Στην Κλειτίου για να νιώσεις «In love again»

Δοκιμιμάσαμε το νέο, γλυκό αδερφάκι του δημοφιλούς «Baba au rum».

Στην Κλειτίου για να νιώσεις «In love again»

Στο πολλάκις βραβευμένο με αθηνόραμα Bar Award «Baba au rum», που έκανε πριν από μία δεκαπενταετία την οδό Κλειτίου στέκι, δώσαμε μερικά από τα πρώτα μας ραντεβού για να βουτήξουμε στον πρωτόγνωρο τότε κόσμο του fine drinking. Σήμερα, θα ξαναβρεθούμε στον ίδιο δρόμο για να ερωτευτούμε από την αρχή, χάρη στο νέο πρότζεκτ που υπογράφει ο δημιουργός του «Baba…» Θάνος Προυναρούς, με τον έμπειρο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου να παίρνει τα ηνία στην κουζίνα.

Το «In love again», που άνοιξε πριν από λίγο καιρό τις πόρτες του, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το διάσημο μπαρ, σου δίνει, όμως την αίσθηση ότι αποτελεί φυσική προέκτασή του. Κάτι η κοινή αισθητική, που πλέκει ένα περιβάλλον νοσταλγίας, κάτι η πάσα που δίνουν τα παρόμοια συστατικά σε κοκτέιλ και γλυκά, νιώθεις σαν να υπήρχε εκεί από την αρχή. Δεν λείπουν βέβαια και οι νέες ιδέες, όπως τα εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου και τα χειροποίητα πολύχρωμα σκεύη, που μπορείς να προμηθευτείς φεύγοντας.

Στην Κλειτίου για να νιώσεις «In love again» - εικόνα 1

Πρωταγωνιστές είναι φυσικά τα γλυκά, που έχουν στο dna τους μερικά από τα πιο θρυλικά κοκτέιλ. Για παράδειγμα, στη θέση του πατροπαράδοτου Zombie θα δοκιμάσετε προφιτερόλ με εκρηκτικά σουδάκια, που κρύβουν τον εξωτισμό του ποτού στη φοβερή τους γέμιση: μια κρέμα με ρούμι Κούβας, λευκή σοκολάτα, γκλάσο ροδιού, αρωματικά bitters και σπιρτόζα μαρμελάδα γκρέιπφρουτ και ανανά. Παράλληλα, το Mai tai κάνει το comeback του ως τάρτα με μπισκότο βανίλιας, κρέμα μοσχολέμονου, μαρέγκα από πικραμύγδαλο και αρώματα περγαμόντου. Από τα προσωπικά αγαπημένα, ξεχωρίζει το cheesecake ή αλλιώς ο πρωτότυπος τρόπος να γευτείς μια πληθωρική Piña Colada, στην οποία η κρέμα τυριού ψήνεται με καρύδα και καρπάτσιο ανανά. Στα best seller, από την άλλη, ανήκει το Spicy Baba dark edition, μια συγκλονιστική μους σοκολάτας με τζίντζερ, γκλάσο καφέ και κόκκινα μούρα, εμπνευσμένη από το ομώνυμο ποτό, που βρίσκεται στο νούμερο 1 των προτιμήσεων στον κατάλογο του μπαρ εδώ και δέκα χρόνια.

Στην Κλειτίου για να νιώσεις «In love again» - εικόνα 2

Ξεφυλλίζοντας το μενού, τα κλασικά κοκτέιλ επανεμφανίζονται σε ακόμα μία must taste παραλλαγή, ανακατεμένα στο σέικερ με κάποιον εκλεκτό καφέ. Μια τέτοια περίπτωση είναι το Coffee & Coconut Negroni με φρέσκο καφέ, αλλά και το Espresso in Love Martini, με πινελιές από πιπέρι καγιέν και μούρα. Γενικά, στο «In love again» ο καφές έχει την τιμητική του. Οι φρεσκο-καβουρντισμένοι κόκκοι της Taf επιλέγονται με πολλή προσοχή, για να δημιουργήσουν μοναδικά «in love» χαρμάνια που εναλλάσσονται αρκετά συχνά. Αξίζει να ρωτήσετε για τις προτάσεις ημέρας, να δοκιμάσετε τον cold brew, να επιλέξετε τον τρόπο εκχύλισης που προτιμάτε, αλλά και να ζητήσετε να σας αλέσουν το χαρμάνι που θέλετε για το σπίτι.

Η συμμετοχή του Νουρλόγλου στο πρότζεκτ αποδεικνύει από μόνη της την έμφαση που έχει δοθεί στην κουζίνα και στις αλμυρές παρασκευές της. Οι προτάσεις του είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, ενώ δεν λείπουν και οι vegan παραλλαγές. Επιλέξτε ανάμεσα σε έναν παραδοσιακό καγιανά με φρέσκα αβγά ή σε μια απίστευτη κιμαδόπιτα με σιγομαγειρεμένο κιμά από ελληνική μοσχίδα ενώ, αν θέλετε κάτι χωρίς κρέας, σας προτείνουμε τη χορτοφαγική πίτα ημέρας. Ό,τι και να παραγγείλετε, συνοδεύστε το με κάποιον από τους ενδιαφέροντες χυμούς ενέργειας, τον Tropic-kale, με μπανάνα, ανανά και λαχανίδα, ή τon Ginger Zinger με καρότο, μήλο, λεμόνι και πιπερόριζα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

HoReCa Empowered 2026: Εκεί όπου η εκπαίδευση γίνεται πραγματική εμπειρία

Μια ημέρα μέσα σε πραγματικές συνθήκες HoReCa αρκεί για να καταλάβεις τη διαφορά: το HoReCa Empowered Masterclasses 2026 μετατρέπει τη γνώση σε βίωμα και την εμπειρία σε επαγγελματική προοπτική.

07/04/2026

Το Περιστέρι έχει ένα νέο all day μπαρ-σουξέ

Ένα all-day meeting point στα Δυτικά για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα early drink ακριβώς μετά το γραφείο, με όλα του τα παρελκόμενα αλλά και να δώσουν το κάτι παραπάνω σε κάθε συνθήκη της ημέρας.

Γοργόνα: Ένα νέο καφενείο έρχεται στο Παγκράτι

Μία πολύ δυνατή ομάδα υπογράφει το επερχόμενο σποτ της δημοφιλούς γειτονιάς, που είναι σίγουρο πως θα απασχολήσει.

Ένας σκοτεινά κομψός Όφις μόλις τρύπωσε στην καρδιά του Παγκρατίου

Το ολοκαίνουριο μπαρ στην Σπύρου Μερκούρη έχει urban χαρακτήρα και εσάνς καταφυγίου για όποιον συχνάζει στο Παγκράτι.

Γιατί το 'Baba Au Rum' παραμένει ένα σπουδαίο μπαρ για την Αθήνα και τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, έσβησε 17 κεράκια στην τούρτα της ζωής του.

Το αγαπημένο all day "Lovely Days" στο Περιστέρι είναι όνομα και πράγμα

Ένα all-day meeting point στα Δυτικά για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα early drink ακριβώς μετά το γραφείο, με όλα του τα παρελκόμενα.