"Αφρός & Νέκταρ", μία γιορτή για τα κρασιά των ημερών

Η εκδήλωση γευστικής δομικής των προδόρπιων και των επιδόρπιων οίνων επιστρέφει για 2η χρονιά.

Αφρός & Νέκταρ 2022 έκθεση και δοκιμή κρασιών

Αφρώδεις και γλυκοί οίνοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και βραβευμένες -στο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles- ετικέτες του παγκόσμιου αμπελώνα, περιμένουν τους οινόφιλους την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Φουαγιέ Τεχνών του Ωδείου Αθηνών και την έκθεση/γευστική δοκιμή "Αφρός & Νέκταρ".

Στον αφρό των ημερών

Για δεύτερη χρονιά, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, διεξάγεται η εκδήλωση γευστικής δομικής οίνων των δύο κορυφαίων κατηγοριών κρασιού που ιδανικά καθορίζουν την αρχή και το τέλος ενός δείπνου: των προδόρπιων και των επιδόρπιων οίνων. Ελληνικές οινοποιίες και εταιρείες εισαγωγής κρασιών θα φέρουν προς δοκιμή δεκάδες αφρώδεις και γλυκείς οίνους του ελληνικού και ξένου αμπελώνα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται σπουδαία και ιδιαιτέρα αγαπητά κρασιά, ιδανικά για το τραπέζι των εορτών, αλλά και για όλο το χρόνο.

Αφρός & Νέκταρ 2022 2

Σαμπάνιες, prosecco και ελληνικοί αφρώδεις οίνοι θα βρίσκονται δίπλα σε εμβληματικά γλυκά ελληνικά κρασιά όπως το Vinsanto, η Μαυροδάφνη και τα σπουδαία γλυκά Μοσχάτα των νησιών μας. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης τη σπάνια ευκαιρία να δοκιμάσουν  εμφιαλώσεις του διεθνή αμπελώνα από φημισμένες οινοπαραγωγικές περιοχές, όπως Port, Tokaji, Madeira και Sauternes. 

> Διάβασε ακόμη: Η Central Wine Fair επιστρέφει στην Αθήνα και 50 Great Greek Wines -The List: Τα καλύτερα κρασιά της χώρας

Διαθέσιμα θα είναι επίσης προς γευστική δοκιμή ελληνικά και ξένα αφρώδη και γλυκά κρασιά που πρόσφατα διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles, παρουσία του προέδρου του διαγωνισμού Baudouin Havaux, ο οποίος θα αναφερθεί διεξοδικά στις ελληνικές επιτυχίες κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης. Παράλληλες εκδηλώσεις και masterclasses θα πλαισιώνουν την "Αφρός & Νέκταρ".

Αφρός & Νέκταρ 2022 1


Info

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
11:30 – 20:00
Aίθουσα Φουαγιέ Τεχνών, Ωδείο Αθηνών
Βασιλέως Γεωργίου B’ 17-19, Αθήνα 

Η εκδήλωση χωρίζεται χρονικά σε δύο περιόδους υποδοχής επισκεπτών: 11:30 – 15:30 και 16:00 – 20:00. Η διαθεσιμότητα των εισιτηρίων αφορά σε 300 επισκέπτες για κάθε χρονική περίοδο. 

Είσοδος για κάθε περίοδο, ανάλογα με την επιλογή του επισκέπτη, στα €12 (εξασφαλίζεται με προαγορά στο viva.gr) ή με αγορά απευθείας στην εκδήλωση προς €15 (εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα). Συμπεριλαμβάνεται ο κατάλογος της έκθεσης και αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Εισιτήρια εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο 'Κύριος' πάει 'Διακοπές' στον Άλιμο

Το δημοφιλές μπαρ της Μαβίλη κατεβαίνει στα νότια και καταλαμβάνει για μία βραδιά μπάρα και μουσικές στις 'Διακοπές'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/01/2023

Το 'Athénée' υποδέχεται τον Leonardo Zanini

Ο Bar Manager του 'Bvlgari Hôtel Paris' και η ομάδα του για ένα Masterpiece Cocktail Experience στο δημοφιλές σποτ του κέντρου.

Για bar hopping στο Κουκάκι

Τελικά, πού περνάμε καλά τα βράδια στη γειτονιά του Airbnb;

Το "Baba Au Rum" για μία βραδιά στην Θεσσαλονίκη

Από το αθηναϊκό κέντρο, στην μπάρα του ιστορικού "Θερμαϊκού" παρέα με το κορυφαίο ελληνικό premium gin Mataroa.

Πραξιτέλους σε ενδιαφέρον update

Ο πάλαι ποτέ εμπορικός δρόμος στην καρδιά της πόλης δε σταματά στιγμή να ανθίζει, με φρέσκα spots να προστίθενται στα διαχρονικά σουξέ της.

Το 'Feelin' Good' είναι ένα μπαρ που θα σε κάνει να νιώσεις καλά

Η νέα άφιξη στο Κουκάκι είναι χαλαρή, νόστιμη και έχει κάτι να πει.

Μία γιορτή για το "Ελληνικό Απόσταγμα" στο Ωδείο Αθηνών

Η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων επιστρέφει για 7η φορά.