Τo "Black Duck" αγαπά το θεατρόφιλο κοινό όσο λίγοι

Στο all day spot της πλατείας Κλαυθμώνος πριν και μετά τα θεατρικά και κινηματογραφικά ραντεβού μας.

Black Duck

Το "Black Duck", σημείο αναφοράς στη ζωή του αθηναϊκού κέντρο για πάνω από μια δεκαπενταετία, μετακόμισε πρόσφατα στον χώρο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, όπου μέχρι τον Μάρτιο φιλοξενούνταν ο εξοχικός κήπος του, το "Black Duck Garden". Το all day spot παραμένοντας πιστό στην φιλοσοφία του πολυχώρου με τις περιοδικές εκθέσεις και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, μεταμόρφωσε το ιστορικό οίκημα επί της Παπαρρηγοπούλου, που ξεχειλίζει αστική ευγένεια και χάρη, στο νέο υβριδικό "σπίτι" του για όλες τις στιγμές τις μέρας, από νωρίς το πρωί για καφέ και πρωινό μέχρι αργά το βράδυ.

Τo "Black Duck" αγαπά το θεατρόφιλο κοινό όσο λίγοι - εικόνα 1

Ο κατάφυτος κήπος, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τα αγάλματα, το σιντριβάνι και τον φοίνικα, που λέγεται ότι φύτεψε η ίδια η βασίλισσα Αμαλία, διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να υποδέχεται επισκέπτες ακόμα και τον χειμώνα. Παράλληλα, το νέο εσωτερικό μπαρ με το εντυπωσιακό gallery wall γεμάτο ζωγραφικούς πίνακες έχει τη δική του γοητεία, όπως και η μικρή, πλην επιβλητική, σάλα της "Μαύρης Πάπιας" με τις προθήκες των αρχαίων ρωμαϊκών γλυπτών αριστερά και δεξιά από τα τραπέζια.

Τo "Black Duck" αγαπά το θεατρόφιλο κοινό όσο λίγοι - εικόνα 2

Ευρισκόμενο σε μια από τις πιο δραστήριες θεατρικές πιάτσες το "Black Duck" αγαπά πολύ τους θεατρόφιλους και τους σινεφίλ, γι’ αυτό και η κουζίνα κλείνει μετά τις 12, ώστε να μπορεί να δειπνήσει κάποιος μετά από μια παράσταση ή μια σινεφίλ. Η εποχικότητα και η ποιότητα των πρώτων υλών παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον κατάλογο, ο οποίος ανανεώνεται τακτικά. Από το φιλέτο σφυρίδας πάνω από μια comfort ρεβυθάδα ή το αρνί με χυλωμένο τραχανότο Καρδαμύλης μέχρι το ριζότο άγριων μανιταριών και τις παπαρδέλες με μοσχαράκι ραγού, σε όποιο πιάτο κι αν ποντάρεις, κερδίζεις. Ο επίλογος γράφεται γλυκά με το signature επιδόρπιο "Black Duck" ή ένα βάσκικο cheesecake με περγαμόντο. 

Η φροντισμένη wine list, η οποία ενημερώνεται τακτικά, περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, εκ των οποίων οι περισσότερες επιλογές είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι. Η μπάρα του "Black Duck” αγαπά τους δημιουργικούς mixing πειραματισμούς και τις φίνες bar food μπουκιές. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Dybbuk, η -με no photo policy- επιστροφή

Με νέο policy επιστρέφει για την 17η σεζόν του το Dybbuk, έχοντας σκοπό να κάνει τους clubbers να ζήσουν τη στιγμή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
24/10/2025

Η μεγάλη στιγμή των μικρών ποτών;

Κομψή και συνειδητή ευ πίνειν λύση, εναλλακτική στο σφηνάκι, ευκαιρία περαιτέρω εξερεύνησης ενός μενού ή απλά μια ευχάριστη ανάπαυλα. Τα mini cocktails είναι εδώ.

Three Cents: Η ελληνική μπουρμπουλήθρα στα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Από την πρώτη Pink Grapefruit Soda που άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού μέχρι τη Fig Leaf Soda που έγινε trend, τα Three Cents δεν έπαψαν ποτέ να καινοτομούν. Πλέον ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον σημαντικό διεθνή θεσμό των The World’s 50 Best Bars, για τα επόμενα τρία χρόνια.

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.