"Villa Grigio": Κοκτέιλ αλά ιταλικά

Μπορεί ένα aperitivo bar να σε διακτινίσει στις ιταλικές ακτές ενώ δεν έχεις κουνήσει ρούπι από την Αθήνα;

Villa Grigio © Λεωνίδας Τούμπανος

Μόλις δυο βήματα (κυριολεκτικά) από τη γνωστή τρατορία "Da Bruno", το "Villa Grigio" στο Παλαιό Φάληρο, στα 6 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, προσφέρει την εμπειρία της κουλτούρας των aperitif, συνοδεύοντάς τη με καλοφτιαγμένο bar food σερβιρισμένο στην μπάρα ή την ανοιχτόκαρδη αυλή του. Η κάρτα του αγαπά το negroni στην κλασική του εκδοχή αλλά λανσάρει και ενδιαφέρουσες παραλλαγές ενώ επίσης γνωστά κοκτέιλ μοστράρουν την ανέμελη εποχική τους φορεσιά σε ωραίους συνδυασμούς.

Villa Grigio

Σε ρόλο guest στη λίστα, επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία και Νέα Ζηλανδία που συνοδευόμενα από πλατό τυριών και αλλαντικών είναι η συμπληρωματική πινελιά μιας ευχάριστης απογευματινής ή βραδινής εξόδου.

Villa Grigio
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όταν η φθινοπωρινή μπαρότσαρκα σας οδηγήσει εδώ θα συναντήσετε στην μπάρα ξεκάθαρα βοτανικές γεύσεις να σιγοντάρουν εξωτικές εξτραβαγκάντσες ενώ προτείνουμε να μη διστάσετε να δοκιμάσετε τα negroni που διανθίζουν με την δική τους ματιά. Δοκιμάστε -με το ανάλογο pairing- και το περίφημο κλασικό τιραμισού, συνταγή που απολαμβάνουμε στη γειτονική του τρατορία εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Περισσότερες πληροφορίες

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.