Στο Θησείο έφτιαξαν ένα wine bar με 'Agape'

Μία νέα άφιξη δίνει οινικό ενδιαφέρον στην Ηρακλειδών.

Wine bar Agape στο Θησείο ©Agápe

Πίσω στις αρχές του 21ου αιώνα, η οδός Ηρακλειδών ήταν ένας από τους πιο ζωντανούς δρόμους της Αθήνας. Δύο δεκαετίες μετά τίποτα δε θυμίζει εκείνη την περίοδο, με τις εξαιρέσεις σε αυτήν όσον αφορά το κομμάτι της εστίασης να είναι ελάχιστες (βλέπε "Coyoacan" και "Underdog"). Το ενδιαφέρον για το Θησείο και πιο συγκεκριμένα για το εν λόγω κομμάτι όμως ίσως να αναζωπυρώνεται με νέες αφίξεις όπως αυτή του "Agape Athens".

Ένα wine bar με συναίσθημα

Τι ακριβώς είναι το "Agape"; Μας συστήνεται σαν wine bar, υπηρετώντας καλά και τα δύο σκέλη του όρου. Φροντίζει όμως να έχει και ποιοτικό καφέ (Wisecup), ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η κουζίνα του. 

Άνοιξε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου και στεγάζεται σε ένα ψηλοτάβανο νεοκλασικό, στον αριθμό 21 της Ηρακλειδών, που το συναντάς στο αριστερό σου χέρι κατηφορίζοντας τις παλιές γραμμές του τραμ.

Wine bar Agape στο Θησείο 1
© Μπάμπης Δούκας/ its_the_duke_dude

Σε αυτό κυριαρχούν τα γήινα χρώματα, οι αρχιτεκτονικές καμπύλες που συνδυάζονται με ίσιες γραμμές, μία λιτή μπάρα, τα όμορφα πλακάκια και τα τοποθετημένα περιμετρικά του χώρου φυτά, με το διαμπερές γυάλινο κελάρι να συμπληρώνει το αισθητικό μοτίβο, δίνοντας παράλληλα το πιο σαφές στίγμα για την ταυτότητα του spot.

Στο εξωτερικό, vintage τραπέζια είναι διασκορπισμένα στον πεζόδρομο με τα μενού εντός σκληρόδετων παλαιών εκδόσεων να προσθέτουν μία ακόμη πινελιά που προδίδει το γενικότερο ύφος. 

Η λίστα των κρασιών, υπό την επιμέλεια του Παναγιώτη Βασιλάκη, εκτείνεται σε 100+ ετικέτες, μοιρασμένες ανάμεσα στον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, με 25 εξ' αυτών να είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι. Παράλληλα και συμπληρωματικά, υπάρχουν επιλογές σε spritzes και τα 5 signature cocktails του "Agape", κάθε ένα από τα οποία είναι εμπνευσμένο από τα αρχικά της ονομασίας του μαγαζιού (πιο συγκεκριμένα ονομάζονται "Aisthima", "Goetia", "Agape", "Pathos" και "Eros"). Σε αυτά, πρωταγωνιστούν πέρα από δημοφιλή spirits, ελληνικές πρώτες ύλες όπως η μαστίχα και η πιπεριά Φλωρίνης.

> Διάβασε ακόμη: Πού πίνουμε Piña Colada στην Αθήνα

Οι προτάσεις του φαγητού φέρουν την υπογραφή του σεφ Βασίλη Γεωγλερή (που ίσως γνωρίζεις από το "Warehouse"), ακολουθούν comfort λογική -θα βρεις σαλάτες και σεβίτσε, flatbreads και ζυμαρικά- και λαμβάνουν σοβαρά τη συμβατότητα με τις οινικές επιλογές.

Αυτό ακριβώς επιτυγχάνεται για παράδειγμα με το combo του φιλέτου τόνου (πλαισιωμένου με ρατατούι λαχανικών και γιαούρτι με wasabi) με μία ευλύγιστη Προβηγκία του Château Sainte Béatrice, που δοκίμασα εγώ.

Wine bar Agape στο Θησείο 2
© Μπάμπης Δούκας/ its_the_duke_dude

Γιατί να πας στο "Agape"; Τα κρασιά και τα πιάτα του, το χαλαρό του ύφος, το προσεγμένο στήσιμο αλλά και η αίσθηση πως η Ηρακλειδών στήνεται και πάλι αλλά με περισσότερο στυλ αυτή τη φορά, ίσως να είναι οι πειστικότερες των αφορμών. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/10/2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τη μαστίχα... όπως ποτέ πριν;

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μαστίχας είναι ένα σύγχρονο, premium απόσταγμα με καθαρό χαρακτήρα, διακριτικά αρώματα και εκλεπτυσμένη, extra-dry γεύση. Και το λένε Axia.

Στο θρυλικό μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Coco Chanel, Alberto Giacometti, Yves Saint Laurent, Henri Matisse, Richard Strauss, Joan Miró, Pablo Picasso. Το Kronenhalle της Ζυρίχης είχε την ίσως πιο εκλεκτή πελατεία στην ιστορία των μπαρ.

Πώς είναι να πίνεις στο Bar Leone, το καλύτερο μπαρ του κόσμου

Μία επίσκεψη και μερικές σκέψεις για τον ευ πίνειν ναό του Lorenzo Antinori στο Χονγκ Κονγκ, που βρέθηκε στο νο.1 της φετινής λίστας των The World's 50 Best Bars.