3 νέες bar αφίξεις για καλοκαίρι στην πόλη

Ένα τέρας με καλλιτεχνικές ανησυχίες, ένας πειρατής που προτιμά τις μπίρες και ένας σκανδιναβός με γνώσεις στον ποιοτικό καφέ, εμφανίζονται μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και φιλοδοξούν να γίνουν στέκια. Εμείς πήγαμε, είδαμε και μεταδίδουμε…

3 νέες bar αφίξεις για καλοκαίρι στην πόλη

Ένα τέρας με καλλιτεχνικές ανησυχίες, ένας πειρατής που προτιμά τις μπίρες και ένας σκανδιναβός με γνώσεις στον ποιοτικό καφέ, εμφανίζονται μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και φιλοδοξούν να γίνουν στέκια. Εμείς πήγαμε, είδαμε και μεταδίδουμε…

3 νέες bar αφίξεις για καλοκαίρι στην πόλη - εικόνα 1

Πανδημία, ζέστη και καλοκαίρι στην Αθήνα, κανένας από τους παραπάνω λόγους δεν φαίνεται να είναι ανασταλτικός παράγοντας για τα νέα bar που συνεχίζουν να «φυτρώνουν» στην πόλη, δίνοντας ερεθίσματα για καινούργια bar hopping.

3 νέες bar αφίξεις για καλοκαίρι στην πόλη - εικόνα 2

Πρώτη στάση στον Νέο Κόσμο, την περιοχή που όπως φαίνεται έχει πάρει τέτοια φόρα, που δύσκολα να ανατραπεί η ανοδική της πορεία και η καθιέρωση της σε κυρίαρχο spot εξόδου στην πόλη. Αυτή τη φορά ο λόγος για να έρθουμε εδώ είναι ένα μαγαζί που παντρεύει την τέχνη με την γεύση και την πολιτιστική διάδραση. Το «Τέρας» των Χάρη Ρηγάλου, Πάνου Τερζόπουλου και Λεωνίδα Ζαρίφη είναι πανέμορφο και προσφέρει διαφορετικούς λόγους για να το επισκεπτόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στην αναδιαμορφωμένη διώροφη μονοκατοικία του 30, το ισόγειο είναι αφιερωμένο στο μπαρ και ο πρώτος όροφος στην υλοποίηση projects όπως είναι εκθέσεις, μαθήματα yoga, παρουσιάσεις βιβλίων και masterclasses. Πέρα από την καλαισθησία του χώρου που μεταφράζεται με χειροποίητα έπιπλα παντού δια χειρός Χάρη, πολύ ενδιαφέρον έχει η λίστα cocktail που επιμελείται ο ανερχόμενος νεαρός bartender Φίλιππος Τασούλας. Ο Φίλιππος πρωτοτυπεί και στήνει μια λίστα στην οποία τα cocktails χωρίζονται ανάλογα με τους αλκοολικούς βαθμούς δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ανάλογα με την ώρα της ημέρας να επιλεχθεί το ποτό που ταιριάζει καλύτερα. Ανάμεσα στις 20 ιντριγκαδόρικες μείξεις ξεχωρίζουν το Last Cooler με τζιν, μαστίχα, μάτσα και το Friends 85 επίσης με τζιν, κουφοξυλιά, άνηθο και πράσινο μήλο. Στην ενότητα του φαγητού έχουμε την επιτυχημένη λατινοαμερικάνικη γαστρονομική προσέγγιση του Ανδρέα Νικολακόπουλου και το Νεκτάριου Μαράτση. Μερικά από τα best seller πιάτα τους είναι τα περουβιανά καλαμάκια κοτόπουλου, το μεξικάνικο καλαμπόκι με φέτα, τσίλι και κόλιανδρο και οι γαρίδες με σάλτσα καρύδας και σέλερι.

3 νέες bar αφίξεις για καλοκαίρι στην πόλη - εικόνα 3

Αλλάζουμε γειτονιά και πάμε στον Κεραμικό για μια ιδιαίτερη, σπάνια και ψαγμένη craft μπίρα. Το Lucky Sparrow είναι καθαρόαιμη Βρετανική pub με ξύλινη μεγάλη μπάρα, πίνακες και φωτογραφίες από διάσημες Ιρλανδικές μπιραρίες, ροκ ήχους και αρκετά βαρέλια. Ο ειδικός Ανδρέας Κουτσούκος επιμελείται τη λίστα που συνεχώς ανανεώνεται και περιλαμβάνει μπίρες γνωστές, άγνωστες, σπάνιες, μοναδικές και limited edition για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 35 διαφορετικές ετικέτες και 13 βαρέλια. Σε αυτά τα νούμερα μπαίνουν εμβόλιμα οι νέες αφίξεις, οι καινούργιες συνεργασίες, και οι guest παρουσίες όπως τώρα οι σπάνιες εκδοχές της Seven Islands. Πέρα από το τιμώμενο ποτό, έχουν ενδιαφέρον οι επιλογές σε ουίσκι, gin και bourbon. Το μενού κουμπώνει απόλυτα στο ύφος και περιστρέφεται γύρω από νόστιμα burgers με χειροποίητο μπιφτέκι και το best seller fish n chips.

3 νέες bar αφίξεις για καλοκαίρι στην πόλη - εικόνα 4

Το τρίτο opening αφορά ένα πολύ δυνατό all day café στην Νέα Φιλαδέλφεια, το Nordic. Οι σκανδιναβικές του επιρροές σφραγίζονται από την minimal και ωραία αισθητική του Παναγιώτη Μπάφη και οι υψηλές επιδόσεις στον καφέ οφείλονται στην συνεργασία με το γνωστό The Underdog. Οι δυο βασικοί καφέδες που δουλεύουν έχουν χαρακτήρα o Βραζιλιάνικος είναι γλυκόπιοτος και σοκολατένιος, ενώ ο Αιθιοπικός είναι πληθωρικός και φρουτένιος. Όσον αφορά τα cocktails η συμμετοχή του Νίκου Σουρμπάτη αποτελεί εγγύηση δημιουργικότητας. Ο Νίκος έχει συνθέσει ένα κατάλογο με δέκα comfort μείξεις βασισμένες σε αγαπημένες κλασικές συνταγές. Πολύ ωραίο είναι το Butterfly με τζιν, πράσινο μήλο, elderflower και δυόσμο και must taste είναι το Nordic Tai με blend από σκούρα ρούμι Καραϊβικής, αμύγδαλο και φουντούκι. Αν θέλετε κάτι ανατρεπτικό, δοκιμάστε το First love με λευκή τεκίλα, ανανά, φρούτα του πάθους και βατόμουρο.

«Το Τέρας», Θεοδωρήτου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, 2114180653. «Lucky Sparrow», Τριπτολέμου 44, Κεραμεικός, 6975026836. «Nordic», Νίκου Πλαστήρα 1, Νέα Φιλαδέλφεια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.