Οι ψαγμένοι της πόλης ξέρουν ότι στην πίσω μεριά του «GB Roof Garden» υπάρχει ένα διαμαντάκι με θέα τον φωτισμένο Λυκαβηττό. Το «Bar 8» έχει πολύ ωραία αύρα, ενορχηστρωμένη από τη θέα, φυσικά, αλλά και από τους φωτισμένους κυματισμούς του ξύλου και το φυσιοκρατικό χαλί στον κρεμαστό κήπο του τοίχου. Είναι το πιο μοντέρνο στοιχείο στο βαρύ όνομα της «Μεγάλης Βρεταννίας», και η προνομιακή του θέση συμπληρώνεται από τις καινοτομίες που εφαρμόζει ο executive chef του ξενοδοχείου Αστέριος Κουστούδης. Διότι ναι μεν έχουμε ένα πολύ καλό και ενημερωμένο μπαρ με σπέσιαλ και limited edition ποτά και πολύ καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά το «Bar 8» είναι ένα αλλιώτικο food and drinks bar, καθώς έχει τη δική του μικρή κουζίνα, απ’ όπου σερβίρονται ωμά ή ψήνονται επιτόπου από τους σεφ λαχταριστοί μεζέδες για να τους συνδυάσετε με τα κοκτέιλ σας.
Το μενού χωρίζεται στα δύο, και πιο συγκεκριμένα στα στρείδια και στα υπόλοιπα. Από τις έξι προτάσεις στρειδιών οι μισές είναι κρύες και ωμές παρασκευές και οι άλλες ψητά στη σχάρα. Έχεις λοιπόν το κλασικό σερβίρισμά τους με λεμόνι και σάλτσα mignonette για να χαρείς τον αφροδισιασμό τους, αλλά έχεις και πιο σύνθετες προτάσεις σαν εκείνα που στο όστρακό τους μπαίνει σέλερι, βότκα και σπάνιος καπνιστός σολομός «le jalik».
Στα ζεστά, τώρα, η νοστιμάδα μιας κρούστας από παρμεζάνα, μπριός, λάιμ και βούτυρο γράφει πάνω στην καπνισμένη-ψητή σάρκα τους και συμπληρώνεται ταιριαστά από αβγοτάραχο, ενώ στο άλλο, με καπνιστή πανσέτα και απαλή κρέμα γκοργκοντζόλας, η θάλασσα είναι το καρύκευμα και όχι το κυρίως θέμα. Η ποικιλία των στιλάτα σερβιρισμένων μεζέδων απλώνεται σε γευστικότατο τόνο tataki με κρούστα φυκιού – σουσαμιού με wafu dressing που εξιδανικεύει μια μαρμελάδα λάιμ, μια τραγανότατη γαρίδα τεμπούρα σε χειροποίητο taco σ ένα πετυχημένο fusion με salsa αβοκάντου-ροδάκινου και κρέμα από κάσιους με μελάνι σουπιάς, περιποιημένο yakitori και, τέλος, μαυλιστικές φέτες γιαπωνέζικου μοσχαριού hida wagyu στα κάρβουνα με σάλτσα miso – τρούφας. Ξεκίνησα να πίνω ωραιότατο dry martini με limited Hendrick's Lunar, συνέχισα με το εκρηκτικά μεστό και φρουτώδες Clemente Spritz με πούλπα μανταρινιού και κατέληξα σ ένα αεράτο Barfly με Bourbon και καπνιστό σιρόπι σφένδαμου.
Hit parade
Στρείδι – λουΐζα -χαβιάρι
Η φρεσκάδα της θάλασσας και ο αισθησιασμός της σάρκας του ωμού στρειδιού, σε μια σύνθεση που παίζει δυναμικά με πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ και μαστίχα και τη φουντουκάτη γεύση του χαβιαριού, έχοντας σαν σημείο ισορροπίας μια γευστικότατη κρέμα λουΐζας.
Στρείδι – μάνγκο –τσίλι - κορίανδρος
Φουλ του εξωτισμού με το χλιαρό στρείδι να κολακεύεται από μια βεντάλια εξωτικών γεύσεων όπως το ώριμο μάνγκο, αλλά και το χυμό του μαζί με τζίντζερ, τον φρέσκο κορίανδρο και λάδι αρωματισμένο με τη χάρη του, και μετρημένη κάψα τσίλι.
Ταρτάρ μοσχαριού –σόγια και εσπεριδοειδή – καπνιστό χέλι
Βουτιά σε umami νοστιμάδα μέσω ενός μοσχαριού που καρυκεύεται από μια σάλτσα σόγιας και εσπεριδοειδών. Μια κρέμα από καπνιστό χέλι Γείτονα του προσθέτει μια ωραία καπνιστή λιπαρότητα, και τα τσιπς μωβ καλαμποκιού τραγάνισμα.