Πέντε νησιώτικα μπαρ-προορισμοί για κάθε καλοκαίρι

Σαλπάρουμε στις ελληνικές θάλασσες απ’ άκρη σ’ άκρη, με βασικό προορισμό μπάρες με δυνατό spirit ρεπερτόριο, που δε μας απογοητεύουν εδώ και χρόνια.

Πέντε νησιώτικα μπαρ-προορισμοί για κάθε καλοκαίρι

Πέρα από τις φετινές βαρύγδουπες αφίξεις, πολλά μπαρ γίνονται κλασικοί προορισμοί από το Ιόνιο έως τις Κυκλάδες και από το βόρειο - ανατολικό Αιγαίο μέχρι την Κρήτη, παρακινώντας τους ταξιδιώτες να τα επισκεφτούν χρονιά τη χρονιά, να δοκιμάσουν τις πολυσυλλεκτικές λίστες, να βουτήξουν στα δημιουργικά κοκτέιλ και να ακούσουν ψαγμένες μουσικές, είτε απλώνοντας την ψάθα τους εκεί που σκάει το κύμα, είτε αγναντεύοντας το πέλαγος από κάποιο μπαλκονάκι. Ξεχωρίσαμε τα πέντε στα οποία πάντα επιστρέφουμε.

«Τζιτζίκι», Αμοργός

Πέντε νησιώτικα μπαρ-προορισμοί για κάθε καλοκαίρι - εικόνα 1
Ραντεβού με τη διασκέδαση κάθε βράδυ στο «Τζιτζίκι»

Ρίχνουμε πρώτη άγκυρα στην πολυσυζητημένη Αμοργό, για να βρεθούμε εκεί που καταλήγουν όλοι κάθε βράδυ (αν δεν ξέραμε καλύτερα, θα λέγαμε ότι πρόκειται για συνομωσία). Στο «Τζιτζίκι», στην είσοδο της Χώρας, που ντύνεται με την artistic αισθητική παραδοσιακού σπιτιού, πρωταγωνιστεί η μεγαλύτερη ξύλινη μπάρα των μικρών Κυκλάδων. Εκεί χτυπιούνται οι συνταγές που υπογράφει ο βραβευμένος Διονύσης Πολάτος, μπολιασμένες με πληθωρικά αμοργιανά καλούδια, όπως μέλι και βότανα. Στα ράφια πάνω από την μπάρα παρατάσσονται εκατοντάδες premium, συλλεκτικές και σπάνιες φιάλες, με focus στο gin και το ρούμι. Το μεγάλο ατού είναι η μουσική, αφού οι party ήχοι του Ανδρέα Παναγόπουλου μας χορεύουν (φέτος από το κάθισμά μας) μέχρι το πρωί. Στο ιδανικό σενάριο ξεκινάμε από το απόγευμα χαζεύοντας στα μπαλκονάκια το καλύτερο ηλιοβασίλεμα παρέα με upper taste long drinks και συνεχίζουμε μέχρι την ανατολή διασκεδάζοντας όπως παλιά· non stop! (2285072080)

«Oz Bay», Χίος

Πέντε νησιώτικα μπαρ-προορισμοί για κάθε καλοκαίρι - εικόνα 2
«Oz Bay» για μείξεις που παντρεύουν εξωτισμό με ντόπια συστατικά

Το διάσημο bar, που φέρει δάφνες στο bartending αλλά και στην εκπαίδευση της εγχώριας σκηνής στην αξία της μαστίχας, αλλάζει πόστο και φέτος το καλοκαίρι, κατεβαίνοντας από τη Χώρα στην παραθαλάσσια περιοχή του Αγίου Ισιδώρου, υπό την ταμπέλα «Oz Bay». Δίνει, έτσι, πνοή σε έναν πολυχώρο με summer bar, βεράντα για εκδηλώσεις και εστιατόριο, στο οποίο σερβίρονται οι ανεβασμένες έθνικ συνταγές των Ιωσήφ Συκιανάκη και Πέτρου Κεφάλα, καθώς και νόστιμο sushi διά χειρός Kazuaki Shitamori. Στην ανανεωμένη μπάρα βρίσκουμε το ταλαντούχο δίδυμο των Γιάννη Μηλιώτη και Μιχάλη Νεαμονιτάκη να μπερδεύουν την έθνικ κουλτούρα με τα τοπικά συστατικά και να σερβίρουν κοκτέιλ που μυούν τους επισκέπτες στις γεύσεις του νησιού. Ενδεικτικά, εντοπίζουμε μείξεις με σπιτικό λικέρ κυδώνι, τριαντάφυλλο, μανταρίνι, τοπικό brandy και ούζο και –φυσικά– μπόλικη μαστίχα. (6946082437)

«Xartes Bar», Λευκάδα

Πέντε νησιώτικα μπαρ-προορισμοί για κάθε καλοκαίρι - εικόνα 3
Στο «Xartes Bar» τα κοκτέιλ μαγειρεύονται με τα πιο ιδιαίτερα υλικά

Το νεοκλασικό που στολίζει το πιο κεντρικό spot της Λευκάδας έγινε πυξίδα της bartending σκηνής του Ιονίου, σχεδιάζοντας ποτά που είναι εντυπωσιακά και νόστιμα στην ολότητά τους. Κάθε μείξη διέπεται από βασικές αρχές που ξεκινούν από τη φαντασία και την εμπειρία και φτάνουν έως την μαγειρική των πρώτων υλών και την αφομοίωση των τοπικών υλικών. Όπως η Paloma, που αρωματίζεται με κόλιανδρο και σπαράγγια, και το Mai Tai, που μαγειρεύεται με ταχίνι. Highlight είναι η γευστική πρόταση που ακολουθεί επιτυχημένα κάθε κοκτέιλ, όπως το ζευγάρι Green Spice Daiquiri με chimichanga. (Αγγέλου Σικελιανού 13, 2645023790)

«Μαργιώρα», Κύθνος

Πέντε νησιώτικα μπαρ-προορισμοί για κάθε καλοκαίρι - εικόνα 4
Ο Πάνος Κανατσούλης υπογράφει τη λίστα της «Μαργιώρας»

Στο όμορφο bar της Κύθνου αγκυροβόλησε φέτος ο βραβευμένος mixologist Πάνος Κανατσούλης, συνθέτοντας μια κολεξιόν κοκτέιλ ντυμένη με υψηλές τεχνικές, sustainability φιλοσοφία και ευφάνταστες ιδέες. Όλες οι συνταγές αντλούν από θρυλικά ποτά, τα οποία ανακατασκευάζονται με το άγγιγμα τοπικών και εποχιακών πρώτων υλών. Ένα από τα πιο φημισμένα κοκτέιλ του καταλόγου, το Margioroni, εξελίσσει το τυπικό Negroni και το εμπλουτίζει με κεράσια, ντοματίνια, sherry vinegar και κρίταμο. Στα must-taste υπολογίστε και το Frou Frou, μια εντυπωσιακή παραλλαγή του Daiquiri με ανθόνερο, φράουλα και μπαχαρικά – λόγω εποχικότητας, μπορεί να το συναντήσετε με ροδάκινο ή βερίκοκο, αντί για φράουλα. (2281031809)

«Χάλαβρο OpenBar», Κρήτη

Πέντε νησιώτικα μπαρ-προορισμοί για κάθε καλοκαίρι - εικόνα 5
Στο «Χάλαβρο» το σκηνικό μάς πάει Μαρόκο!

Η αυλή ενός παραδοσιακού σπιτιού στο Ηράκλειο Κρήτης έχει μεταμορφωθεί σε φανταστικό μαροκινό σκηνικό και έχει γίνει σημείο συνάντησης για όσους επιθυμούν ιδιαίτερες, πρωτότυπες και προχωρημένες μείξεις αξιώσεων. Ο Γιάννης Βαβαδάκης επιμελείται μια βραβεύσιμη λίστα που βάζει στη δημιουργική εξίσωση αποδομημένες και επανασχεδιασμένες κλασικές συνταγές, ανανεωμένες τεχνικές, επαναχρησιμοποιημένες πρώτες ύλες και εξαιρετικές σπιτικές παρασκευές, όπως cider, κρασιά και μπίρες. (Μιλάτου 10, 6945699292)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.