Τα επτά νέα μπαρ που πρέπει να τσεκάρεις

Είναι καλοστημένα και ατμοσφαιρικά, φτιάχνουν εκπληκτικά κοκτέιλ και έχουν κάτι νέο να προτείνουν σε μια περίοδο που δεν προσφέρεται για πειραματισμούς. Γνωρίστε τα νέα στέκια της πόλης όπου θα δίνουμε ραντεβού τον φετινό χειμώνα.

Τα επτά νέα μπαρ που πρέπει να τσεκάρεις

Είναι καλοστημένα και ατμοσφαιρικά, φτιάχνουν εκπληκτικά κοκτέιλ και έχουν κάτι νέο να προτείνουν σε μια περίοδο που δεν προσφέρεται για πειραματισμούς. Γνωρίστε τα επτά νέα στέκια της πόλης όπου θα δίνουμε ραντεβού τον φετινό χειμώνα.

#1 Marmelada concept

Τα επτά νέα μπαρ που πρέπει να τσεκάρεις - εικόνα 1

Είχαμε καιρό να δούμε μια τόσο ενδιαφέρουσα άφιξη στη γειτονιά της Καλλιθέας και το «Marmelada concept» ήταν ακριβώς αυτό που έλειπε από την περιοχή. Πρόκειται για ένα καλαίσθητο all-day bar με μίνιμαλ διακόσμηση και αρκετές λεπτομέρειες σε ποπ χρωματισμούς. Τα πρωινά σερβίρει specialty καφέ από επιλεγμένα χαρμάνια και νόστιμα πιάτα με εξαιρετικές πρώτες ύλες και διαλεχτά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς. Στην κάβα του θα βρείτε αποκλειστικά ελληνικές ετικέτες αποσταγμάτων, ενώ τη λίστα των κοκτέιλ έχει επιμεληθεί η εξαίρετη Μαίρη Ταλαιπώρου.

#2 Vibo bistrot

Τα επτά νέα μπαρ που πρέπει να τσεκάρεις - εικόνα 2

Το νέο wine bistro έχει ανοίξει εδώ και τρεις εβδομάδες στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Γλυφάδας και είναι η πλέον αξιόλογη πρόταση για να μυηθεί κάποιος στον κόσμο του κρασιού. Στον καλαίσθητο χώρο του με τη ζωγραφιστή οροφή και τους στιλάτους καναπέδες, θα δοκιμάσετε περισσότερες από 100 ετικέτες κρασιού, από τις οποίες οι 20 σερβίρονται σε ποτήρι, και θα τις συνδυάσετε με πλατό τυριών και αλλαντικών και νόστιμα πιάτα από την all-day κουζίνα του, ενώ ενδιαφέρουσα είναι και η λίστα των κοκτέιλ με επιλογές σε απεριτίβο, όπως το Vibo Spritz.

#3 Dumb waiter

Τα επτά νέα μπαρ που πρέπει να τσεκάρεις - εικόνα 3

Το νέο all-day bar στην Άνω Γλυφάδα με το θεατράλε σκηνικό θα σας βάλει στον κόσμο του Πάολο, ενός κοσμογυρισμένου μπον βιβέρ που αγαπούσε τη μαγειρική, τις εξωτικές γεύσεις, τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και τα ταξίδια. Στο «Dumb waiter» θα δοκιμάσετε πιάτα που παντρεύουν γεύσεις από χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Μεσογείου και θα τα συνδυάσετε με τα πρωτότυπα κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο Άρης Χατζηαντωνίου. Θα πιείτε ένα Brazilian Pina Crash, θα το συνδυάσετε με το Cachorro Quente, που είναι το δικό τους πειραγμένο hot dog, και θα με θυμηθείτε.

#4 Wine with Eleni

Τα επτά νέα μπαρ που πρέπει να τσεκάρεις - εικόνα 4

Η Ελένη Κεφαλοπούλου, με πολυετή εμπειρία στο χώρο του κρασιού, άνοιξε το δικό της wine bar με τραπεζάκια σε ένα μικρό, αστικό πάρκο στην περιοχή της Ακρόπολης. Έχει επιλέξει η ίδια και τις 24 ετικέτες κρασιού που προσφέρει, από τις οποίες οι 12 σερβίρονται και σε ποτήρι, ενώ αρκετές από αυτές θα δυσκολευτείτε να τις βρείτε αλλού. Με την ίδια προσοχή έχει επιλέξει και τα τυριά και αλλαντικά που συνοδεύουν το κρασί, όπως είναι η γραβιέρα Σάμου ή το καπνιστό χοιρινό του Μπόρα από την Κερκίνη.

#5 Kermit all day bar

Τα επτά νέα μπαρ που πρέπει να τσεκάρεις - εικόνα 5

Το νέο μπαρ του Παγκρατίου πήρε το όνομά του από τον αγαπημένο ήρωα του «Muppet show» και είναι η νέα all-day πρόταση στην πολυσύχναστη Πλατεία Προσκόπων. Σε έναν όμορφο χώρο με industrial αισθητική θα πιείτε τον πρωινό καφέ σας, θα δοκιμάσετε κάποιο από τα κλασικά πιάτα brunch με αβγά σε διάφορες υφές ή τις προτάσεις της comfort κουζίνας του που περιλαμβάνουν σαλάτες, ταλιάτα, μπέργκερ, και θα τα συνδυάσετε με ένα δροσερό κοκτέιλ από τη λίστα του.

#6 Phoenix bar

Στην ανερχόμενη πιάτσα της Ερατοσθένους, λίγα βήματα από το νέο Μουσείο Γουλανδρή, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα ενδιαφέρον στέκι που δίνει έμφαση στις καλές μουσικές και τα κοκτέιλ. Στο λιλιπούτειο «Phoenix bar» εκτός από καλό καφέ, θα πιείς μερικά από τα καλύτερα απεριτίβο κοκτέιλ της πόλης, θα βρεις επιλεγμένες ετικέτες βιολογικών κρασιών και νόστιμα πιάτα με ντόπια προϊόντα για να τις συνδυάσεις. Δυνατό χαρτί είναι και η μπιτάτη dance μουσική του.

#7 Blind Beggar

Τα επτά νέα μπαρ που πρέπει να τσεκάρεις - εικόνα 6

Το «Blind Beggar», μία από τις σπουδαιότερες αφίξεις στο κέντρο της πόλης, βρίσκεται στο εντυπωσιακό αίθριο του Atrium κάτω από ένα θόλο γεμάτο καταπράσινα φυτά. Με όνομα εμπνευσμένο από τα πιο εμβληματικά μπαρ του Λονδίνου, αισθητική με στοιχεία εποχής και τον εξαίρετο Σταύρο Τιτάκη πίσω από την μπάρα να επιμελείται τα κοκτέιλ, έχουμε να κάνουμε σίγουρα με ένα πολλά υποσχόμενο πρότζεκτ.


Περισσότερες πληροφορίες

Blind Beggar

Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Αθήνα
  • Bars

Vibo bistro

Γρηγορίου Λαμπράκη 16, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Dumb waiter

Δ. Γούναρη 137, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.