Synaesthesia: Cocktails που αλλάζουν τον τρόπο που πίνεις

Με τα RTD να έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι και στα μέρη μας, μία ιδιαίτερη προσπάθεια δείχνει να ξεχωρίζει.

Synaesthesia ποτά

Έχεις ακούσει ποτέ πριν στο παρελθόν τη λέξη 'συναισθησία' (ή Synaesthesia ή ακόμη και +aesthesia αν προτιμάς); Προφανώς και όχι, κι αυτό γιατί -μεταξύ άλλων- σαν λέξη και ως έννοια δεν μπορεί να εξηγηθεί ολοκληρωτικά με έναν απόλυτο χαρακτηρισμό. Πιθανότατα γιατί και η ίδια η ουσία της έχει να κάνει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο με τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Τι ακριβώς είναι; Πρόκειται για μία νευρολογική κατάσταση κατά την οποία ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει τη δυνατότητα να συνδέει αισθήσεις, που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δε θα είχαν καμία σχέση μεταξύ τους. Για παράδειγμα, κάποιος ακούγοντας μουσική μπορεί να βλέπει ένα χρώμα ενώ κάποιος άλλος έχει τη δυνατότητα να γεύεται ένα φαγητό και να ακούει έναν ήχο. Αφορά ασφαλώς ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων και σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Harvard, μόλις το 1% των ανθρώπων μπορούν να το 'βιώσουν'

Synaesthesia ποτά 2

Από αυτό το πολύ ιδιαίτερο 'φαινόμενο' άντλησε έμπνευση η ομάδα πίσω από το project '+aesthesia' (σ.σ. Γιώργος Γαργαρέτας και Χρήστος Αλεξάκης), που πειραματίστηκε αρκετά ώστε να παρουσιάσει μία σειρά από ξεχωριστά κοκτέιλ. Η αρχή έγινε όταν δημιουργήθηκε ένα safe space για την παραγωγή αλκοολούχων και μη ποτών, όπου ελέγχεται από την αρχή μέχρι το τέλος η διαδικασία 'χτισίματος' ενός προϊόντος: Στην αλκοολική βάση προστίθενται ισχυρότατα αρωματικά και γευστικά στοιχεία, που καθιστούν το τελικό κοκτέιλ ή long drink τόσο έντονο και 'ζωντανό', όσο πουθενά αλλού στην αγορά.

Τι ακριβώς πίνεις;

Η γκάμα του +aesthesia περιλαμβάνει εμφιαλωμένα ποτά που ουσιαστικά διαθέτουν νέα, πρωτόγνωρα γευστικά προφίλ. Ακριβώς τέτοιο είναι το Asian gin & tonic, ένα low-alcohol G&T με ένα blend από 4 διαφορετικά gins, το οποίο συνδυάζεται με ένα ιδιαίτερο μείγμα από λεμονόχορτο, κόλιανδρο και φύλλα καφίρ ή το έτερο της ίδιας κατηγορίας Pinkie gin & tonic, με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα (ροζ πιπέρι, γκρέιπφρουτ cordial και tonic γιασεμιoύ).

Synaesthesia ποτά 1

Εξίσου ενδιαφέρουσα και η εκδοχή του Espresso Martini, που εδώ περιλαμβάνει cold brew καφέ, mezcal, πιπεριά jalapeño, λικέρ καφέ και ροδάκινο αλλά και το Watermelon Negroni - μία twisted ιδέα πάνω στο κλασικό cocktail με gin με καρπούζι, άνηθο, americano bitter bianco και εσπεριδοειδή. 
 


Info

synaesthesia.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.