5 all day για να μείνεις Κουκάκι από το πρωί μέχρι το βράδυ

Γυρίσαμε τους πεζόδρομους στο Κουκάκι και επιλέξαμε κλασσικά και καινούργια στέκια που ταιριάζουν γάντι στην άνοιξη.

5 all day για να μείνεις Κουκάκι από το πρωί μέχρι το βράδυ

Γυρίσαμε τους πεζόδρομους στο Κουκάκι και επιλέξαμε κλασσικά και καινούργια στέκια που ταιριάζουν γάντι στην άνοιξη.

Ρίζα -Ρίζα

5 all day για να μείνεις Κουκάκι από το πρωί μέχρι το βράδυ - εικόνα 1

Στην οδό Δράκου, λίγο πιο πάνω από το μετρό Συγγρού Φιξ, βρίσκεται το all day café bar που συνδυάζει το vintage με το μοντέρνο, έχοντας όμορφη διακόσμηση και ζεστά χρώματα. Μπαίνοντας στο μαγαζί θα νιώσετε τα θετικά vibes, καθώς οι υπεύθυνοι και όλο το team είναι πάντοτε χαμογελαστοί, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν. Πιάστε μία από τις καλές θέσεις στη μεγάλη ροτόντα αριστερά στην είσοδο που έχει θέα στον πεζόδρομο, αλλά και στο ιδιαίτερο εσωτερικό του μαγαζιού με τα ξύλινα σκαλιά, τα γουστόζικα βαζάκια με μπαχαρικά και τη επιμελημένη διακόσμηση που σίγουρα θα χαζεύετε για λίγη ώρα. Με βάση την ανοιχτή κουζίνα, οι σεφ δημιουργούν γευστικές, «ένοχες» απολαύσεις. Εκεί μπορείτε να συνδυάσετε τον καφέ σας με scrambled eggs, croque madame, pancakes με διάφορες γαρνιτούρες, αλλά και με διάφορα γλυκά, όπως πορτοκαλόπιτα με σιρόπι από φρέσκο χυμό πορτοκάλι.

Για το μεσημεριανό -που είναι πάντοτε μια σοβαρή υπόθεση- αξίζει να δοκιμάσετε τη χοιρινή τηγανιά, ή αυτή με το κοτόπουλο, απογειώνοντας τη γεύση της με λευκό κρασί, εκτός αν επιλέξετε την τηγανιά λουκάνικο, που θα ταίριαζε τέλεια με μια παγωμένη βαρελίσια μπίρα. Αν από την άλλη, είστε φαν του κοκτέιλ βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος. Ανάμεσα σε μια ποικιλία που καλύπτει ακόμα και τις πιο απαιτητικές προτιμήσεις, έχοντας ως βάση τα ελληνικά αποστάγματα, ξεχωρίζει το Spicy Clown για τις πιο καυτερές επιλογές, το Smoky, που είναι η ελληνομεξικάνικη εκδοχή της μαργαρίτας με βάση τη… ρακή (!), και τέλος για αυτούς που θέλουν κάτι να θυμίζει καλοκαίρι – που πλησιάζει επικίνδυνα- προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Toxicana με ρακή –πεπόνι- δυόσμο.

i Δράκου 19, Κουκάκι, σταθμός Συγγρού - Φιξ | 2109227267

Twister Fresh ‘n’ Simple

5 all day για να μείνεις Κουκάκι από το πρωί μέχρι το βράδυ - εικόνα 2

Το καινούργιο all day bar έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγους μήνες στην οδό Δράκου, φέρνοντας νέο γευστικό αέρα στον πεζόδρομο. Ευρύχωρο, με μοντέρνους τόνους, διακριτική διακόσμηση και προσωπικό από νέους ανθρώπους γεμάτους όρεξη και ευγένεια, το νέο meeting point προσφέρει πολλές γευστικές επιλογές και υπόσχεται χαλαρωτικές στιγμές για να πάτε με τους φίλους σας. Το ξεκίνημα της μέρας στο Twister Fresh n’ Simple είναι δυναμικό καθώς μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις 2 ποικιλίες καφέ από Αιθιοπία και Βραζιλία, και τους ιδιαίτερους θρεπτικούς χυμούς ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει ο σούπερ δυναμωτικός «Strength» με ακτινίδιο, πράσινο μήλο, ανανά, σπανάκι και μέλι. Τα παραπάνω μπορείτε να τα συνδυάσετε με κάποιο σάντουιτς ή ένα από τα ελκυστικά γλυκά ημέρας.

Αν προτιμάτε κάτι σε κυρίως πιάτο, δοκιμάστε το Vitello Tonato, μοσχαρίσιο νουά, μαγειρεμένο σε sous-vide με σάλτσα τόνου με κάπαρη, σερβιρισμένο με ένα μπουκέτο baby ρόκας. Ωστόσο, επειδή δίνεται βάση στην κρύα κουζίνα δοκιμάστε την ποικιλία τυριών και αλλαντικών που συνδυάζονται με ένα λευκό ποτήρι κρασί Sauvignon Blanc. Για τους ορκισμένους γλυκατζήδες η βελουτέ σούπα σοκολάτας με chilli, ή αυτή της φράουλας με λικέρ και λάιμ είναι πειρασμός. Τέλος, αν σας αρέσει το κρασί, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις πολύ καλές ετικέτες που διαθέτει το μαγαζί, αλλά και κάποιο κοκτέιλ, του οποίου φυσικά βάση είναι το κρασί.

i Δράκου 19Β, Κουκάκι, σταθμός Συγγρού Φιξ | 2109239131

Bite Box

5 all day για να μείνεις Κουκάκι από το πρωί μέχρι το βράδυ - εικόνα 3

Στην οδό Βεΐκου, βρίσκεται το όμορφο café με ζεστή διακόσμηση βασισμένη στα χρώματα του πράσινου και του μωβ, που θα σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε… σε κήπο. Εκεί μπορείτε να κάτσετε να διαβάσετε το βιβλίο σας, ή να δουλέψετε με το laptop σας, ενώ παράλληλα στο backround ακούγεται ψαγμένη μουσική. Σ’ αυτό το μέρος θα ανακαλύψετε ή θα γευτείτε (εάν ήδη τα ξέρετε), τα πεντανόστιμα poffies, δηλαδή μπουκίτσες αφράτης ζύμης με αλμυρή και γλυκιά γέμιση.

Αυτά με τη γλυκιά γέμιση (σοκολάτα γάλακτος, λευκή ή bueno και φρούτα), αλλά και τα πιο κλασσικά με βούτυρο ζάχαρη άχνη ή με μέλι και κανέλα, είναι η τέλεια επιλογή για να συνδυάσετε τον καφέ σας. Όσον αφορά στα αλμυρά, τα poffies με κοτόπουλο, μπέικον και μανιτάρια, αναδεικνύονται με ένα ποτήρι λευκό βιολογικό κρασί, ενώ αυτά με λουκάνικο, γραβιέρα και πολύχρωμες πιπεριές συνδυάζονται με μια δροσερή μπίρα. Ωστόσο, ανάμεσα σε όλες τις επιλογές, η Αγάπη Σαλαμόζη (ιδιοκτήτρια του μαγαζιού) θα σε βοηθήσει να κάνεις food pairing και να παίξεις με τις γεύσεις. Για κυρίως πιάτα, αν είστε ανοιχτοί σε νέες γεύσεις, δοκιμάστε το αλμυρό μιλφέιγ με 4 στρώσεις τρυφερού χοιρινού με μπέικον, κρέμα τυριού και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας. Τέλος, από κοκτέιλ μπορείτε να δοκιμάσετε το Peachy Blinders, το οποίο αποτελεί οργανωμένη γευστική… παρανομία.

i Βεΐκου 84, Κουκάκι | 2109237817

Vova

5 all day για να μείνεις Κουκάκι από το πρωί μέχρι το βράδυ - εικόνα 4

Περνώντας από την οδό Βεΐκου θα δείτε ένα γωνιακό καφέ. Αν και πρόσφατη άφιξη στην περιοχή, το καινούριο σποτ στο Κουκάκι είναι πολλά υποσχόμενο, ειδικά στο κομμάτι των κοκτέιλ. Μαγαζί φτιαγμένο για ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές «εξορμήσεις» με μοντέρνα και λιτή διακόσμηση που θα σας κάνει να ξεφύγετε από την καθημερινή ρουτίνα για λίγο και να απολαύσετε την έξοδό σας. Εκεί θα ξεκινήσετε τη μέρα σας με καλό καφέ, συνοδευόμενο με κάποιο μάφιν ή σπιτικό κέικ. Για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής ο χυμός επιλογής ανάμεσα στα διάφορα φρούτα που διαθέτει το μαγαζί συνδυάζεται τέλεια με βιενέζικη μπαγκέτα, μπέγκελ ή κάποιο πανίνι. Φτάνοντας στο μεσημέρι μπορείτε να κάνετε ένα lunch break με μια από τις φρέσκιες σαλάτες του μαγαζιού, όπως τη «beef pastrami & tabouleh» με μοσχαρίσιο παστράμι, ταμπουλέ, ψητά λαχανικά, λευκά μανιτάρια και μπρόκολο, με μους μελιτζάνας την οποία μπορείτε να συνοδεύσετε με ένα από τα κρασιά που διαθέτει.

Φτάνοντας στα κοκτέιλ, τώρα, υπάρχει η δυνατότητα του «Take away cocktail». Μια καλή αρχή είναι τα μη αλκοολούχα Mocktails –που αποτελούν την απόλυτη bartending τάση- με το «Japanese Fizz» να ξεχωρίζει συνδυάζοντας τις γεύσεις αγγουριού, λάιμ, τζίντζερ, σησαμέλαιου και σόδας! Και προχωράμε στα χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ κοκτειλ, τα No – Low Project με το «Hugo» να κινεί το ενδιαφέρον, έχοντας αφροξυλιά, prosecco, φύλλα μέντας και σόδα. Τα signature cocktails που έχει επιμεληθεί ο bartender Νίκος Τριανταφύλλου, είναι σίγουρα από τα συν του «Vova»: πρωταγωνιστής είναι το «The Sack of Aeolus» με ούζο, βασιλικό, φύλλα μέντας και φέτες λεμονιού, σπιτικό σιρόπι λεβάντας και σόδα, το οποίο σίγουρα θα ανοίξει το γευστικό σας ασκό του Αιόλου.

i Βεϊκου 8, Κουκάκι | 2110130537

Trii Art Hub Café

5 all day για να μείνεις Κουκάκι από το πρωί μέχρι το βράδυ - εικόνα 5

Στην οδό Δράκου βρίσκεται ένας πολυχώρος που φιλοξενεί εκθέσεις, live και κάνει διάφορες εικαστικές δράσεις. Ακριβώς από κάτω, στο ισόγειο στεγάζεται και το ομώνυμο καφέ-μπαρ, το οποίο μόλις ανακαινίστηκε σε ένα πρωτοκλασάτο all day art bar. Μπαίνοντας, είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει η διάθεσή σας με έργα τέχνης που κοσμούν τους κατάλευκους τοίχους, ενώ οι άσπρες ροτόντες κλέβουν την παράσταση και το όλο σκηνικό δημιουργεί ένα έντονο αίσθημα χαλάρωσης. Τώρα, που ανοίγει ο καιρός για τα καλά, είναι ιδανική η επιλογή της αυλής, όπου θα απολαύσετε τον καφέ σας με κάποιο από τα μπριός του μενού, ή με τη σπιτική μηλόπιτα με παγωτό βανίλιας και σως καραμέλας.

Το βράδυ το Trii μεταμορφώνεται σε προορισμό διασκέδασης, καθώς μπορείτε να απολαύσετε στο χώρο του bar (κατά καιρούς φιλοξενούνται καλλιτέχνες και γίνονται live) ένα ποτήρι κρασί σε συνδυασμό με ποικιλία τυριών και αλλαντικών. Πολύ καλή επιλογή αποτελούν και τα κοκτέιλ από τα οποία το «Moon River» από τα signature κοκτέιλ -που πήρε το όνομά του από τη συνταγή του New York sour- με bourbon, ημίγλυκο κρασί, χυμό λεμονιού και angostura bitters, θα σας ταξιδέψει στους καιρούς της ποτοαπαγόρευσης.

i Δράκου 9, Κουκάκι | 2109210333

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/04/2024

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event

Ένα 'Μεταφυσικό' wine bar μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία Μαβίλη

Μία καινούρια οινική γωνιά εμφανίστηκε στην πόλη, αυτή τη φορά στους χώρους του 'Metaphor Athens'.