Η "ΣουΣού" κάνει γκελ στην Ερατοσθένους

Ένα νέο μπαρ προστίθεται στον παγκρατιώτικο χάρτη και στρέφει τα φώτα σε έναν δρόμο με προοπτικές.

Το νέο μπαρ ΣουΣού στην Ερατοσθένους, στο Παγκράτι © Μάριος Ζούλης

Σχεδόν αθόρυβα ή, πιο ορθά, με μικρότερο ντόρο σχετικά με τους γύρω δρόμους και πιάτσες (βλέπε Αρχελάου, πλατείες Προσκόπων και Βαρνάβα, Αρχιμήδου, Αναπαύσεως) στα πέριξ του Παγκρατίου και στις παρυφές του Μετς, η οδός Ερατοσθένους έχει δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα τη δική της μικρή κοινότητα, με ολοένα και περισσότερες αφίξεις να την εμπλουτίζουν. Ακριβώς τέτοια είναι και το "ΣουΣού".

Τι εστί "ΣουΣού"

"Come for gossip, stay for drinks" αναγράφεται στο neon μήνυμα απέναντι από το 'έμπα' του μαγαζιού, αποτελώντας τη γέφυρα ανάμεσα στη Μαντάμ Σουσού και τα όσα αντιπροσωπεύει η φανταστική ηρωίδα που εμπνεύστηκε ο Δημήτρης Ψαθάς -η οποία ήταν η εμπνευσιουργός δύναμη για την ονομασία του μέρους- και τον χαρακτήρα του ολοκαίνουριο all day μπαρ.

Το μπαρ ΣουΣού στην Ερατοσθένους 5

Το "ΣουΣού" είναι η ιδέα τριών φίλων -του Χάρη Κοντογιάννη που για αρκετά χρόνια ήταν store & staff manager του δημοφιλούς "Upupa Epops" στα Κάτω Πετράλωνα, του τραγουδιστή Κώστα Γκλάβα, και του Σπύρου Κατσίμπα (που δραστηριοποιείται επίσης επιχειρηματικά στον "Ροζ Πάνθηρα" της πλατείας Βαρνάβα και την οικογενειακή ταβέρνα "Κατσίμπας", στην Παύλιανη)- που έγινε πράξη, μετρώντας μόλις λίγες εβδομάδες ζωής.

Το μπαρ ΣουΣού στην Ερατοσθένους 3

Το μπαρ ΣουΣού στην Ερατοσθένους 4

Πιάνει πόστο σε μία πολυσύχναστη περαντζάδα και πιο συγκεκριμένα στο σημείο όπου η Ερατοσθένους τέμνεται από τη Θεοφράστου, δημιουργώντας μία πολύ ενδιαφέρουσα χωροταξικά γωνία. Το τελευταίο φαίνεται να έχουν αντιληφθεί αμέσως οι μπόλικοι πιστοί που σπεύδουν καθημερινά να πιάσουν θέση -ειδικά μετά τη δύση του ηλίου- στην όμορφη μπάρα με τον θολωτό καθρέφτη ή στο πολύ cool εξωτερικό (όχι μόνο στα τραπέζια αλλά και στα σκαλιά, ακριβώς δίπλα) που σκεπάζεται σε μεγάλο μέρος του από μία κατάφυτη πέργκολα. 

Παρότι ενδείκνυται για κάθε στιγμή της ημέρας, η "ΣουΣού" μοιάζει να αγαπά ιδιαίτερα τις after office καταστάσεις και, πολύ περισσότερο, εκείνες που ακολουθούν. Τότε που οι mix n' match μουσικές ανεβαίνουν σε ένταση και άπαντες είναι πολύ πιο χαλαροί, σε ένα όμορφο καθεστώς που πατά περισσότερο στις προσταγές της φιλοσοφίας ενός street bar.

Το δίδυμο του "Upupa Epops" Λαέρτης Γκίνης και Θοδωρής Καρβουντζής είναι αυτοί που μαζί με την bar manager εδώ, Τίνα Σαρδή (μεταξύ άλλων brand ambassador Ron Diplomático Greece), έχουν διαμορφώσει τη λίστα των cocktails που φαίνεται αρκετά relevant με το γενικότερο, χαλαρό και παράλληλα ιντριγκαδόρικο, ύφος του μπαρ. Το γλυκόξινο και πληθωρικό Madame SouSou (με βάση το london dry gin) και το ισορροπημένο μεταξύ όξινου και γλυκού Gossip (πάντρεμα μαστίχας Skinos με βότκα) έχουν εξελιχθεί σε best sellers αυτό το πρώτο διάστημα, με το house Negroni να είναι επίσης μία αρκετά δυνατή πρόταση.

Το μπαρ ΣουΣού στην Ερατοσθένους 2

Προσεχώς, το "ΣουΣού" θα ξεδιπλώσει και τις αρετές της κουζίνας του, σε comfort κατευθύνσεις για να έχεις και κάτι να τρώς μαζί με τα προαναφερθέντα παράγωγα του μπαρ. Ή και χωρίς αυτά - θα υπάρχει άλλωστε και ενδιαφέρον brunch.

Φωτογραφίες: © Μάριος Ζούλης


Info

Ερατοσθένους 12, Παγκράτι
Τηλ. 210 7019785
Καθημερινά από τις 09.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/10/2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τη μαστίχα... όπως ποτέ πριν;

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μαστίχας είναι ένα σύγχρονο, premium απόσταγμα με καθαρό χαρακτήρα, διακριτικά αρώματα και εκλεπτυσμένη, extra-dry γεύση. Και το λένε Axia.

Στο θρυλικό μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Coco Chanel, Alberto Giacometti, Yves Saint Laurent, Henri Matisse, Richard Strauss, Joan Miró, Pablo Picasso. Το Kronenhalle της Ζυρίχης είχε την ίσως πιο εκλεκτή πελατεία στην ιστορία των μπαρ.

Πώς είναι να πίνεις στο Bar Leone, το καλύτερο μπαρ του κόσμου

Μία επίσκεψη και μερικές σκέψεις για τον ευ πίνειν ναό του Lorenzo Antinori στο Χονγκ Κονγκ, που βρέθηκε στο νο.1 της φετινής λίστας των The World's 50 Best Bars.