Τα drink trends του 2022

Τι και πώς θα πίνουμε τη νέα χρονιά.

Τα drink trends του 2022

Οπλανήτης των spirits, των μπαρ και του drinking γενικότερα βρίσκεται -σε συνέχεια των όσων έχει επιφέρει η πανδημία και εν αναμονή των όσων έρχονται- σε κατάσταση αναμονής. Το ποτό όμως, τόσο κοντά όσο και μακριά από τις μπάρες συνεχίζει να ρέει. Και αυτό θα κάνει πάντοτε. Μετά λοιπόν από τις τάσεις από τον κόσμο του φαγητού, το Esquire κάνει μία πρώτη ανάλυση για τα drink trends του 2022. Τα παρακάτω.

Η αγαύη ανθίζει

Κι άλλο. Είναι μάλλον μία φυσική συνέχεια της ραγδαίας αύξησης των πωλήσεων τεκίλας και μεσκάλ. Η εν λόγω κατηγορία τροφοδοτεί με τη σειρά της νέες ιδέες αλκοολούχων ποτών από το Μεξικό και όχι μόνο.

 

Στην αγορά κυκλοφορούν πλέον οινοπνευματώδη ποτά που χαρακτηρίζονται "agave-influenced", όπως ουίσκι που έχει ωριμάσει σε βαρέλια τεκίλας και mezcal, ακόμη και βότκα με αγαύη (εντάξει, αλλά γιατί;). 

Μερικοί μεγαλοπαραγωγοί πειραματίζονται με añejo που 'ξεκουράζεται' σε βαρέλια sherry και είναι έτοιμη για tequila Old Fashioneds.

Επιπροσθέτως, λανσάρονται τεκίλες που ωριμάζουν σε εναλλακτικά βαρέλια, όπως για παράδειγμα αυτή της El Tesoro που ωριμάζει σε ex-Laphroaig casks.

Η εποχή του vegan cocktail bar;

Αν εξαιρέσεις κάποιες μικρές λεπτομέρειες όπως τη χρήση του αυγού στα sour cocktails ή το bar food, δε μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις ώστε ένα κανονικό μπαρ να μπορεί να χαρακτηριστεί (και) vegan. Τους τελευταίους μήνες, στις ΗΠΑ, παρατηρείται ένα ιδιόμορφο trend, με νέα μπαρ να αυτοχαρακτηρίζονται ως vegan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bar Vegan ATL (@barveganatl)

Τέτοια για παράδειγμα είναι το Neon Tiger στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνα, το Bar Vegan στην Ατλάντα (που φέρει μάλιστα την υπογραφή της δημοφιλούς restaurateur Pinky Cole της γνωστής αλυσίδας Slutty Vegan) ή το Mothership στο Σαν Ντιέγκο.

Η φάση μπορεί να μη λειτουργήσει παντού αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε προς τα πού και πώς θα κατευθυνθεί. 

Νοσταλγίας συνέχεια

Espresso Martini

Πέρα από τα πιο δημοφιλή κλασικά που θα παραμείνουν πάντοτε κορυφαίες επιλογές όσον αφορά την κατανάλωση, παρατηρήσαμε μέσα στο 2021 και κάποια ακόμη πραγματάκια: Η νοσταλγία επέστρεψε και μαζί με αυτήν και μερικές αλκοολικές της συνήθειες.

Για παράδειγμά, η επιστροφή του Sex and the City γέννησε ένα ξαφνικό ενδιαφέρον για το Cosmopolitan ενώ πολλά old school hotel bars θέλησαν να μυήσουν μία νέα γενιά drinkers στο Espresso Martini. Το κύμα αναμένεται να συνεχιστεί. 

Ακόμη καλύτερο κρασί και σαμπάνια

Όλο και περισσότεροι αμπελώνες και οίκοι σαμπάνιας συνεργάζονται με celebrities ώστε να επωφεληθούν από τη φήμη τους και να επεκτείνουν τα αντίστοιχα portfolios. Jay-Z, John Legend, Francis Ford Coppola, Kylie Minogue, Brad Pitt, Cameron Diaz και πολλοί άλλοι στρέφουν με τη σειρά τους το ενδιαφέρον τους προς το κρασί και τις δυνατότητες που αυτό δημιουργεί.

ΚΡΑΣΙ 2022

Έτσι, μετά από αρκετούς δύσκολους χειμώνες για κάποιους από τους πιο σημαντικούς αμπελώνες του κόσμου, το κρασί θα έχει την ευκαιρία του να λάμψει, για όλους τους σωστούς λόγους: Ένα εξαιρετικό προϊόν στην πιθανότατα καλύτερη φάση της ιστορίας του, θα λάβει ακόμη περισσότερη προβολή. 

Ready-to-drink αλλά με αλλαγές

Οι experts από κάθε γωνιά του πλανήτη πιστεύουν πως η δημοφιλία των RTD ποτών θα συνεχιστεί, διατηρώντας την ανοδική πορεία των δύο τελευταίων ετών. Διόλου απίθανο όμως να δούμε κάποιες σημαντικές αλλαγές σε αυτά.

SMASH N'BUN BURGER ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Όπως ας πούμε τη χρήση πιο premium συστατικών (άρα και αύξηση της τιμής) ή το bag-in-box format εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εξοπλιστική αλυσίδα (και κατ' επέκταση η μεταφορά αλουμινίου για τις συσκευασίες).

Πηγή: Esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.