'Gajah': Στον εξωτισμό ενός viral μυστικού νησιού

Gajah Πειραιάς

Τι συμβαίνει αν με κάποιον τρόπο ενωθούν τροπικό feeling και εξωτική ατμόσφαιρα που μοιάζει σαν να βγήκε από τα old school φιλμ του Τζέιμς Μποντ με uptempo vibes, πεντανόστιμα κοκτέιλ με την υπογραφή του Αλέξανδρου Γκικόπουλου και κουζίνα που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να αρέσει; Οι απαντήσεις βρίσκονται στο Φάληρο, στη σκιά του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, και στο περιβόητο πια μυστικό -ή όχι και τόσο μυστικό- νησί "Gajah".

Viral για πολλούς λόγους

Αγάλματα-τοτέμ που εύκολα θα χαρακτήριζες επιβλητικά και τρεχούμενα νερά δίνουν αρχικά το wow factor. Έπειτα, boho –υψηλή– αισθητική και έξτρα εξωτικές πινελιές όπως οι μπόλικοι φοίνικες, μαζί με τραπέζια-καμπάνες, φροντίζουν για το feelgood αίσθημα οικειότητας παράλληλα και συμπληρωματικά με εκείνη την αίσθηση πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να εμφανιστούν μπροστά σου τύποι όπως ο 007 του Σον Κόνερι ή η Λάρα Κροφτ.

Gajah Πειραιάς 14

Από τις αρχές Ιουνίου και σε ένα μάλλον απόμερο σημείο για τα δρώμενα της πόλης, ένα "μυστικό νησί" –όπως αυτοσυστήνεται– αναδύθηκε από τη θάλασσα του Πειραιά (για την ακρίβεια, λίγα μόλις μέτρα από αυτήν) και από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του έγινε viral.

Gajah Πειραιάς 6

Το "Gajah" (ο ελέφαντας στα ινδονησιακά), που θα κρατά συντροφιά σε κατοίκους και επισκέπτες των πέριξ του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μέχρι τον επόμενο Νοέμβριο είναι από εκείνα τα bar-restos που θαρρείς πως φτιάχτηκαν για να εντυπωσιάσουν και να συζητηθούν.

Gajah Πειραιάς 5

Το καταφέρνει αβίαστα, κι αυτό αποτελεί ένα παράσημο για την προσεκτική δουλειά που έχει κάνει ο interior designer Σταύρος Χιωτέλλης, ο οποίος υπογράφει το παρόμοιου στιλ αλλά διαφορετικού concept "Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana" των δυτικών προαστίων αλλά και projects ελαφρώς διαφοροποιημένα από τα προαναφερθέντα, όπως το "Brunello" σε Κολωνάκι και Μύκονο.

Gajah Πειραιάς 4

Η μπάρα του "Gajah" είναι από μόνη της ένα από τα ατού του πειραιώτικου σποτ. Βαδίζει πιστά πάνω στα χνάρια της tiki κουλτούρας, με το όνομα του Αλέξανδρου Γκικόπουλου να αρκεί για να εγγυηθεί την ποιότητα και τη γεύση των ποτών εδώ. Ο δημοφιλής bartender, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, έχουν συνθέσει μια λίστα με σαφείς και έντονες ρουμένιες αναφορές στο μεγαλύτερο μέρος της, συν τις νότες που ο ίδιος συνηθίζει να προσδίδει στις δημιουργίες του – οι οποίες συχνά κάνουν τη διαφορά.

Gajah Πειραιάς 9

Όσον αφορά τα highlights της κάρτας, δεν γίνεται παρά να συμπεριληφθούν σε αυτά το ιδανικό για λάτρεις του ποτού της χαράς αλλά και των ξινών γεύσεων, Naked MaiTai, το οποίο συμπληρώνουν ανάλαφρες νότες πικραμύγδαλου, όπως και η φίνα, frozen εκδοχή της Piña Colada, που τιτλοφορείται Exotic Colada που δικαιολογεί στο απόλυτο το όνομά της, με πλούσιο και γλυκόξινο σώμα και φρουτένιο εξωτισμό. Εκτός αυτών, υπάρχουν ακόμη 9 signature επιλογές, τα κλασικά, αλλά και πιο εξειδικευμένες προτάσεις, όπως τα kombucha detoxifying liquids.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο "Gajah" διεκδικεί όμως και το φαγητό. Η επιμέλεια της κουζίνας "χρεώνεται" στον Μπάμπη Τσακιριανάκη ("Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana", "Horizon Rooftop Of Senses"), ο οποίος προσεγγίζει την comfort κουζίνα υπό το πρίσμα έντονων εξωτικών επιρροών και twists που εκτείνονται από την Πολυνησία μέχρι την Ταϊλάνδη και από το Μεξικό έως τη Χαβάη, με πιάτα που ερμηνεύονται εύκολα και γίνονται κατανοητά από όλους.

Gajah Πειραιάς 7

Gajah Πειραιάς 88

Bao buns με ξεροψημένη πάπια και hoisin mayo ή τηγανητή γαρίδα και aioli, gyoza με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι σε γάλα καρύδας, ρολά αστακού με βούτυρο miso, Black Angus burger με ψητό ανανά, Jamaican skirt steak και μπόλικες ακόμη επιλογές είναι εκείνες που γεμίζουν τραπέζια και στομάχια, επιβεβαιώνοντας όλα τα παραπάνω.

> Διάβασε ακόμη: Ανεβάζοντας την μπάρα: 12 έξοχα μπαρ σε αθηναϊκές ταράτσες

Το "Gajah" είναι επίσης από εκείνα τα μέρη που θέλουν –και στην πραγματικότητα, μπορούν– να κάνουν το καλοκαίρι εντός των αθηναϊκών τειχών λίγο πιο διαφορετικό και ανέμελο, ελαφρώς πιο αλέγρο και σίγουρα πιο διασκεδαστικό. Γι' αυτό άλλωστε και "τρέχουν" αρκετά μουσικά events, όπως τα υβριδικά DJ sets υπό τη μουσική συνοδεία βιολιού, σαξόφωνου ή ακόμη και κλαρίνου.

Gajah Πειραιάς 10

Βέβαια, όπως συμβαίνει με όλα τα instant hits αυτής της πόλης -ιδιαίτερα τα open air- εξελίσσονται αμέσως σε πόλο έλξης των πάντων, κυριολεκτικά. Έτσι, αρχικά έχε κατά νου πως είναι ένα μέρος με πολύ κόσμο, σχεδόν πάντοτε και μην παραλείψεις σε καμία των περιπτώσεων να κάνεις κράτηση – φρόντισε να είσαι στην ώρα σου, διαφορετικά αποχαιρέτα το τραπέζι που χάνεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.