Blacksite: Area 51

Αλλιώς: Ζητούνται beta testers

Το γεγονός ότι τα FPS αποτελούν μία από τις πλέον δημοφιλείς κατηγορίες τίτλων για τους PC gamers δεν αποτελεί... από μόνο του λόγο να αναπτύσσει κανείς μέτριες τέτοιες παραγωγές και να ελπίζει ότι βάσει "του νόμου των πιθανοτήτων" θα σημειώσει αρκετές πωλήσεις. Αυτό ακριβώς, ωστόσο, φαίνεται πως έκανε η Midway. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε διαφορετικά την ύπαρξη του Blacksite, το οποίο μπορεί να ήταν υπό ανάπτυξη για περισσότερα από δύο χρόνια, αλλά δίνει την εντύπωση... beta έκδοσης από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασής του στο σκληρό δίσκο. Και αυτό, μάλιστα, είναι το διορθώσιμο αρνητικό του, καθώς άλλα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με απλά patches.

Πιο συγκεκριμένα: τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζει το Blacksite στην αρχική του μορφή είναι πολλαπλών ειδών, από τα... "συνηθισμένα" crash μέχρι το looping στον ήχο, τα ανεξήγητα... slow-motion στην κίνηση και τα "σπασίματα" στην υφή των αντικειμένων. Με το patch 1.2 διορθώνονται αρκετά, αλλά όχι όλα τα προβλήματα. Και για έναν τίτλο που απαιτεί CPU στα 3 GHz, 12 GB χώρου στο δίσκο και 2 GB μνήμης... μόνο για να ξεκινήσει (ακόμη και σε Windows XP!), όλα τα παραπάνω προδίδουν τεμπέλικο προγραμματισμό και ανεπαρκές testing. Σε αδικαιολόγητα απροκάλυπτο βαθμό όμως.

Έπειτα από το δεύτερο patch - και προσπαθώντας κανείς να ασχοληθεί σοβαρά με το Blacksite - έρχεται αντιμέτωπος με τα... πραγματικά "θέματα" του τίτλου. Το σενάριο είναι μπανάλ και προβλέψιμο, οι αντίπαλοι απελπιστικά... εύκολοι, οι συμμαχητές του βασικού χαρακτήρα απελπιστικά... χαμηλής νοημοσύνης. Τα γραφικά - που βασίζονται στην Unreal Engine 3, το μηχανισμό που στήριξε π.χ. το Gears of War - είναι όντως λεπτομερή σε σημεία, "προδίδονται" όμως από το κοινότυπο design και τις "άδειες" τοποθεσίες, ενώ οι δικτυακές επιλογές multiplayer είναι οι ίδιες με τις οποίες ασχολούμαστε εδώ και 15 χρόνια.

Μετά από όλα τα παραπάνω, είναι μάλλον περιττό να παρατηρήσει κανείς ότι η αγορά του Blacksite αντενδείκνυται. Κι αυτό όχι μόνο ως... ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στη Midway και το απαράδεκτα αφρόντιστο προϊόν της, αλλά και επειδή, πολύ απλά, δεν έχει να προσφέρει σε καμία περίπτωση αρκετή ή ποιοτική ψυχαγωγία. Υπάρχουν πολύ καλύτερα FPS στην αγορά αυτή τη στιγμή για τα ίδια χρήματα, ακόμη κι αν έχει ήδη κανείς στην κατοχή του τα Bioshock, Crysis, UT3, The Orange Box κλπ. κλπ. Γιατί αν δεν τα έχει...

Βαθμολογία: **

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ