθουν σε επαφή με άλλους υπαλλήλους ή πάρουν μαζί τους αποδεικτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μέσα στις αμέσως επόμενες ώρες, η αιτία της έντονης διαφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές είχε να κάνει με το γεγονός πως στελέχη της Infinity Ward είχαν ήδη αρχίσει να συζητούν ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλη εκδότρια εταιρεία, αν και το συμβόλαιο της IW με την Activision λήγει τον Οκτώβριο. Αξίζει να σημειωθεί πως από τις αρχές Ιανουαρίου υπήρχε έντονη φημολογία σχετικά με το ενδεχόμενο η Infinity Ward να μην αναλάβει το επόμενο Modern Warfare, δυσαρεστημένη ίσως από τις αμοιβές και τα bonus της Activision, κουρασμένη ίσως από την μονότονη ενασχόληση με τους συγκεκριμένους τίτλους μόνο.

Κάποιες ώρες αργότερα, αν και ενδέχεται να μην μάθουμε ποτέ όλες τις πτυχές της υπόθεσης αυτής, η Activision έχει πια εκδόσει επίσημη ανακοίνωση που αποσαφηνίζει κάποια πράγματα. Κατ' αρχήν, ιδρύεται εντελώς νέο τμήμα της Activision, του οποίου το μόνο αντικείμενο δραστηριότητας θα είναι τα Call of Duty. Η Infinity Ward παραμένει σε συνεργασία με την Activision παρά την αποχώρηση των Zampella και West, δεν θα αναπτύξει όμως το Modern Warfare 3 στο εγγύς μέλλον - αντίθετα, θα επικεντρωθεί στη δημιουργία δύο μεγάλων πακέτων extra περιεχομένου (σε μορφή DLC) για το Warfare 2.

Οι οπαδοί των Call of Duty δεν θα στερηθούν τίτλο μέσα στο 2010, ωστόσο, αφού η Treyarch ήδη ετοιμάζει νέο μέλος της οικογένειας (όχι Modern Warfare) για το Νοέμβριο. Η Sledgehammer, δε, εταιρεία που η Activision απέκτησε συγκεκριμένα για να δώσει περισσότερες διαστάσεις στο βαρύτιμο brand name των Call of Duty, αναπτύσει ήδη έναν άλλο τίτλο με αυτό το όνομα, αλλά... action adventure (!) και όχι shoot'em up πρώτου προσώπου. Μόλις υπάρξουν νεότερα ή περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, ανανεώνουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ