
Tην Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και από τις 19.00 έως και τις 23.00, οι Αμπελώνες Ζαχαριά σε συνεργασία με τον ταλαντούχο σεφ Γιώργο Χάψα θα βρίσκονται στο νέο after office στέκι της Ασκληπιού "Ασφαλώς και δεν πρέπει" για μια βραδιά γευσιγνωσίας. Τα πληθωρικά κρασιά του κτήματος θα συναντήσουν τα νόστιμα τάπας που θα παρασκευάσει ο σεφ.
Ο σεφ Γιώργος Χάψας και το σημαντικό οινοποιείο της οικογένειας Ζαχαριά -με μακρά οινική ιστορία- συνεργάζονται για πρώτη φορά κάτω από τη φιλική στέγη του "Ασφαλώς και Δεν Πρέπει". Το αποτέλεσμα της σύμπραξης είναι ένα must taste comfort πάντρεμα. Τρία νόστιμα πιάτα να τα πιεις στο ποτήρι και να τα φας με το χέρι συνοδεύουν τρία από τα best of κρασιά του οινοποιείου.

Η μυρωδάτη και σπάνια Κυδωνίτσα βρίσκει το άλλο της μισό σε μια πρωτότυπη σούπα με πρωταγωνιστή τη σελινόριζα και ένα υλικό έκπληξη. Το ροζέ οινικό best seller Lexis gris sur lie -μια ωδή στο μοσχοφίλερο, προικισμένο με γοητευτικά αρώματα ροδοπέταλων, φράουλας, ξύσμα μανταρινιού, ροδάκινου, φραμπουάζ, κερασιών και ψημένου ψωμιού- κάνει αμέσως γκελ με την μπρουσκέτα σύκου, ανθότυρου και προσούτου.
Τέλος, το στιβαρό και σοφιστικέ Μαύρο εις το Κύβο, με το προχωρημένο χαρμάνι, αγιωργίτικο, merlot και μαυροδάφνη δένει τα φρουτώδη και ξηροκαρπάτα αρώματα του με το εξίσου δυνατό γευστικά ταρτάκι με γραβιέρα, λιαστή ντομάτα και τσορίθο.

Info
Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2025 - 19.00-23.00
Τιμή: €22/άτομο
Ασκληπιού 46, Εξάρχεια
Τηλ. 210 3618205
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.