4 ιστορίες βγαλμένες από τον κόσμο των KAS:ST

Λίγο πριν από τον ερχομό του melodic techno ντούο στο «Bolivar Beach Bar» (15/7), συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα βιντεοκλίπ τους, που αφηγούνται ιστορίες από έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι πέφτουν για να μάθουν να σηκώνονται πάλι.

KAS:ST

Το melodic techno δίδυμο των Ka One και St-Sene από το Παρίσι επιστρέφει στην Αθήνα για ένα open air set, αυτήν τη φορά στο "Bolivar Beach Bar". Οι KAS:ST, με μια ενδιαφέρουσα πορεία στην underground ηλεκτρονική σκηνή της Γαλλίας, είναι αυτήν τη στιγμή ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα DJs/μουσικών παραγωγών, έχοντας συσπειρώσει ένα πολύ θερμό κοινό, που παρακολουθεί με προσοχή κάθε νέο βήμα τους, όπως και του δισκογραφικού label Flyance Records που "τρέχουν" οι ίδιοι. Κι αυτό επειδή με κάθε νέα κυκλοφορία τους συνεχίζουν να ξεδιπλώνουν ένα καλλιτεχνικό όραμα που τους θέλει να ξεπερνούν συνέχεια τα γνωστά όρια της techno. Η ιδιοσυγκρασιακή προσέγγισή τους δεν εξαντλείται στη μουσική, αλλά διαπερνά ό,τι κάνουν από τα κινηματογραφικά set τους (βλ. το performance στο Cercle Festival 2022 ή στο Awakenings 2021) μέχρι τα καταιγιστικά βιντεοκλίπ που έχουν συνοδεύσει αρκετές κυκλοφορίες τους.

Λίγο πριν το event του Σαββάτου (15/7), με την υπογραφή-εγγύηση της ομάδας του Blend και του SEDS, το οποίο θα "ανοίξουν" οι Reign of Time, συγκεντρώσαμε σε μια λίστα τα αγαπημένα μας βιντεοκλίπ των KAS:ST. Συγκεκριμένα, διαλέγουμε τέσσερα βίντεο που αφηγούνται διαφορετικές ή παρεμφερείς ιστορίες από έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι πέφτουν για να μάθουν να σηκώνονται πάλι. 

1.    "Hell On Earth" (2019)

Ματωμένα ούλα, τσιγάρα και χάπια σε μια επτάλεπτη υπενθύμιση ότι όλα είναι (χωματο)δρόμος. Ακολουθούμε τον πρωταγωνιστή (Jerhemy Boyer) και μια παρέα εικοσάρηδων σε μια καθημερινότητα διαρκούς πάλης. "Καίνε" τα λάστιχα ενός παλιού αμαξιού, χορεύουν σε ένα υποφωτισμένο υπόγειο ή καπνίζουν στο γρασίδι όσο ο δείκτες του ρολογιού γυρνάνε αμείλικτα και οι ληγμένοι λογαριασμοί συνεχίζουν να έρχονται. 

2.    "VTOPIA" (2020)

"In memory of the world we lost": έτσι ξεκινάει το viral βιντεοκλίπ του "VTOPIA", στο οποίο ο Boyer ψάχνει και πάλι απεγνωσμένα την ευφορία στον κύκλο του αέναου αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Στο πρώτο single του άλμπουμ "A Magic World" (2021), που κυκλοφόρησε μέσω της Afterlife των Tale of Us, το μείγμα ηλεκτρονικών, rap, pop και νεοκλασικών επιρροών των KAS:ST "ντύνει" μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης δύο νέων που καταφέρνουν –ή θα μπορούσαν να έχουν καταφέρει (καθώς δύο διαφορετικές εκδοχές της ίδιας πλοκής ξετυλίγονται παράλληλα)– να ξεφύγουν από τη βία της καθημερινότητας.

3.    "Hold Me to The Light" (2021)

Οι βραβευμένοι με το Urban Film Festival Award 2019 Kevin Gay και Henri Coutanis γράφουν και σκηνοθετούν ένα βίντεο φόρο τιμής στους νυχτόβιους που δεν σταματούν την εξερεύνηση στο σκοτάδι και στις ηδονές που κρύβει αυτό. Η κάμερα ταξιδεύει από το ένα πάρτι στο επόμενο, όπου φιγούρες χορευτών, υπνωτιστικά φώτα και υπερβολικά ντυσίματα συνθέτουν ένα παζλ που αποτυπώνει το πικ της νύχτας στην underground clubbing σκηνή της Ευρώπης.

4.    "2084" (2023)

Τον περασμένο Μάιο έφτασε η νέα φουτουριστική παραγωγή με γενναίες δόσεις acid στοιχείων μαζί με άλλο ένα "άγριο" βίντεο. Με αισθητική παρόμοια εκείνης των δύο πρώτων τίτλων της λίστας, ο Ka One και ο St-Sene αναρωτιούνται ξανά πώς μπορεί κάποιος να μείνει καλός (και λογικός) σε έναν κόσμο βουτηγμένο στην κακία: "Why do we fall?". Ναρκωτικά, έκσταση, αστυνομική βία, μια κάμερα που παρακολουθεί κάθε ιδιωτική σου στιγμή κι άλλη βία. Την απάντηση στην ερώτηση με την οποία ξεκινά η πιο πρόσφατη ιστορία καθημερινής τρέλας των KAS:ST δίνεται εντέλει από τους ίδιους: "To face or demons and rise again". 

Καλοκαίρι στο "Bolivar Beach Bar"

Το all-day spot της αθηναϊκής Ριβιέρας, που γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες τα 19α γενέθλιά του, συνεχίζει με συνέπεια να είναι ένας από τους αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς μας, τόσο για χαλάρωση όσο και για clubbing. Το "Bolivar Beach Bar" δεν κοιμάται ποτέ και όσο βραδιάζει μεταμορφώνεται στον απόλυτο πόλο έλξης για τους clubbers της Αττικής, με καλεσμένους μερικά από τα πιο hot ονόματα της διεθνούς dance σκηνής να καταλαμβάνουν τα decks, με την υπόσχεση να ξεσηκώσουν τα πλήθη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 
Για του λόγου το αληθές, το φετινό line-up του είναι πιο δυνατό από ποτέ. Οι KAS:ST (15/7), ο Guy Gerber (22/7) και ο Hot Since 82 (29/7) έρχονται να γεμίσουν τα βράδια μας με τα εκλεκτικά sets τους, ενώ δεν είναι λίγοι οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες που θα περάσουν από το hot spot της παραλιακής τον Αύγουστο: τα sets των Ιταλών Agents of Time (4/8) και Deborah de Luca (5/8), ο Kevin De Vries (11/8) και ο Dennis Kruz (12/8) κορυφώνουν την παρέλαση των καλοκαιρινών πάρτι του "Bolivar".  

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Bolivar

Ακτή του Ήλιου, Άλιμος
  • Clubs

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.