Τρία νέα μπαρ για να έρθει ομαλά το φθινόπωρο

Ο άνεμος φέρνει καβουρντισμένα αρώματα στους δρόμους της Κυψέλης, στην Ηλιούπολη τα κοκτέιλ ανταγωνίζονται στα ίσα γεύσεις της Άπω Ανατολής και η πλατεία του Αμαρουσίου μεταμορφώνεται σε εξωτικό προορισμό παντός καιρού.

Τρία νέα μπαρ για να έρθει ομαλά το φθινόπωρο

Ο Σεπτέμβριος είναι πάντα ενδεικτικός μήνας για τις εξελίξεις της χειμερινής σεζόν, καθώς με την επιστροφή μας συναντάμε τα φρέσκα δείγματα και τις τάσεις που ζυμώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην πόλη. Ανάμεσα στις τελευταίες αφίξεις που τράβηξαν το ενδιαφέρον, τρία διαφορετικά κόνσεπτ μας βγάζουν στη γύρα σε Κυψέλη, Ηλιούπολη και Μαρούσι.

«Williwaw», Κυψέλη

Τρία νέα μπαρ για να έρθει ομαλά το φθινόπωρο - εικόνα 1
Στον λιτό χώρο του «Williwaw» μας τραβάνε τα αρώματα φρεσκοκομμένου καφέ

Πήρε το όνομά του από τον ξαφνικό άνεμο που κατεβαίνει από το βουνό, και φέρνει ευωδιές φρεσκοκομμένου καφέ σε όσους κατηφορίζουν τη φαρδιά και σκιερή οδό Κερκύρας. Το νέο spot της περιοχής βάζει στο επίκεντρο τον ποιοτικό και φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ. Ο χώρος του, στο ισόγειο μιας διατηρητέας πολυκατοικίας με υπέροχο μωσαϊκό, παλιά μεταλλικά στοιχεία και ξύλο, μας ταξιδεύει στην Κυψέλη του ’60 αποπνέοντας νοσταλγική αύρα. Ο εσωτερικός χώρος είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο, ώστε όπου και αν καθίσεις να μπορείς να βλέπεις τους baristas, που ετοιμάζουν εκείνη την ώρα τον καφέ σου. Στον κατάλογό τους βρίσκεις ένα αποκλειστικό blend με ζεστά αρώματα και μονοποικιλιακούς καφέδες από Αιθιοπία και Κολομβία. Έξτρα λόγος για συχνές επισκέψεις είναι οι καφέδες που εναλλάσσονται συχνά πυκνά, όπως αυτός από την Κρήτη που σερβίρεται αυτή την περίοδο. Μπορείτε να τους συνοδεύσετε με αλμυρές παρασκευές που φτιάχνονται σε καθημερινή βάση, όπως η ζουμερή φοκάτσια, αλλά και γλυκές επιλογές, όπως η πάστα φλόρα.

Κερκύρας 69, Αθήνα, 2108220745

«Akira sushi bar», Ηλιούπολη

Τρία νέα μπαρ για να έρθει ομαλά το φθινόπωρο - εικόνα 2
Το σούσι από την ψαριά της ημέρας δένει με μείξεις που αγκαλιάζουν την Άπω Ανατολή στο «Akira»

Αλλάζουμε γειτονιά και πάμε σε ένα sushi bar, που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο. Ξεκινώντας από το χώρο, η αισθητική του φλερτάρει με πιο μοντέρνες πινελιές, ντυμένες με πλακάκι και γρανίτη. Επίσης, έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στη λίστα των κοκτέιλ, που καταλαμβάνουν ισάξια θέση με το φαγητό στην εντυπωσιακή ενιαία μπάρα. Εκτός από τη χωροταξική συνύπαρξή τους, οι μείξεις του βραβευμένου bartender Κάρολου Έτεφανγκ μοιράζονται και υλικά από την ιαπωνική κουλτούρα, σαν το yuzu και το sake, όπως το μπεστ σέλερ Tonino. Ζητήστε συμβουλές για να συνοδεύσετε το κοκτέιλ σας με φρεσκότατα ρολάκια, καθώς το ψάρι έρχεται κάθε μέρα από συνεργαζόμενο ψαροντουφεκά, ενώ ο τόνος φτάνει απευθείας από την Κάλυμνο.

Μ. Μπότσαρη 6-8, Ηλιούπολη, 2109911022

«Diego Garden», Μαρούσι

Τρία νέα μπαρ για να έρθει ομαλά το φθινόπωρο - εικόνα 3
Το «Diego» έφερε στο Μαρούσι εξωτική αύρα, σε σέικερ και πιάτα

Τελευταία στάση το Μαρούσι, που ανανεώνεται και μπαίνει πάλι δυναμικά στα μπαρίστικα πράγματα με την εμφάνιση του «Diego Garden». Το ψαγμένο μπαρ μεταμόρφωσε την πλατεία δίπλα στο σταθμό σε τροπικό νησί γεμάτο μπαμπού, μαξιλάρες, ψάθινα φωτιστικά, εξωτικά φυτά και αναπαυτικούς καναπέδες. Στην εντυπωσιακή εξωτερική μπάρα, ο Ray μιξάρει τις ανεβασμένου επιπέδου συνταγές του. Δοκιμάστε το νόστιμο Save the peach, την εξαιρετική Paloma, την άψογα ισορροπημένη και δροσερή Margarita, ενώ οι λάτρεις των κλασικών θα ευχαριστηθούν το Negroni και το Whisky Sour. Για να τα συνοδεύσετε, στα οπωσδήποτε είναι η γευστική pinsa romana peperone και το ζουμερό homemade burger Pasadena.

Περικλέους 1, Μαρούσι, 2106146686

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.