Η Etiquette έχει τη δική της κοσμοθεωρία για τα μπαρ

Γεωργία Γεωργακοπούλου, Λευτέρης Πετρογεωργάκης και Νίκος Σουρμπάτης ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες φιλοξενίας μέσω της μπάρας, φιλοδοξώντας παράλληλα να αναβαθμίσουν το παιχνίδι των hotel bars στη χώρα.

Η Etiquette έχει τη δική της κοσμοθεωρία για τα μπαρ

Η Γεωργία Γεωργακοπούλου, ο Νίκος Σουρμπάτης και ο Λευτέρης Πετρογεωργάκης μόνο άγνωστα πρόσωπα δεν είναι για όλους όσους άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με το αθηναϊκό bartending και bar hopping. Βλέπεις, η θητεία τους σε σημαντικά μπαρ της πόλης ('The Clumsies', 'Mr. Peacock' κ.ά.) είναι τουλάχιστον άξια λόγου. Οι τρεις τους αποφάσισαν να διευρύνουν περαιτέρω τους ορίζοντές τους και συστήνουν πια στο κοινό -αλλά και στο industry- την Etiquette.

"Έπειτα από χρόνια στο χώρο και με κοινή πορεία πίσω από το μπαρ, είχαμε αρχίσει να σκεφτόμαστε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Προφανώς, για πολλούς αυτό θα ήταν ένα μπαρ, για παράδειγμα. Αλλά πιστεύουμε ότι επειδή έχουμε πολλά και ωραία μπαρ στην Ελλάδα, ίσως θα έπρεπε να εστιάσουμε σε έναν κλάδο πιο δύσκολο και σχεδόν ξεχασμένο στις δεκαετίες μεταξύ ’80 και ’90 στη χώρα μας. Αυτός είναι τα ξενοδοχειακά μπαρ, αλλά και η συνολική εμπειρία που συνδέεται με το ποτό και τη φιλοξενία σε αυτά", μου λέει η Γεωργία Γεωργακοπούλου σχετικά με το ξεκίνημα της νέας προσπάθειας στο κομμάτι του bar consulting – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα ασχοληθούν με εστιατόρια και άλλα μπαρ.

Η Etiquette έχει τη δική της κοσμοθεωρία για τα μπαρ 1

"Γενικά, παρά τον τεράστιο αριθμό επισκεπτών από κάθε γωνιά του κόσμου στην Ελλάδα και την Αθήνα, κι ενώ το επίπεδο της εστίασης είναι κορυφαίο, βλέπουμε ένα σχετικό κενό στα μπαρ των ξενοδοχείων. Πιστεύουμε πως αξίζει το συγκεκριμένο πεδίο να αναβαθμιστεί και να έρθει στο σήμερα. Έχουμε ξεκινήσει στοχεύοντας εκεί αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στην υπόλοιπη εστίαση. Η Etiquette, μαζί με τους 'κώδικες bartending' που την αντιπροσωπεύουν, στοχεύει να αναβαθμίσει με τις υπηρεσίες της τα μπαρ που αναλαμβάνει, με σκοπό να τα φτάσει σε αυτό που καθένας θα ονόμαζε από ιδανικό έως τέλειο –στο perfect serve αν προτιμάς– και να προσφέρει νέες εμπειρίες φιλοξενίας μέσω σύγχρονων τεχνικών και καινούργιων γευστικών ανακαλύψεων", συμπληρώνει η ίδια.

Διαβάστε Επίσης

Η δράση της Etiquette ξεκινά σε ένα από τα πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία της Μυκόνου, το 'Bill & Coo', που πιθανότατα το γνωρίζετε και για τα διαχρονικά πολύ δυνατά του γαστρονομικά projects. Εκεί, δημιουργούνται πια τρεις λίστες κοκτέιλ για τα τρία μπαρ του ομίλου. "Μαζί με αυτά, για πρώτη φορά στο νησί, δημιουργείται και ένα παρασκευαστήριο με παγκόσμιες προδιαγραφές, προκειμένου να προπαρασκευάζονται όλα αυτά τα ιδιαίτερα υλικά από εμάς και μόνο", προσθέτει η Γεωργία Γεωργακοπούλου.

Στο 'Bill & Coo Suites and Lounge', λοιπόν, στη Μεγάλη Άμμο, συναντά κανείς τη λίστα Phos, που αντλεί την έμπνευσή της από το τοπίο και το κοσμοπολίτικο νησί, με twisted classics, που μπορείς να τα απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή. Έπειτα, στο 'Bill & Coo Coast' και με θέα τη Δήλο, η λίστα Ethos έχει ως βάση στα περισσότερα ποτά κυρίως ελληνικά αποστάγματα, που μπλεντάρονται με τοπικά προϊόντα και μυρωδικά. Τέλος, στο μπαρ του 'Beefbar Mykonos' έχει δημιουργηθεί μια ξεχωριστή λίστα πολυεθνικής αντίληψης και αισθητικής, με απολύτως ισορροπημένα κοκτέιλ κατάλληλα για να συνοδεύουν τα πιάτα του εστιατορίου.

Η Etiquette έχει τη δική της κοσμοθεωρία για τα μπαρ 2

Τα φτερά της Etiquette έχουν ανοίξει και για το εξωτερικό. Σύντομα θα ανοίξει στο Άμστερνταμ ένα bar restaurant υπό την επιμέλειά της, κάτι που -όπως τονίζει η ΓΓ- "μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους, κυρίως γιατί θέλουμε να κάνουμε πράγματα που μας εξελίσσουν, τόσο τους ίδιους όσο και την εταιρεία".

Διαβάστε Επίσης

Κι αν η μπαρ σκηνή της Αθήνας έχει εδώ και χρόνια βρει το δρόμο της, αποτελώντας μία από τις πιο συναρπαστικές του πλανήτη, δε φαίνεται να ισχύει -τουλάχιστον σε τέτοια κλίμακα- το ίδιο για τα νησιά και τους ταξιδιωτικούς προορισμούς της υπόλοιπης χώρας. "Ξέρεις, η εποχική μπαρ σκηνή στην Ελλάδα έχει πολλά να δώσει. Μέσα από τέτοια projects μπορείς να αποδείξεις ότι το επίπεδο είναι εξίσου υψηλό με εκείνο της Αθήνας. Θα ήθελα να το δω να συμβαίνει όλο και περισσότερο, σε πιο πολλά νησιά", σημειώνει κλείνοντας η μία εκ των τριών της ομάδας.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο Δεκέμβριος είναι μοναδικός στα Vibo Bistrot

Wine Stories με δώρα, DJ πάρτι, live με Arionas και τα γλυκά του Δ. Χρονόπουλου στα δύο δημοφιλή μπιστρό σε Γλυφάδα και Πειραιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
04/12/2025

Στο ομορφότερο μπαρ της Αθήνας με τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

To επίσημο Release Party της συλλογής SUITE no.2025 του κορυφαίου DJ θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου.

Αθηναϊκά μπαρ που τους ταιριάζει πολύ ο χειμώνας

Εκείνες οι ζεστές μπάρες που μοιάζουν ιδανικές για τις συνθήκες και το mood της εποχής.

Ένα μπαρ βγαλμένο από τα 90s μόλις άνοιξε στην Ηλιούπολη

Το 'Yesterday’s' είναι ένα νέο, νοσταλγικό μπαρ στην Ηλιούπολη, που σου σερβίρει γεύσεις, ποτά, μουσικές και αίσθηση από την πιο ανέμελα κουλ δεκαετία.

Τι σχέση μπορεί να έχει ο (μάλλον) επόμενος James Bond, ο Γιώργος Λάνθιμος και ένα κορυφαίο ιρλανδικό ουίσκι

Ο Aaron Taylor-Johnson πρωταγωνιστεί στη νέα παγκόσμια καμπάνια του Jameson για το Jameson Black Barrel.

Το 'El Mío Abnormal' δεν είναι το μπαρ που έχεις συνηθίσει

Ακόμη ένα μαγαζί-διαμαντάκι της ελληνικής επαρχίας: Σερβίρει με μοναδικό στυλ στον Βόλο.

To Athens Rum & Whisky Festival επιστρέφει στο 'Amalias 36'

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του υπέροχου νεοκλασικού γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες.