Τα μπαρ του Πειραιά: Και του λιμανιού και του σαλονιού

Επόμενη στάση, bar-hopping στο λιμάνι.

Τα Μπαρ του Πειραιά

Προφανώς και κάπου θα έχει πάρει το μάτι σου κάτι για την επέκταση του Μετρό στον Πειραιά και τους νέους σταθμούς "Μανιάτικα", "Πειραιάς" και "Δημοτικό Θέατρο" αντίστοιχα. Όπως συμβαίνει σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, οι καινούριες στάσεις αποτελούν από μόνες του αφορμές βόλτας για κάθε neighbourhood hopper και για εμάς μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ασχοληθούμε -ξανά- με μερικά από τα πιο ιδιαίτερα μπαρ στις γειτονιές του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Τα Μπαρ του Πειραιά λοιπόν.

Bar-hopping στο λιμάνι

Ξεκινώντας από την πολύ ενδιαφέρουσα πιάτσα που έχει στηθεί στα παρασκήνια της Μαρίνας Ζέας, το "Uncle Tan's Drinking House" συστήθηκε πριν περίπου ένα χρόνο στο κοινό και συζητιέται ακόμη για όλους τους σωστούς λόγους. Memorabilia και αντικείμενα όπως το καλάμι ψαρέματος και το φαναράκι ενός φανταστικού Σιγκαπουριανού θείου, βιβλία μαγειρικής από τη χώρα του ή ακόμη και το vintage σταθερό του τηλέφωνο φτιάχνουν ένα ιδιόρρυθμο ντεκόρ, παράλληλα και συμπληρωματικά με θεματικά δωμάτια που παραπέμπουν στις μητροπόλεις-λούνα παρκ της νοτιοανατολικής Ασίας.

Μπαρ του Πειραιά_Uncle Tan

Η δουλειά στη μπάρα του είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, με τον Πέτρο Μυτιληναίο και την ομάδα του να υπογράφουν μία λίστα στην οποία πρωταγωνιστούν τα ξεχασμένα classics και κάθε τι φέρει ασιατικά στοιχεία: Σάκε, ουμέσου, ετικέτες τζιν από την Ινδία, ουίσκι από την Ταϊβάν, ρούμι από τις Φιλιππίνες αλλά και το περιβόητο baijiu είναι κάποια από εκείνα που επιβεβαιώνουν τα αμέσως προηγούμενα.

Μπαρ του Πειραιά_Uncle Tan

Δίπλα του, το "RockFellas Excelsior" υπηρετεί κάτι παραπάνω από πιστά το δόγμα ενός "fine drinking μπαρ με rock n' roll attitude". Ο Johnny Cash εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στους τοίχους του, μαζί με εξώφυλλα του New Yorker, καλοφτιαγμένα ποτά βρίσκονται σε ασταμάτητη παραγωγή από την μπάρα του και μιξάρουν παρέα με τις πάντοτε ψαγμένες μουσικές. Η τριάδα των μπαρ εδώ συμπληρώνεται με το εποχικό "Nazaré Surf Bar", που θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του την επόμενη άνοιξη.

Μπαρ του Πειραιά_Rockfellas Excelsior

Προχωρώντας προς το κέντρο του Πειραιά, το "Garcia | Leon" είναι το αποτέλεσμα της ιδέας 4 φίλων που αποφάσισαν να κάνουν μπαρ τις εμπειρίες από τα ταξίδια τους στην Ισπανία.

> Διάβασε ακόμη: "Line", "Baba Au Rum" και "The Clumsies" στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου - Ανταπόκριση από τη Βαρκελώνη

Έτσι, δόμησαν ένα concept προσαρμοσμένο στις συνθήκες της εστίασης στη χώρα μας, που εύκολα θα μπορούσε να γίνει στέκι για after office drinks χωρίς απαραίτητα να περιορίζεται σε αυτό. Το "Garcia | Leon" σερβίρει νόστιμα ποτά και δίνει ιδιαίτερο βάρος στις κλασικές συνταγές, έξυπνο finger food αλλά και πολύ δυνατό brunch.

Μπαρ του Πειραιά_Garcia I Leon

Σε πολύ κοντινή απόσταση και στη "σκιά" του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, το "Filotimos" πήρε το όνομά του από τον Πειραιώτη κύριο Φιλότιμο ο οποίος σύχναζε στα καφέ της πλατείας και παρακολουθούσε ανελλιπώς παραστάσεις. Η δράση του ξεδιπλώνεται σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο με ιδιαίτερες τοιχογραφίες και έντονες retro-chic πινελιές ρετρό πολυτέλειας, νοστιμίζει με signature cocktails και ωραία κρασιά και φτιάχνει ατμόσφαιρα με κομψές μουσικές.

Μπαρ του Πειραιά_Filotimos

Μεταφερόμαστε, τέλος, στα πέριξ της ακτής Κονδύλη και τα οινικότερα της πειραιώτικης μπαρογραφίας. Εκεί, ο Γιάννης Καϋμενάκης έχει δημιουργήσει το "Paléo", ένα wine spot-προορισμό, που στεγάζεται σε μία παλιά αποθήκη. Στον ιδιοσυγκρασιακό βιομηχανικού στυλ χώρο με τα ξύλινα τραπεζοκαθίσματα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει πάνω από 250 ετικέτες από τον ελληνικό, ισπανικό, ιταλικό και γαλλικό αμπελώνα, πλαισιωμένο με προσεγμένο φαγητό.

Paleo

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.